Hemmagjord pizza – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Annons

Hemmagjord pizza

Fredagskväll och jag ligger och vilar i pyjamas i soffan redan, ska strax natta Charles och Rickard ska dra ut och springa en runda så nu har jag egentid medan de myser lite innan dess. Det finns en risk att jag somnar med Charles nu vid åtta men då får det vara så!

TACK snälla fina ni för alla omtänksamma kommentarer. Att ni är flera som känner igen er visar ju på hur samhället är uppbyggt idag men det är tyvärr bara sorgligt att det är fler än jag som känner så här…. Många verkar vara inne på samma linje som jag egentligen tror på i min vettiga del av hjärnan – att det är generiskt och lite förbestämt hur det där med vikten under en graviditet blir och att det är svårt att styra. Att det landar på samma oavsett hur man gör med mat och motion, för vissa innebär det 8kg trots godis på soffan medan för andra innebär det 25kg trots hälsosam motion och mat. Så det är bara dumt och onödigt att bry sig på vikten och istället försöka tänka på att vara hälsosam. Röra på sig, äta schysst och så mycket man behöver men även unna sig i sen tuffa tid som en graviditet faktiskt är. Och liksom acceptera att det blir som det blir. Jag ska försöka med det så gott jag bara kan.

45 min promenad längst havet hjälpte lite för humöret idag iaf även om det var i grått väder och inte som på bilden från helgen i sol… ett samtal med mamma och ett bad idag har också hjälpt men allra mest alla era kloka kommentarer här och på Instagram. Att skriva med er betyder så otroligt mycket för mig!

Kvällens middag blev hemmagjord pizza, Charles hjälpte till för pizzaparty är det bästa han vet men tyvärr gick inte hemmagjorda pizzan hem lika bra som de köpta även om det var kul att görs den. Jaja, han åt ju 2 tuggor iaf och jag och Rickard tyckte den var SUPERGOD iaf.

Dags att natta. Ha en fin fredagskväll <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Gabriella - mammaledig med bebis #1

  Alltså jag tror mycket på genetiskt där. Idag har vi en helt fantastisk son på 2 1/2 månad och under graviditeten vill man ju gärna göra vad som är bäst för bebis i magen. Jag mådde dock så illa och bar äcklad av mat första 20 veckorna att jag vid varje måltid fick äta vad som äcklade mig minst då. Jag kunde dessutom knappt se åt em grönsaks håll utan att må illa under denna tid. Härligt kämpigt. Men man kämpar på ändå. I slutändan gick jag nog upp någonstans runt 25 kilo och landade på en bit över 90 kg. Att tilläggas är att jag är 160 lång. Vikten oroade mig dock aldrig, det var bara så häftigt att se vad kroppen kunde göra helt själv, och när jag nådde nya höjder viktmässigt så kallade jag det för min nya matchvikt.

  Idag har det mesta försvunnit (även här tror jag mycket är genetiskt) men så är mage och lår fulla av bristningar istället och min degiga (autocorrect skrev sexiga😁) mage om den blir kvar hoppas jag min son kommer tycka är lika mysig som jag tyckte min mammas mage var 😊 Redan på BB valde jag att stå i spegeln och berömma min kropp för allt fantastiskt den lyckats med. Idag har jag min underbara son här bredvid mig så det var ju värt allt😊

  Vet inte riktigt alls vad jag vill få sagt med detta men vill helst vara peppa dig att bli av med dina hjärnspöken! ❤ Man gör så gott man Kan, kroppen sköter resten och belöningen är helt fantastisk! Alla är olika och tror vi är många som ökat mycket i vikt vid graviditet, Så är det bara – häftigt ! 😊

  Stor Kram!!

  1. johannakajson
   johannakajson

   Så fint skrivet, TACK snälla snälla!!!!! SÅ stark kommentar och så fint att du berömde dig och din kropp så fort!! Ska verkligen ta till mig och berömma min idag!!!!

   1. Gabriella - mammaledig med bebis #1

    Tack själv! Alla dagar känner man sig inte stark men min son har gjort mig starkare. Kan säga att när bristningarna plötsligt spred sig över magen en dag var jag uppriktigt sagt ledsen. Idag är jag inte längre det utan ser dem som ett vackert bebis:) Det är svårt att stå på sig mot samhällets ideal men man gör så gott man kan!

    Hoppas din kropp fick det beröm den behövde idag!

    Kram och önskar dig en fin start på veckan! ❤

 2. Emma

  Jag tror det är att jag stör mig, de blir liksom jobbigt och lyssna när du helt plötsligt skriker ett ord i en mening tex ”nu ska vi ha PIZZZAAAAPAAAARTEEEEJ och WIIIIIIII och sånna uttryck, de låter lite som när min äldsta dotter som är 13 och hennes kompisar pratar ibland.

 3. Iman

  Fina du, du gör alldeles rätt. Hälsosam är det viktigaste. Tror precis som du att det är genetiskt och i stort sett förbestämt hur mycket man går upp. Jag gick upp 20kg vid min graviditet trots att jag åt enligt tallriksmodellen och röde på mig väldigt mycket. Vissa gottar sig mycket och går upp 10kg. Så är det bara. Det viktigaste är att man själv mår bra, kilona försvinner sen sakta men säkert. Förstår din känsla, den är svår att skaka av. Mitt mantra när det var jobbigt var “eyes on the prize”. Det kommer bli bra ska du se. ❤️

 4. Emma

  Snälla ta det här på rätt sätt, jag vill gärna kolla dina vloggar men jag har så svårt för när du skriker ut ord och skriker wiiiiiie och sånt..så jag måste stänga ner 🙂 får nog hålla mig till att läsa bloggen

  1. johannakajson
   johannakajson

   (Nyfiken fråga – får du fysiskt ont i öronen eller stör du dig på det när du skriver att ”du har svårt för”?

   1. Sofia

    Håller med om Emmas kommentar! Har tänkt på exakt det och tittar inte heller längre. Alla är olika och uttrycker sig olika och det är helt ok. 🙂 Vi som inte tycker om skrikandet av ord kan ju bara hålla oss till bloggen som Johanna skriver! 🙂

    1. johannakajson
     johannakajson

     (Fast jag undrar ju fortfarande om det är för att ni får ont i örat av olika ljudvolym eller om ni ”stör er” på det, alltså vad anledning är 🙂 )

    2. Emma

     Jag tror det är att jag stör mig, de blir liksom jobbigt och lyssna när du helt plötsligt skriker ett ord i en mening tex ”nu ska vi ha PIZZZAAAAPAAAARTEEEEJ och WIIIIIIII och sånna uttryck, de låter lite som när min äldsta dotter som är 13 och hennes kompisar pratar ibland.

     1. johannakajson
      johannakajson

      Så återigen så undrad jag ju vad jobbigt betyder, haha. Alltså på dig så låter det som jobbigt betyder ett man stör sig? Och inte jobbigt som i att det gör ont i örat. Och om det är för att man stör sig så är ju detta sån jag är som person så då tycker jag absolut inte man ska titta och inte heller berätta att man stör sig på det för det är ju sån jag är 💗

Annons