Våga lunchvigsel eller kvällsvigsel för ert bröllop – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Våga lunchvigsel eller kvällsvigsel för ert bröllop

Alltså veckans bröllopstips måste få vara för er som vill göra ert bröllop på ett annorlunda sätt än det traditionella med vigsel och sedan mingel, middag och fest…. Jag vill slå ett slag för lunchvigseln!!!

lpwinterworkshop0095

Foto lånat av Linda-Pauline från hennes senaste workshop – är du fotograf och vill låna ut dina bröllopsbilder? Hör av dig.

 

Jo, att köra vigseln vid lunchtid istället kan vara ett härligt sätt för den som vill få till en riktig partymiddag på kvällen och därav vill låta den mer högtidliga och traditionella vigseln stå för sig själv. Bjud in till vigsel och antingen bubbel och tårta efteråt eller kaffe och tårta för den delen… Eller så bjuder ni på lunch före vigseln där toastmasters eller föräldrar är värdpar och därefter är vigseln i anslutning innan ni tar en paus inför kvällen. På så sätt får alla gästerna chans att ta en liten powernap och byta om inför kvällen – detta passar ju bäst för den som själv tycker det är kul med två looks och även många gäster tycker en sån här grej är kul. Med två event på en dag…

Eller för den som INTE vill ha en stor middag på kvällen utan något enklare – att bjuda in alla till vigseln vid lunchen och sedan lunch och så är allt slut vid fem och då kan ni dra iväg på honeymoon eller boka in er i en härlig svit för den delen där ni beställer roomservice och har det mysigt hela kvällen. Man FÅR göra bröllop på andra sätt än de vanligaste körschemat vi är vana vid….

 

Sista tipset för er partypeople får vara kvällsbröllopet, då kan ni bjuda in till vigseln vid 18 och sedan gå rakt på middag och fest (då får vigseln med fördel gärna vara i samma lokal som själva festen) eller för den som inte vill ha middag alls så gillar jag härliga Klaras och Kjells upplägg som de pratar om i podden Trettioplustrevar – att bjuda in till vigsel i festlokalen vid åtta och sedan köra partykväll med snittar och fest bara all in direkt – och en bra nattmat helt enkelt mitt i festen. SÅ rätt för den som avskyr stela långa middagar.

 

Våga göra ERT drömbröllop på ERT sätt.

 

great weddings insagram

 

För mer tips – spana in Great Weddings instagramkonto….

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofie

  Åh älskar dessa tips! Har fortfarande inte lyckats klura ut hur vårt bröllop ska se ut än då vi vill olika. Några tips på hur man kompromissar ett bröllop?

 2. Therese

  Det är tack vare dig som vi gjorde vårt bröllopet förra sommaren som vi ville. Vi körde vigsel vid 12 och lunchbuffé i trädgården efteråt, ville av olika anledningar inte ha en fest men trodde man var ”tvungen”. Allt var så lyckat och alla hade trevligt 🙂

 3. Anna

  Precis som du tipsar om ovan så kommer vår vigsel i juli vara. Vigsel på dagen med vår familj och närmsta vänner närvarande. Följt av middag och tårta, därefter är det slut för dagen. Passar oss utmärkt med tanke på att vi har småbarn och det kommer vara flera barn närvarande på vigseln. Barnvakten tar över på kvällen och vi åker vidare på mini honeymoon utan våra små juveler!

 4. Paulina Gunnardo

  Håller med, man ska verkligen göra sitt drömbröllop på det sätt som är ens eget sätt. Min man och mitt drömbröllop var enkelt och litet. Jag ville ha en enkel klänning, vi var bara totalt 15 personer, vi gifte oss i en slottsvåning och bjöd på lättare tilltugg där. Sen åkte vi vidare till en mysig restaurang i Gamla stan i Stockholm med riktigt bra mat och åt tillsammans. Och det blev så otroligt bra! Vi var så nöjda med vigseln och att vi fick säga ja till varandra på vårt sätt <3