Johanna Kajson

Veckans bröllopstips

Tillbaka till rutinerna och veckans bröllopsinlägg på måndagar – hurra! Vet att många av er längtat och nu vill jag höra, vad vill ni se mer av i veckans bröllopstips? Ska vi köra fråga bröllopskoordinatorn? Ställ frågor i kommentaresfältet så lyfter jag dem framåt under veckorna!

 

Idag vill jag prata lite om det som trendade som mest förra året men som jag alltid tycker är högaktuellt när det kommer till bröllop bara det att det kan ta olika utrycksformer – att TA IN NATUREN och att skapa en bohemisk, personlig känsla genom att använda sig av sånt som man själv gillar såsom att låta träbrickor göras från en släktings skog, välja sina favoritblommor eller till och med plocka sina favoritblommor eller varför inte ett sädesslag?

 

Här lät brudens far karva till träbrickor till mitten av borden och han gjorde faktiskt även en omgång med större träbrickor som huvudrätten serverades på i family style. Köttbricka med olika såser och tillbehör, mycket uppskattat! Varje bord döptes till den flaska bubbel som stod med ett ljus i sig eftersom brudparet älskar bubbel och besticken placerades uppsamlat i burkar i mitten för en lite mer avslappnad dukning. Bruden älskade blå tistlar så dem utgick vi ifrån när vi skapade en lite busig men enkel feeling av massor av olika blommor i såväl bruna ölflaskor som låga burkar.

rustikt bohemiskt bröllop

Blommorna är blå tistlar, nejlikor, astilbe, sjätnflocka, veronica, brudslöja och några små gula bollar jag inte minns namnet på

 

Samma dukning där säderslaget som även fick ta plats i såväl bordsblommor som brudbukett fick ge en extra touch till namnlappen och på detta bröllopet byggde vi upp med höbalar som bänkar utanför festlokalen. Enkelt och fint.

Testbilder Kajsons bröllopsbok (46)

 

Även bordaplceringstavlan fick sig en omgång mede hö som ni ser, brudparet handskrev alla bordscplaceringskort vilket jag tycker är så himla personligt och fint – allt måste inte vara perfekt och beställt från tryckeriet jämt utan jag älskar såna här jordnära bröllop med personlig touch. Det var mycket mygg där festlokalen låg så myggnät och tylltyger frick hänga för vissa dörrar och fönster men det blev bara ett sätt att göra lokalen lite mjukare ändå…

 

Testbilder Kajsons bröllopsbok (50) Testbilder Kajsons bröllopsbok (49)

 

Här är ett annat bröllop med träbricka som brudparet fick skapat av en släkting men istället runda träbrickor till mitten av bordet men även träbrickor till bordssiffrorna. De hade valt en stor bukett till varje bord istället i ljuvlig rosa och grönska och sen fanns där pennor och roliga lappar som gästerna kunde svara på olika frågor om brudparet. Också superpersonligt…

 

rustikt träbricka dukning

Älskar också att de satte till silverbricka för att balansera upp – man måste våga mixa material!

 

Den här har ni ju sett förut  – ett vårbröllop där vi tog in kvistar med bara precis starten på grönskande blad och lag mossa i mitten av hela borden vilket blev maffigt. (Tänk på att lägga plast under mossan om ni inte äger dukarna eller är rädda om dem). Vi stack även ner några få vitsippor och tanken var att man skulle få en vårig skogskänsla av dukningen. Även här hade en vän till familjen gjort små ministubbar och de hade gjort en till varje namnlapp till varje gäst vilket också är ett annat sätt att ta in naturen.

 

Dayfotografi nettan och daniels bröllop (1)

Alla bilder tagna av Dayfotografi

 

Det var lite tips och råd för er som vill plocka in naturen – nästa vecka tänkte jag tipsa om hur man bäst tar hand om blommor och grönt om man vill plocka istället för att köpa till sitt bröllop men är rädd att det inte håller.

 

 

 

 

Ställ gärna frågor eller tipsa om vad ni vill ha för tips från bröllopskoordinatorn.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofie

  Står i startgroparna för vårt eget brolopp… så många frågor och oklart hur vi vill ha det.
  Ekonomin tryter så undrar främst hur man kan göra ett budget bröllop?

 2. Anonym

  Vi har väldigt hjälpsamma släktingar och vänner. Därför vill jag att de som vill vara delaktiga under bröllopet får vara det och att känslan av att vi gör det här tillsammans blir en del av bröllopet, ”a la family style” . Några tips på hur man ska tänka om man ska organisera upp en sådan laginsats? Vad tycker du är viktigt att tänka på för att få saker att flyta på? Hur mycket kan/klarar/vågar man göra själv?

 3. S.

  Åh jag vill vara frågvis! Vi har en släkthalva som är partyprissar och en släkthalva som är lugn och sansad. HUR gör man för att få till en bra känsla? Får ont i magen av att tänka på hur ena halvan sitter och gäspar, eller den andra sitter och ler lite halvroat medan typ 10 pers dansar… vill ha en riktigt avslappnad middag med buffé och ”hemmafestkänsla”, inte nödvändigtvis en massa tal och körschema utan ett skönt flow där alla känner sig avslappnade och goa, kan snacka och skåla fritt liksom. Drömmen är att få sitta och titta på glada gäster som äter gott och har trevligt utan att bli avbrutna av toastmaster jämt… har varit på sååå många stiffa bröllop och vill inte att mitt ska bli så, haha. Ändå landar vi på ca 80-90 gäster. Vad har du för tips för att få så många att känna sig hemma och avslappnade?