Åka skidor som gravid – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Åka skidor som gravid

Nu är vi tillbaka i lägenheten (lämnade 8:30 och kom hem 19:30, vilken heldag!!) och det har gått SÅ bra att åka skidor!! Jag var ju nervös för hur gravidkroppen skulle svara (är i vecka 13 och får ont i ryggen/bäcken och magen efter 40 minuter promenad…) men underlaget var bra och jag kunde åka på utan svårigheter alls med mjuka svängar och skönt flow.

Däremot så var jag klok nog att inte gå en massa i pjäxorna som jag upplever är det som är tungt och snedbelastande för mig och mitt bäcken så jag gick till och från backen med sneakers och körde med dem i ryggsäck. Vuxet och klokt beslut av mig minsann och DET gjorde nog att jag orkade åka i backe från öppning till stängning!

Efter sista åket vid fem gick vi till afterskin men där var så dåligt drag så vi gick visare till en annan mysig bar och jag drack varm choklad med vispgrädde medan de andra festade loss på öl. Rätt mysigt ändå även om ett glas champagne såg locka de ut.

Det viktiga att tänkta på när man ska åka skidor som gravid är att verkligen lyssna in kroppen hela tiden. Vi hade två break inomhus idag och jag tog av mig pjäxorna och verkligen vilade båda gångerna vilket jag tror var klokt. Sen reagerar alla kroppar olika, alla är olika rädda för att utmana sin kropp när man är gravid (förra graviditeten hade jag nog inte vågat åka skidor. Nu känner jag mig tryggare med att jag känner av mina gränser.)

Nu blir det pasta carbonara och spelkväll!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Sant! Bra o lyssna på kroppen.
    Det ska jag göra med nu när vi åker iväg några dagar för litr skidor.
    Blir lite lagom för mig så får de andra brassa på 🙈