Gravid och ont i magen och ryggen – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Gravid och ont i magen och ryggen

Godkväll från pyjamasmyset i soffan, jag och Charles kollar på Babyloonz “den studsande bollen” och “kurragömma” och ska snart sova, Rickard kommer sent från Stockholm så jag ska se om jag somnar med superC. Däckade en timme på soffan i eftermiddags efter att ha haft rådgivning med både barnmorskan och en barnmorska på KK som min barnmorska ville jag skulle prata med…. Idag känns smärtan i magen annorlunda och värre och den strålar och molar bak i ryggen också vilket den inte gjort innan och när jag märkte att jag helst ville ligga i fosterställning eller barnets position och vagga lite lätt och att jag blev lite yr och illamående av smärtan så kände jag att det inte är fullt lika normalt som tidigare utan att jag borde ringa in och höra hur jag ska tänka. Åka in eller stanna hemma.

 

Rådet blev att ta två alvedon och vila och se om det släpper samt lämna prover för urinvägsinfektion imorgonbitti (vilket det inte alls känns som men det är deras rutinkontroll, minns att jag gjorde det förra gången också när jag mådde så här men det gav ingen utslag…) så trots den tredje dagen hemma i lugn och ro med lugnt jobb från soffan i mjukiskläder så fick jag ta vilan ett steg till och ta alvedon och bädda ner mig under filten – och då däckade jag helt och somnade till slut.

 

Nu gör det fortfarande ont i både mage och rygg men det är inte värre vilket är skönt, bra att de var så lugna och tyckte jag kunde vänta och se. Blir det är det gynakuten som gäller såklart men min magkänsla säger att detta är endometriosen ihop med att livmodern som växer som spökar så jag är inte orolig om inte de är det.

 

gravid sura godisar

 

Kolla här vad jag gärna vill äta hela tiden (men jag hejdar mig för det mesta, haha.. En craving kanske?? Fast jag är inte orimlig och kräver det varje dag även om suget finns där konstant, men idag unnade jag mig dessa fem magiska sura bitar eftersom jag tyckte så synd om mig själv. Mmm – sura S är också on my mind konstant….) 

 

Nu ska vi snart sova här, håll tummarna för att jag har mindre ont imorgon <3.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sabina Pettersson

  Hej! Jag undrar hur det gick? Vad berodde smärtan på? För jag har PRECIS samma smärta! Och ska också få lämna urinprov imorgon. Men tror ju inte heller att det är det….

 2. Wictoria

  HÖG igenkänningsfaktor här! Både med sura godis-cravings och smärtor. Är själv gravid (min första graviditet) och lider av endometrios. Är i v. 20 nu och lider också av hemska mag-och ryggsmärtor, ibland så tuffa att jag blir illamående och kan inget annat göra än att ligga ihopkrupen till en boll. Får väldigt ofta huggande smärta i magen och ryggen strålar ut värk. Har svårt att själv bedöma om det är “vanliga” gravidbesvär, “ovanliga” gravidbesvär eller endometriosen som tar över. Svårt även när man inte varit gravid förut, men får nog precis som du kontakta barnmorskan och läkare för utredning. Hoppas dina smärtor ger med sig snart och tack för att du delar med dig! 🙂

  1. johannakajson
   johannakajson

   Ja jag tror ju det är endometriosen. Det är slitsamt och utrycker ”du är inte sjuk när du är gravid” gör ju att man inte vill gnälla liksom…

 3. Mikaela

  Hoppas du snart mår bättre! Åååh jag är i v 12 och cravar precis samma, surt så det kryllar sig på tungan! Har du smakat de röd-gula skallarna? De är bääääst! 😉

 4. Cecilia

  Usch det låter hemskt jobbigt att ha så ont. Har ingen egen erfarenhet av den typen av smärta men funderade på om TENS kunde lindra? Ville uaf skicka iväg det som ett litet tips. Du vet säkert vad som funkar redan men ändå…. Jag har använt det under flrlossninfarna och tycker det var guld! Och många använder det ju för annan smärta också. Och kanske lite muskelavslappnande?
  Hoppas det går över för dig 💗

     1. Anne

      Läste det på en instruktion för TENS, men det kanske bara var en försiktighetsåtgärd. Om den är utprovad av sjukgymnast som gett ok att använda under graviditet är det väl en annan sak, och att man aldrig sätter plattorna över magen.

     2. johannakajson
      johannakajson

      Nej såklart men man VILL ju sätta dem på magen för det gör så jäkla ont där. Men det får bli värmedyna på magen istället 🙂