Johanna Kajson

Drömmer om 2018 (Drömpeppen2018)

Jag berättade ju om att vi sätter nyårsmål istället för löften och vi har gjort det ett par år… här är utvärderingen för 2017 och där står också om de fyra kategorierna jag brukar gilla att utgå ifrån när jag sätter upp drömmål för året som kommer.  Jag såg att LOPPI kör en ”Drömpepp 2018” där massa bloggare har skrivit inlägg, ni hittar dem här.

 

 

För mig är det viktigt att nyårsmålen är inspirerande, peppande och mer mål och drömmar än ”löften”. Jag minns att jag fick mycket kritik och ifrågasättande förra året när jag delade med mig av mina nyårsmål för att vissa blev stressade och tyckte jag gjorde livet allmänt för komplicerat genom att sätta upp så många krävande mål – men här är man ju olika!! Dels så fungerar mål och drömmar olika för alla, för mig är det något som inspirerar, hjälper till att strukturera och jag tycker bara det är kul och hjälpsamt att ha skrivit ner lite i mina kuvert för att hålla riktlinjen under året. För mig hjälper det men stressar mig inte.

 

Några av mina nyårsmål för 2018 är:

  • Fortsätta lära mig mer om min kropp och lyssna in den och vad den behöver eftersom behovet ser så otroligt olika ut dag för dig. Inte pusha och tvinga den att gå längre än vad den signalerar att den orkar och jag ska fortsätta på spåret att VILA och ha kvällar utan datorn och jobb utan bara ligga på soffan och kolla på någon serie eller bläddra i en tidning. SUPERVIKTIGT för min hälsa.
  • Bada mer i vårt badkar 2018! Goda, avslappnande och lyxiga dofter i badsaltet, levande ljus och värmen från ett hett bad som omsluter mig och verkligen tar hand om min kropp – det känns viktigt.
  • Fortsätta äta mer grönt, det var ett nyårsmål 2017 att lägga till mer grönt (inte byta ut eller så utan bara lägga till mer grönt) och det har verkligen hjälpt till att variera tallriken och det finns så mycket kul grönsaker så att fortsätta på den linjen som jag påbörjat. Även fortsätta äta veg ibland och tänka på att välja fisk framför kött ibland så att jag aktivt varierar min kost.
  • Lägga ifrån mig mobilen när jag leker med Charles, alltså lägga den ljudlöst på hyllan i hallen och gå ifrån den för saker och folk kan faktiskt vänta 30-60min och det är så skönt att ha paus från den ibland. Jag har blivit bättre och bättre på detta men jag vill bli ÄNNU bättre på mobildagis för min egen skull och här är ett nyårsmål till som både jag och Rickard har satt upp och det är INGA MOBILER VID MATBORDET! Vi kämpar på med detta men eftersom vi oftast hamnar i små avstämningsmöten eller planerar saker när vi sitter där så är det så himla lätt att mobilen åker fram för att man ska kolla kalendern eller googla något flyg. Men det kan man faktiskt göra efter middagen istället.
  • Lära mig mer om sociala medier, google analytics och öka min statistik på såväl instagram, Youtube som blogg så att mina nya uppdragsgivare LOPPI blir nöjda och stolta med mig. Det är fortfarande en relativt ny värld för mig jag klivit in i och jag har massor att lära och här vill jag VÅGA FRÅGA och våga ta fram egna idéer och förslag på roliga projekt också. Mer roliga samarbeten 2018 hoppas jag på!
  • Våga tacka nej till jobb och vara ledig från allt jobb från 1 juni och året ut förutom de stora bröllopen jag redan har bokade som ligger under planering och bloggen. Detta blir min sist föräldraledighet och jag vill njuta och vara närvarande i det och inte ha ont i magen över några projekt jag tagit på mig och tänk genomföra under tiden – att blogga och ev köra Youtube  (kanske ska våga pausa Youtube också? Hrmmm) kommer ta ca 10 arbetstimmar i veckan utan att överdriva och att sköta mailen för bolaget och de få bröllopen som ligger kanske tar 1-2h till i snitt per vecka – det är ju 12h i arbetstid VARJE VECKA istället för att vara helt ledig och det räcker och blir över, nej jag måste våga säga nej till allt annat!

 

Min nyårsmål är oftast för att ta hand om mig själv och se till att må ännu bättre och utvecklas mer, märker ni det? Jag gillar inte förbud, krav och liksom höga mål som jag misslyckas med hälften av utan det är mer välmående tips till mig själv på vägen kan man väl säga. Hur tänker ni?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.