Sjukstuga på semestern – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Sjukstuga på semestern

Jag ska inte ljuga,, denna semestern är förföljd av sjukdomar och vädret är väl något sämre än vi hoppats på även om man blir glad för varje strimma sol och värme… Det började ju med att pappa låg på sjukhuset så vi inte visste om vi skulle komma iväg ens, sen blev mamma magsjuk första dygnet här och sen blev Charles förkyld som tusan som nu hoppat över till syrran som fått öroninflammation och min hals känns som tusen knivar. Haha, men vi försöker tänka positivt!

 

img_4550.jpg

 

Jag får frågor ibland hur jag orkar tänka så positivt i alla lägen men det är nog sån jag är, mamma och pappa – främst pappa är också sån. Det finns liksom inga problem i världen för honom typ, haha. Jag är ju både och – en som kan oroa mig och älta och få ångest över saker som jag är rädd ska gå fel… Jag kan ha riktigt ont i magen för ett projekt som är om 3 månader och det är inte så bra egenskap när man jobbar med så långa projekt som jag gör – att ha ångest för hur det ska  gå om 6 eller 3 månader hela tiden och oroa sig för hur det ska gå håller inte riktigt och det är något jag har tränat på men har en bit kvar – senast igår OCH i förrgår satt jag och grät framför datorn över ett projekt som kändes som att hur jag än gör så blir det fel…  men att tackla saker här och nu är jag rätt bra på att bara försöka tänka positivt och lösa saker utefter hur det BLEV har jag fått någon superkraft i. Och det är skönt.
Framförallt när man lever med kronisk smärta, att lära sig acceptera och bara göra det bästa av det helt enkelt.

 

 

Nu ska jag njuta av en kopp kaffe – de små sakerna kan vara det bästa en semesterdag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tess

  Min man är rätt klok ibland (ehh okej ofta) och han är typen som aaaaldrig oroar sig (ja man blir nästan galen på honom ibland). Men varför då? Jo för att han anser att oroa sig innan är dubbel sorg. Och det ligger ju något i det, att man tex tar ut ett ”misslyckande” i förskott ger sorg båda här och nu samt ev senare. Eller så ger det bara sorg nu för att allt sen löser sig och det är ju superknasigt att man då tagit ut sorg i förväg. Fått mig att oroa mig liiiite mindre i alla fall.

  1. johannakajson
   johannakajson

   Ja jag försöker tänka så också – och att våga fira hela tiden istället för att hela tiden vänta på att fira vilket jag alltid gör för jag är så rädd att det inte blir av eller jag blir bränd. Hellre fira 2 gånger än inte alls ju!

 2. Sara

  Jag måste bara säga att jag tycker du är OTROLIG! Träffar ofta patienter med kroniska smärttillstånd och har typ aldrig stött på nån som är så positiv och levnadsglad som du! Tycker du verkar kunna kombinera massor av saker och samtidigt ändå reflektera över ditt mående utan att gnälla. Absolut får man gnälla och tycka synd om sig ibland, men det leder ju tyvärr sällan framåt eller mot förbättring. Tycker dock att du verkar hantera dina olika kroniska smärtor på ett bra och vettigt sätt, så du kan må så bra som möjligt! Heja dig!