Johanna Kajson

Gravid vecka 13

Inlägget innehåller adlink

 

Okej, liiite sent på det (eller det beror ju på hur man ser det, jag är ju gravid 13+4 så om man tänker så är det ju fortfarande vecka 13 men jag räknar ju det som vecka 14 men nu ska vi köra gravidstatus på fredagar så vi slänger in vecka 13 här….) MEN här kommer fortsättningen på gravidveckorna. Vill ni läsa om vecka 1 och 2 eller 3 och 4 eller 5 och 6 eller vecka 7 och 8 eller 9 och 10  vecka 11 och 12 eller  hur det gick till när vi blev gravida  eller hur det var när vi slutade med p-pillerna så finns de genom länkarna som blir när du klicka på det inlägget du vill läsa…

gravid vecka 13

Gravid vecka 13 – status.

Barnet är nu ca 5,5c långt oc nacken är redan tillräckligt stark för att barnet ska kunna röra på huvudet vilket vi såg tydligt på ultraljudet och det finns forskning som visar på att barnet redan kan börja höra ljud. Hur coolt? Det är dags att börja småprata med barnet och ta fram min gravidbjällra tror jag…

Jag mår däremot bra, vecka 13 var en bra vecka utan speciellt mycket smärta eller besvär vilket är skönt. Jag hade ju INTE många såna veckor förra graviditeten så jag är så otroligt tacksam för varje vecka som går utan att jag är sängliggande och nu mår jag varken illa eller har ont i ryggen/ rumpan och jag är mitt piggaste jag på länge. Skönt! Livmoderna är tydligen en knytnäves storlek och magen börja synas till och från, väldigt lite på morgonen men den är gigantiskt på kvällen.

Inga cravings fortsatt, hade ju inga alls förra gången men hoppas på något kul och tokigt denna gången, vore spännande att uppleva den där ”jag måste ha saltgurka NU” grejen, haha. Är jag knäpp som känner så? Jag promenerar 30-40min eller gör yoga och den envisa förkylningen börjar äntligen släppa så nu är det back to the gym för lite styrketräning så att kroppen orkar hela graviditeten tänkte jag.

Charles vet att mamma har en ”bäbis” i magen men han förstår såklart inte riktigt vad det innebär. Veckans namn på bääääbisen enligt honom är ”Boj” men det försvann lika fort igen så när vi frågar vad den ska heta svarar han fortfarande oftast Charles eller Gillis (efter att hans kusin Harry fått en lillebror som heter Gillis så nu tänker han väl att alla bebisar ska heta Gillis kanske?)

 

soft goat

Fick denna tröjan i julklapp av mamma och pappa, så smart att ha till en växande mage ju med det fina knytet på sidorna!. Hittas här och på REA nu dessutom, dagens tips oavsett om man är gravid eller inte. Och sen frågar ni aaalltid om dessa skinnbyxorna och de är ju på rea de med (älska rea!!) för den som är på jakt efter sköna skinnbyxor.

 

Det var vecka 13 det, på fredag kommer update på vecka 14 och sen kör vi updates på fredagar efter önskemål från er. Blir väl toppen, vloggformen på tisdagar och skriftform på fredagar. Det kör vi på!

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karin

  Funderade ni nåt över när ni skulle berätta för C? När gjorde ni det? Vi har en snart 2-åring hemma och tänkte försöka bli gravid igen till hösten, OM det går kommer jag säkert vilja involvera honom snabbt, och vi kommer ju prata om det hemma, men jag tänker på om nåt skulle hända de där första veckorna, om det är bättre att bespara barnet att gå igenom det… samtidigt tänker jag att barn kan ha lättare att acceptera sånt som blir tungt för oss, och han kommer ju fortfarande vara så liten och inte förstå riktigt vad allt innebär, så det kanske kan vara en div grej att familjen går igenom det tillsammans? Skulle vara intressant att höra om ni funderade något över det här!

  1. johannakajson

   Alltså han är så liten fortfarande så OM något skulle hända så skulle han knappt förstå men isf skulle vi ju vara fruktansvärt ledsna vilket han skulle märka (barn märker allt, jag tror inte man ska försöka dölja något sånt) å då hade vi ju fått förklara: ”mamma är ledsen först bebisen hon hade i magen inte är kvar”. Typ.

 2. Johanna

  Wow vad kul det ska bli att följa dina veckouppdateringar! Är i vecka 13+1 idag med andra barnet. Jag har fått en hang up på ceasarsallad. Kan inte tänka på annat än just det. SÅ gott! Och knäppt, haha.

  Kram!

  1. johannakajson

   Men vad spännande!! Jag avskyr kall middag nu sö sallad är inte att tänka på, haha. Likadant förra geavidteten

 3. Sofia

  Jag hade en otrolig hang-up på halloumi förra grav. Är nu i 34 och har inte haft något alls, känns så himla tråkigt ;( Men har hört att carvings beror på att man har brist på något? Kanske bara är en myt men vi kan ju se det som att brist på craving=bra balans av näringsämnen 😉

  Men sen för en utomstående låter det ju lite som att du har en craving för broccoli :))

 4. Finurligafröken

  Jag var så besviken över att inte ha några cravings när jag var med barn. Ville ha nått konstigt som man kunde berätta om. Så jag tycker inte du är knäpp. Eller vi kanske är knäppa båda två…..