Pojke eller flicka i magen? – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Pojke eller flicka i magen?

Alltså jag ska börja med att säga direkt att jag inte kommer avslöja svaret i detta inlägget för vi vill hinna berätta för alla nära först så imorgon berättar jag för den nyfikna om vi väntar en dotter eller son men så länge kan jag berätta att allt såg SÅ bra ut och att lilla Bebé i min mage mår superbra, hjärtat slår starkt och det var magiskt att få gå på rutinultraljudet idag….

 

kajson ultraljud

 

Jag känner ju vobbel, sprattlande och då och då riktiga karatekickar i magen vilket jag aldrig gjorde med Charles… Det roliga är att de där sparkarna kommer BARA när jag har Charles i knäet och jag skriker till varje gång för de tar mig med storm och gör nästan överraskande ont. Hur kan en så liten sparka så hårt redan? Charles tryckte liksom mer eller bumpade eller vad man ska säga, jag kan inte minnas några såna här PANG-sparkar…

 

Även under ultraljudet var Bebé sprallig och rörlig som få så det var svårt att få till bra profilbilder denna gången vilket barnmorskan skrattade gott åt.. Hon bad mig till och med lyfta upp rumpan i ett höftlyft och skaka en massa för att försöka få till en bra bild med icke, det var så coolt att både se och känna allt samtidigt och mest magiskt var som vanligt att se hjärtat slå…. Moderkakan låg i framvägg eller framkant eller vad tusan det heter – framåt?? Så det är coolt att jag ändå känner så pass mycket redan.

 

img_5436.jpg

 

Jag hade fått för mig att det var på rutinultraljudet vi fick veta att jag hade föreliggande moderkaka och att vi fick ställa om oss från vaginal förlossning till kejsarsnitt men det var på tillväxtultraljudet i vecka 32 så tro TUSAN att jag blev chockad, ställd och besviken när allt kastades om där och då efter all pepp och prepp på en förlossning....(Läs det inlägget här), jag minns att de nämnde i förbifarten att moderkakan låg lite för på rutinultraljudet men de gjorde ingen grej alls av det eller benämnde kejsarsnitt över huvudtaget nu när jag tänker efter…. Hur som, det var fantastiskt att få se det lilla livet idag och få veta att allt är så himla bra. 14 juli tror jag de la som BF nu elle 12 juli som innan, hon kunde inte säga exakt för det funkade inte i hennes datasystem, haha. Hur som, vi är kvar i vecka 20 iaf.

 

Nu är jag hemma igen och styr jobbet så gott jag kan med gigantisk huvudvärk som trycker på, (kan man inte få en paus någon gång???) och i eftermiddag när jag hämtar Charles ska vi klicka hem syskontröjan från Livly till lilla Bebé. <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Matilda

  Vad härligt att allt såg bra ut! Mitt första barn (som är några månader yngre än Charles) var en riktig vilde i magen, man kunde känna hans fötter på utsidan när han sparkade. Lillasyster var lugnare i magen (men är en riktig vilde på utsidan istället)

 2. Johanna

  Jag har också en karatekid i min mage. Riktiga sparkar kommer ibland och de är inte direkt mysiga utan ganska obehagliga. Skriker också till, haha. Vi hade RUL idag också och allt såg bra ut. Barnmorskan var överraskad att jag kände bebisen så tydligt redan nu (v19 enligt sista mens, v18 enligt RUL). Vi ska få en liten tjej.

 3. L

  Åh härligt & spännande! 😊

  Vart är ert/era (?) soffbord ifrån? Är på jakt men har inte hittat några jag gillar helt.. 😊

 4. Sara

  Iiiiih, jag som är så nyfiken på att få veta om det är en pojke eller flicka som ni väntar! Orkar knappt vänta till imorgon, Hahaha! 😂

 5. Tess

  Ååå så härligt att få se bebis igen och att hen verkar må finfint!!! Hoppas hoppas din huvudvärk och magvärk kan ge med sig/avstanna även om det kanske inte är helt troligt. Men hoppet är det sista som överger en! Mys med syskontröjorna!

 6. Anne

  Hej! Det är ganska vanligt att moderkakan ligger i vägen för förlossningskanalen, men i de flesta fall drar den sig undan i takt med att livmodern växer. Därför kontrollerar man om det i v.32 och om den fortfarande ligger i vägen då måste man välja kejsarsnitt.

  1. johannakajson
   johannakajson

   Ja eller måste och måste, vi la kejsarsnitt men de kikade i vecka 38 igen av någon anledning då det är så ovanligt att den flyttat på sig då men det hade den minsann gjort på mig så jag hade fri väg för att ändra tillbaka till vaginal förlossning då men det var för sent i det läget efter all smärta och allt kämpande så jag hade noll tillit kvar till min kropp och fick därför behålla mitt planerade snitt ändå…

   1. Anne

    Jag förstår. Jag hade också lågt sittande moderkaka med andra barnet och fick klartecken för vaginal förlossning då det fanns en fri spalt på 4-5 mm. Tyvärr hade just den delen väldigt mycket blodkärl och när förlossningen drog igång brast ett kärl och jag vaknade upp i ett blodbad i sängen hemma 🙁 som tur var bodde vi typ granne med sjukhuset så det blev urakut kejsarsnitt och barnet mådde bra. Men jag var lite blek om nosen efter 2 L blodförlust.