Johanna Kajson

Att begå övergrepp på sin egen kropp (Gravidupdate vecka 19)

Så hade hela vecka 19 också passerat i denna graviditeten och det är dags för veckans gravidupdate – vill ni se gravidvloggen för veckan så finns den förresten här, blev ju entreprenörsvlogg i tisdags så denna hamnade lite i skymundan…

Jag läste lite om hur vecka 19 var förra gången när jag var gravid med Charles och då hade också hungern lagt sig lite men jag hade foglossning hela tiden vilket jag verkar slippa denna gången. Skönt. Det var en riktigt gråt-vecka då och det har det inte varit nu men låt oss kika närmre på gravidveckan som gått:

img_5219.jpg

 

Gravidupdate vecka 19

Barnet är nu 20 cm långt och väger ca 220 gram och verkar må hur bra som helst magen med starka hjärtljud och sparkande och sprallande varje dag… Jag fick höra hjärtat hos barnmorskan i tisdags och spelade in det på film till Rickard och barnmorskan var nöjd och fick höra en spark i mikrofonen också, haha. Det sparkas/kickas någon rejäl gång per dag och oftast när Charles är i mitt knä faktiskt vilket är lite kul. Alltså helt plötsligt kommer en riktig njinjakick då <3. Charles har däremot inte velat prata med bebisen speciellt mycket denna veckan eller klappa på magen och igår var han extremt på sin vakt av att tanka på närhet och mys med sin mamma. Går säkert upp och ner det där <3.

 

img_5191.jpg

 

Jag har fortsatt ont, ont, ont och det var därför jag var hos barnmorskan i tisdags för att vi skulle stämma av lite hur jag ska tänka och hur ont som är ”okej” att ha… Jag har ont i magen dygnet runt och är öm och om jag pressar mig minsta lilla i jobbet eller med fysiska aktiviteter så ligger jag i fosterställning och har riktigt ont på kvällen vilket är uttröttande som tusan såklart. Vi är inte oroliga för att det är något som är farligt för mig eller Bebé eftersom det är likadant som förra gången och  bergis är endometriosen som gör att det sliter och drar och gör ont MEN min frågeställning blir ju hur mycket som är okej att jag pressar mig så jag får MER ont och om den typen av smärta kan vara dålig för mig som mamma så jag mår sämre och iom det så påverkar den stressen av smärtan och att inte lyckas få gjort allt jag ska i jobbet kanske i längden graviditeten och barnet. Så det skickades en remiss till en läkare som vi ska bolla med och se hur jag ska tänka kring det…. För ont kommer jag har varje dag resten av graviditeten, det är bara att acceptera…

Huvudvärken är också envis och det är säkert en mix av min vanliga kroniska huvudvärk, hormonell huvudvärk och att jag blivit dunderförkyld igen vilket också gör att man får huvudvärk såklart. Dessa förkylningarna alltså, phuuu. Det tar på krafterna! Men annars mår jag bra och har sluppit foglossning och halsbränna och sånt som kan jaga en nu…. Håret mår bättre, hyn mår bättre igen och jag klarade mig bra med pigmentfläckar under solsemestern, fick en liten prick på överläppen trots solskyddsfaktor hela tiden men den försvinner säkert efter graviditeten igen. Märkligt det där med hormonerna!

 

img_5213.jpg

 

Hormonerna har varit liiite lugnare denna veckan och jag har inte varit lika varken arg eller ledsen och tålamodet är tillbaka. Skönt! Däremot så märker jag att jag börjar känna mig lite fånge-i-min-egen-kropp emellanåt nu och som att den blir mer och mer allmängods som ska vara alla till lags än min egen vilket är påfrestande. Förra graviditeten skrek min hjärna NEJ, STOPP, LÅT MIG VA många gånger när folk ville kommentera, klappa magen osv men jag vågade aldrig säga ifrån utan stängde av mina känslor och tänkte att jag var löjlig. Detta är en del i det som jag jobbat med hos psykologen för det var samma känsla kring amningen – att min hjärna skrek i panik HJÄLP DETTA ÄR VIDRIGT, ETT ÖVERGREPP OCH JAG VILL INTE men jag stängde av den delen och avfärdade den som ”löjlig” och kämpade på i det tysta. Nu vet jag bättre, alla dessa tankar om övergrepp på min kropp, att jag inte får vara med och styra och bestämma och att det inte är okej att säga nej vet jag idag var det kommer ifrån och nu känner jag att jag måste ha lite hjälp att hitta verktygen att våga säga nej denna gången så min barnmorska skickade remiss till ett psykologteam i Malmö som är experter på sånt här för jag vill inte begå det övergreppet på mig själv om och om igen – att ignorera den totala känslan av panik och viljan att säga nej och pressa mig till saker som jag tror jag måste för att alla andra  förväntar sig det av mig. Jag vill kunna säga nej. Jag vill kunna slippa illamåendet av panikkänslorna. Och det behöver jag lite extra hjälp med så jag hoppas jag får tag i en bra psykolog som kan ge mig lite verktyg i tänket kring detta….

 

img_5180.jpg

 

#METOO var ju en stor, läskig sak för mig att skriva under på eftersom jag samtidigt var mitt i arbetet hos en psykolog kring just ovan känslor som inte bara är vid graviditeter och bebistid utan annars också och som jag jobbar stenhårt med….Alla minnen och triggerpunkter och triggerord från mina övergrepp dök upp ett par månader efter att Charles föddes och innan dess hade jag grävt ner allt i ett svart hål och ignorerat att jag varit med om det så det har varit ett tungt arbete att bara öppna minnesluckorna och försöka förstå vad som hänt och varför och hur det påverkar mig idag. Det finns ett gäng ord som är triggerod för mig vilket betyder att dessa helt vanliga ord sägs så kopplar min hjärna ihop det direkt med övergreppen och min hjärna spurtar i panik och skriker NEJ JAG VILL INTEEEEEE men sen har jag stängt av det så som jag gjorde då när jag aldrig vågade säga den meningen högt. Vilket betyder att jag gång på gång begått ett litet, litet övergrepp på mig själv. Det jobbiga med de där orden är att de är ord som förekommer MYCKET och OFTA i samband med graviditeter och bebistiden/amning inser jag nu. Förra gången visste jag inte varför jag hade panik eller mådde illa av bara tanken på amning men nu vet jag var grunden är  – jag hann bara inte riktigt klart med arbetet för att ta mig igenom och må bra i allt det här vilket gör att jag nu känner mig lite matt inför alla känslorna. Och detta är såklart skitläskigt att skriva om men någonstans misstänker jag att det finns fler som känner igen sig och som kanske kan bli hjälpta av att jag vågar vädra mina tanka lite då och då… (Detta inlägget från tredje delen av förlossningsberättelsen minns jag att jag berörde paniken när Charles var bordomnad när vi kommit hem och vi var tvungna att åka tillbaka igen eftersom han inte ville amma eller ens vakna och när jag satt där och tvingades amma inför ännu en ny barnmorska på uppvisning för att bevisa att vi verkligen testat allt och lite till så var det en av de vidrigaste stunderna under Charles och min första tid och jag gråter av panik bara jag tänker på det. Där och då vågade jag inte säga nej, jag tvingade mig om och om igen att gå emot panikkänslorna i hjärnan vilket jag är så ledsen för idag…. Vi la ner amningen efter 3 månaders kämpande och då skickade min BVC-sköterska mig till en psykolog för att prata lite om det och det var alltså där hon hittade allt det här från ungdomen i mig som förklarade så mycket.)

Amningsfrågan är tung för mig och jag minns en mening jag fick på bloggen förra gången: ”du verkar ju ha mjölk och du verkar vara påläst så nog vet du att amma är det bästa för ditt barn – varför gör du inte det då?!”.  – nu förstår jag ju exakt HUR ont den kommentaren gjorde där och då och varför jag in klarade av att ge ett vettigt svar på det men senare bloggade jag ”att inte amma” på hösten men varken vågade eller orkade berätta hela sanningen för jag visste den knappt själv där och då…. Nu orkar jag berätta delar av det iaf och jag vet inte hur jag vill göra inför denna gången, jag vet bara att jag inte vill vara rädd för att säga sanningen.

 

img_5244.jpg

 

 

Tung gavidupdate idag, jag vet och tyngre blir det när jag klurar på förlossningssätt men mer om det nästa vecka…. Nu vill jag se fram emot RUL på måndag och att förhoppningsvis äntligen få veta om det är en liten son eller en liten dotter som bor i min mage…. Vad tror ni det är?

 

 

 

 

Här kan du läsa om:

vecka 1 och 2
3 och 4
5 och 6
7 och 8
9 och 10
11 och 12
vecka 13
vecka 14
vecka 15
vecka 16
vecka 17
vecka 18

 

hur det gick till när vi blev gravida

hur det var när vi slutade med p-pillerna 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Det finns en grupp på fb som hjälpte mig när jag valde att sluta amma vår sån efter 2 månader (Rätten att välja flaskmatning). Där får man alltid tips och stöd. Där får man hjälp med vad man kan säga/hänvisa till när folk pratar om att amning är bäst för barnet m.m m.m. Så den kan jag verkligen tipsa om. Lycka till med allt!

 2. Frida

  Hej Johanna, tack för att du tar upp detta viktiga ämne! Det är så otroligt jobbigt att uppleva känslan av tvång och press speciellt när man bara vill landa i vad som är bäst för sitt barn och sig själv. Jag funderar på om du har hört talas som d-mer? Googla på d mer breastfeeding som är ett tillstånd som triggas av amning och skapar ångest, tomhet och illamående.

 3. Sofia

  Igår föddes mitt andra barn som blev en underbar upplevelse med planerat snitt. Jag hade pga diverse anledningar, men främst för att jag INTE VILL bestämt att denna gång ska jag inte amma, inte alls. Förra gången kände jag mig tvingad och har kännt igen mig mycket i dina texter kring amning. Denna gång står det i min journal att jag inte ska amma, så ingen ifrågasätter utan bara hjälper till med flaskmatning. Och vet du, matstunderna är helt underbara nu. Jag älskad att mata den här lilltjejen, med storebror fick jag ångest av minsta tecken på att han var hungrig. Nu ger det mig bara den glädje som det ska <3

 4. Anna Christiansson

  Hej! Amningen gick så smidigt med mina två första barn. De gick upp i vikt o allt var harmoniskt med amningen. När trean föddes så var jag sjuk o hon föddes för tidigt. Jag var fast besluten om att amma henne som jag gjort med de andra två barnen. Men förutsättningarna var annorlunda eftersom jag sjuk med högt blodtryck mm och hon var liten och svag. Men det var så viktigt för mig att amma. Jag var superstressad i hela kroppen. Hur mycket jag än försökte så fungerade aldrig amningen riktigt. Jag satt på BVC o läkare o sköterskor var inne o kollade min o bebisens ”teknik” i amningen. Bara jag såg en våg blev jag stressad. Vi testade med amningspump, avslappning – men inget funkade. Efter några veckor gav jag upp och fortsatte enbart med flaska. Vilken lättnad det var. Men så djupt inne det här med amningen satt.

 5. Gamze - Momlife

  Åh jag förstår vad du menar och jag håller med dig om att det är hemskt hur mkt man pressar sig till som förälder för att man vill göra det bästa för sitt barn men kanske inte vet vad det egentligen innebär. Jag skrev faktiskt också ett inlägg på min blogg häromdagen om amning då jag också har en jobbig amningserfarenhet med mig men på ett annat vis. Jag har precis startat min blogg och kommer skriva mkt om besvikelserna och sorgerna jag bär med mig från mitt första barn, vill liksom också dela med mig i hopp om att det kanske kan hjälpa ngn annan. Så bra att du kan ha med dig dina erfarenheter nu till andra gången ni ska få barn och förhoppningsvis kommer mkt kännas bättre för att man kan dra lärdom av det som redan varit. ❤️

 6. Madelene Eriksson

  Jag ”del ammade” min tös och resten flaska, fungerat hur bra som helst! Hon har växt och frodats i stadig kurva. Hon sov alltid bra, mätt och belåten (nu en glad 5åring). Men önskar att jag stått på mig tidigare, hade sparat många tårar och känslan att känna sig som sämsta mamman någonsin. Möttes av hårda ord från sköterskor/barnmorskor, pumpade natt som dag med blödande sår för att få ut några ynka droppar, har nog aldrig gråtit så mycket!! Så nu har jag beslutat mig inför bebisen i Juli att jag tänker del amma från början, inget annat, vad dom än må tycka och tänka! (Ingen pump i flera veckor) Det har verkligen satt spår psykiskt! Så vår bästa investering till bebben nu är en Baby Brezza.
  Vi har alla rätten att få bestämma över hur vi vill göra och verkligen lyssna till vad vi känner och passar oss, vi är alla olika❤ Det måste folk runt om acceptera! Tacksam att jag hittat till din blogg och insta

 7. Lina

  Stå på dig och gör det som känns bäst för DIG! Var och en bestämmer själv hur man vill göra och varje mamma gör det som är bäst för henne och hennes barn! Heja dig, du är grym! Blir SÅ trött på alla som ska lägga sig i och tycka en massa! ❤

 8. Tina Gårdner

  Inte till vilket pris som helst! sa en barnmorska till mig inför min amningsångerst när det var dax för andra barnet. Den kommentaren från henne var så skön att få speciellt från just henne. Det kan verkligen vara en plågsamt att amma både fysiskt och psykiskt. Lyssna på din magkänsla!

 9. Josefin

  Fick mitt andra barn för 4 månaders sen och gav flaska direkt på förlossningen. Det var sååå jobbigt ända fram tills hon var ute och jag fick världens bästa bemötande kring att inte amma av förlossningspersonalen. Mitt tips om du bestämmer dig för detta är att skriva in i journalen hos mvc, då kommer du inte ens få frågan på förlossningen. Lycka till 😘

 10. Jessica Rosenkvist

  Fina Johanna!
  Jag har 3 barn, alla tre uppfödda på flaska (mer eller mindre) jag önskar att jag stått upp för mig själv tidigare och då gett flaska tidigare än vad jag gjorde. ”lycklig mamma lycklig baby” sa min barnmorska till mig och sa att hon inte tyckte att jag borde amma, för det gjorde mig illa. Välj det som är bäst för dig, det blir automatiskt näst för din baby också <3

 11. Anna i stugan

  Oerhört trist att det ska vara så mycket moralism kring det här med att amma. Sjukhuset där jag födde mitt barn hade ett motto på tre punkter som gick ungefär såhär: 1 – alla som vill amma ska få det stöd de behöver 2- ingen ska sluta amma pga felaktig information eller bristande stöd 3 – ingen ska känna sig pressad att amma som inte vill. Jag tyckte det var så klockrent.

  Och det är ju viktigt att komma ihåg att ersättning är JÄTTEBRA mat för små bebisar, även om bröstmjölk är lite lite bättre, men i längden märker man ju ingen skillnad på hur folk blir :-). Inte så att man kan se på vuxna vilka som blivit ammade och vilka som inte har. Jag är enäggstvilling och har blivit ammad litegrann, min syster har inte blivit ammad alls. Och det har aldrig varit någon skillnad mellan oss i sjukdomar, allergier, iq eller vad man nu brukar prata om att amningen har fördelar i. Hoppas du landar i ett beslut som känns bra för dig själv, och att det respekteras av folk omkring dig.

 12. A

  <3 Vi är många som av olika anledningar har fått ge våra barn flaskan istället… du väljer själv hur du vill göra. Det är du som bor i din kropp. Det är du som bestämmer över den och du älskar dina barn lika mycket, även om du väljer att inte amma… Närheten och tryggheten får de ändå. <3

  Det kan ta tid att programmera om associationer, men det ska gå att skapa nya minnen till gamla triggers… Håller tummarna för att du får hjälp att komma dit. Kom ihåg, du "är" inte dina minnen 😉 <3 <3 <3

  Kram!

  1. johannakajson

   Ja vi jobbade med nya minnen till gamla tryffera i Höstas när vi påbörjade arbetet hos psykologen kring dessa minnen för första gången men vi hann inte hela vägen innan jag blev gravid och vi behövde pausa det arbetet. För tungt för att göra mör man är gravid

 13. Louise

  Tack för ett ärligt och känslosamt inlägg! Jag har samma fruktansvärda panikkänslor men gällande förlossning. Hade en fruktansvärd förlossning förra gången och jag börjar fortfarande 2,5 år senare gråta av bara tanken på den och hur fel det blev och hur utlämnad jag var. Nu är jag gravid igen och vet verkligen inte hur den här ungen ska komma ut. Även här, liksom vid amning, så har omgivningen 1000 synpunkter på hur en förlossning ska gå till….

  1. Maria

   Jag vet inte vad du bor men det finns ofta ett stort stöd på Auroramotagningarna om du ber din barnmorska skicka en remiss dit. Propsa på tidigt möte! Jag har gått två gånger (i olika landsting pga flytt mellan första och andra barnet) pga. Extrem Förlossningsrädsla (t o m bedömd som fobi inför första förlossnningen). Det stödet har varit ovärderligt, och trots komplikationer vid första förlossningen har jag en positiv upplevelse av min första förlossning. Jag kommer föda mitt andra barn på måndag (igångsättning som med första ) och rädslan kommer aldrig försvinna för det går inte, men den går att hantera med hjälp så du får en positiv förlossningsupplevelse. länge så tänkte jag att jag inte förtjänade ett till barn och blev arg på mig själv för att jag utsatte mig för detta igen, men vi väljer inte vad vi blir rädda för. Vissa är rädda för förlossningar vissa för spindlar. Jag brukar skämta om att det positiva är att man inte föder barn lika ofta som man ser en spindel. Lycka till <3

   1. johannakajson

    Jag är inte rädd för förlossningen på det sättet eller smärta , smärta KAN jag efter alla år men det kommer bli planerar kejsarsnitt för mig pga alla triggerord och triggerpositioner osv som är omöjliga att undvika under en förslosning och jag vill och kan inte försöka möta mitt barn slungandes tillbaka om och om igen i en sådan utsatt situation. Så jag tror till och med barnmorskan bedömde det som så illa så det skickas remiss raka vägen till läkare för snitt utan auroramottagning för de kan inte hjälpa till med just detta om jag förstod det rätt.

 14. Emma

  Åh jag minns samma grej från mitt första barn, min mjölk räckte inte till och på bvc fick jag flera gånger ”uppvisningsamma”. Hemskt! Det gjorde att jag inte ville amma i, för mig, otrygga miljöer. Med andra barnet nu så räckte inte min mjölk heller och jag sade till min man att jag tänker inte visa upp amningen på bvc den här gången för att det var så jobbigt sist. Ingen bad mig göra något sådant den hör gången dock!
  Hoppas du får träffa en bra psykolog som kan hjälpa dig! <3

  1. Emma

   Vill bara lägga till att Spontant känner jag mig så mycket tryggare i allt med barn nummer två. Hoppas du också kan få göra det! För mig har det blivit mer njutning nu, innan såg jag bara framåt liksom.

 15. Tessan

  Gaah vad jag känner igen mig angående amningen md mitt första barn• Har aldrig känt mig så ifrågasatt och osäkert mitt liv som då• Vi blev inlagda på sjukhus då min son var tre veckor för han hade fått urinvägsinfektion och var rejält uttorkad. Fyra dagar låg vi inlagda o kämpade med sondmatning och jag pumpade som en galning. Satt där och grät och kände mig enormt ledsen för hela amningsgrejen. Först kom läkaren och sa att vi skulle testa med ersättning men så fort läkaren lämnat rummet säger sjuksköterskan som också var med i rummet att nej det är för tidigt att ge upp: så fort jag kom hem satte vi igång med ersättning och sonen blev lugn nöjd och mätt. Det var först då vår riktiga tid ihop började, allt innan dess har jag försökt förtränga

  Nu är jag i v 33 med andra barnet och denna gången har jag köpt hem flaskor och ersättning redan och kommer inte ens ta till mig kommentarer om amning/ge flaska

  1. johannakajson

   Nej man är ju SÅ sårbar första gången och det är just det som är det tuffa, jag vågade inte berätta för någon och jag visste bara mina panikkänslor osv men där och då visste jag inte riktigt varifrån det kom så därför kändes jag ”töntig” i mina tankar för den enda förklaringen jag hade var att jag liksom är privat av mig och inte gillar visa nakenhet hos andra och när man säger det om amning så tycker folk TUSEN SAKER om att amning är det naturligaste i världen osv osv. Så jag stängde in mig i vårt sovrum i tre månader och kämpade i lugn och ro, ingen fick vara med mig när jag ammade, knappt Rickard som visste hur tungt det var för mig och hur jag kämpade och det fick jag också ifrågasättanden för… Varför jag inte var ute och hängde med alla andra (jag var ju tvungen att vara hemma inom 2h hela tiden för att vara redo för amningen som jag inte villa göra bland folk. Eller så låste jag in mig på en toalett på restaurangen och grät och kämpade där. USCH). Det är så sorgligt hur sårbar man är med första barnet och jag skulle bara vilja ge så mycket styrka till alla som ska få sitt första barn att våga köra sitt eget race. <3

 16. malincatrin

  Jag sa efter mitt första barn att skaffar vi ett till så kommer jag absolut inte hel-amma, utan från start ge både flaska och eventuellt amma lite upptill (dvs amma upptill, inte ge flaska upptill).. för jag var ALDRIG bekväm med amningen och det va så mycket stress vilket de inte är värt. Sen tror jag att saker faller sig ”naturligt” när de väl är (om vi nu skaffar ett till vill säga – vet inte om jag orkar en graviditet och panik inför förlossning en gång till) dags och hur det blir vet man ju aldrig.

  1. johannakajson

   <3. Nej jag var också såå tveksam om jag skulle orka en graviditet till så jag förstår. Men förlossningspaniken måste du få hjälp med eller kika på alternativ som kejsarsnitt för det får ju inte vara aneldningen till att ni inte vill/ vågar <3.

   1. malincatrin

    jag hade ett förlossningskontrakt sist, med rätt att när som avbryta för ett kejsarsnitt. Gick över tiden och vi fick tillslut ett planerat kejsarsnitt 8 dagar efter BF. Så nöjd och kan inte tänka mig något annat. Men vet också att det är en galen tuff kamp att få igenom ett kejsarsnitt så därav jag är galet tveksam på ev ett syskon.

 17. Karin

  Instämmer med Malin – skippa ab-so-lut amningen om du mår dåligt av bara tanken på det. Punkt slut! Du – eller någon annan – ska aldrig känna sig tvingad till att amma. Nä usch vad hemskt! Visst finns det fördelar med amning men det finns det ju för tusan med att ge ersättning på flaska också. Konstigt nog – tråkigt nog! – pratas det dock aldrig om dem..

  1. johannakajson

   Jag vågade inte säga mina tankar förra gången vilket var SÅ synd för jag instalade mig att jag var töntigt och mesig och knäpp som kände så. Så jag vågade inte säga det till någon förutom Rickard typ som var världens bästa stöd. Men usch vad jag kämpade förra gången <3.

 18. Tess

  ❤️❤️❤️ så ont det gör att läsa detta inlägg och så modig och stark du är som tar tag i detta, för din skull.
  Stopp min kropp gäller alltid, det ska ingen ifrågasätta (avskyr tex att folk vidrör min gravidmage, som folk kan tycka är fånigt att jag tycker, men nej, jag bestämmer över min kropp).
  Angående amningen, läs vad Agnes Wold säger om amning så får du i alla fall ett till perspektiv så att du inte känner att du måste amma denna gång om du inte vill såklart. All kärlek till dig ❤️❤️❤️

  1. johannakajson

   Jag lärde mig stopp min kropp för första gången typ då efter att Charles kom så den resan att lära mig att det är okej att säga stopp och nej det här är jag inte bekväm med har jag påbörjat för bara 2 år sedan och kämpar oavsett om jag är gravid eller inte men just nu är jag ju extra utsatt vilket ÄR tufft. Jag känner mig stark i att jag inte måste amma om jag inte vill (just nu, men hormonerna kan ju svaja ju längre tiden går) men det känns sorgligt att det är av den anledningen. Det var därför jag kämpade förra gången, för att det var så jäkla sorgligt och dumt liksom att händerlser och minnen skulle tvinga mig att känna nej. Vi får se, jag försöker ta bort prestigen i den och att våga skippa det om det känns likadant nästa gång. <3

 19. Malin

  Nämen fina du! Amma är ingen nödvändighet, välj bort det om det känns det minsta jobbigt! Det är ju kanske sista barnet, ge dig själv en chans att njuta så mycket det bara går av det istället för att försöka kämpa dig till att amma. Det tänker jag göra, förra bebistiden första halvåret för mig var hemskt, mycket pga amning, och det gör jag inte igen! Bebin som ligger i min mage nu ska få mat på flaska och en harmonisk kärleksfull mamma istället. Kram ❤️