Inställd nyårsbrunch – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Inställd nyårsbrunch

Ibland blir det inte som tänkt sig, det är okej såklart men alltid lite tråkigt när det händer. Vi åker ju till Chamonix imorgon, jag och Rickard (mamma och pappa ska passa Charles) så vi ville fira nyår bara vi tre i familjen i lugn och ro och sk lags middag och ha det härligt här hemma ikväll. Det ska bli supermysigt!

Men vi hade också bokat en nyårsbrunch på ett supertrevligt ställe som heter Badhytten som ligger mitt på stranden i Skanör. Tanken var att Charles antagligen skulle somna i vagnen och sova medan vi avnjöt brunch och hade lite minidejt eller så fick han skippa sovpasset om han ville vara med. Vi har med iPaden och var piffade och redo – så här redo till och med:

Charles i stilig sammetskostym och jag i en klänning jag kände mig fin i efter många ombyten (gravid i vecka 13 är en svår festklädselkropp då allt har svullnar men man har ingen fin mage att visa upp… allt bara sitter lite dåligt liksom…)

Så vi körde till Skanör och packade ner Charles i vagnen som var sugen på sova men så skulle vi börja gå och då började de spöregna och vi insåg att vi hade glömt nappen hemma för första gången på 2,5 år. Ibland somnar C utan napp men inte idag, jag försökte gå och vi kämpade på 10 minuter men han var superledsen och ville absolut ha nappen. Rickard provade, vi provade ta med honom in och skita i sovpasset och kollade på Ipaden och vi trixade och typ stod på händerna men inget hjälpte, Charles var superledsen och ville bara gråta och ha napp. Så jag gav upp, vi ville inte störa andra som hade bokat sin trevliga nyårsbrunch så efter 45minuter åkte vi hem istället. En hungrig gravid utan mat i magen. En superledsen superC som fick en annan napp när vi sprang in på närmsta Ica i panik för att köpa en så han kunde somna i bilen på vägen hem men den var FEL sort och allt blev bara värre. Och en pappa som visserligen hade fått springa sin nyårsrun på förmiddagen så han var glad och tacksam för det men som såklart tyckte så oerhört synd om sin fru och sitt barn där de båda satt trötta och gråtandes i baksätet av bilen på väg hem.

Reload. Bara att bädda ner oss i sängen och få Charles att somna och börja om. Laga en spontan laxpasta och tända ljus. Reload.

Nu är mamman glad igen, barnet också som fått sova och vi är redo för nyårskvällen.

Hur har ni det?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Alexandra Bylund

  Åh neeej! Men ni såg ut att ha mysigt ändå. Såg lite på stories. OCH… vad HÄRLIGT att ni är i Chamonix nu. Underbart ju! Hör av dig när du kommer hem så kan vi väl ta en lunch igen nån gång senare i januari 🙂

 2. Sara

  Håller med en tidigare kommentar inatt jag också har svårt att ändå va positiv när allt skiter sig sådär.. jag tycker det är inspekterande att höra dig samtidigt som skär ärlig med att i stunden är det kaos och man själv bryter ihop och gråter liksom.. föräldraskapet är verkligen sådär, upp och ned och man kan aldrig planera något och får försöka va fine med det

 3. Anonym

  Åh känner igen det där med kläderna… såååå jobbigt! Särskilt dä vi inte gjort det helt officiellt ännu.
  Vi var på Ultrljud i veckan o fick då äntligen se den lilla krabaten. Nu känns allt mer verkligt och eftersom vi passerat v.12 (för ganska längesedan) känns det nu mer okej Att berätta. Men vi vill ju berätta för nära o kära först. Närmsta vänner o så innan alla andra. Så det blir nog veckans mission. Det får nog bli lite sms till folk som vi inte hinner träffa. Innan rykten sprids 😅

  Men kläder! Det är svårt!!! Känner mig mest lite småfet 🙃
  När fick du mage sist?

  1. johannakajson
   johannakajson

   Jag fick lite mage ganska snabbt sist eftersom jag var så svullen från ivf:en så resan i vecka 16-17 kunde jag ha tajt klänning med liten kula liksom… men ja – nu känner jag mig också småfet och svullen. SÅ tråkigt!!

 4. Karin Gbg

  Det är så det blir idag, men jag tycker du är så bra på att lyckas ändra dina planer när saker bara skiter sig. Jag hade så extremt svårt för det när barnen var mindre, det har varit en resa för mig att lära mig att det blir bra ändå! Gott slut åt er alla tre!

  1. johannakajson
   johannakajson

   Verkligen, det kräver träning att inte bara bli så besviken så man fastnar i att det blev ”fel”. Vi fick en fin dag ändå, på ett annat sätt!