Gravid vecka 11 och 12 – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Gravid vecka 11 och 12

Sista svängen hemliga anteckningarna av graviditeten, sen börjar vi med veckouppdateringarna!.. Vill ni läsa om vecka 1 och 2 eller 3 och 4 eller 5 och 6 eller vecka 7 och 8 eller 9 och 10 eller  hur det gick till när vi blev gravida  eller hur det var när vi slutade med p-pillerna så finns de genom länkarna som blir när du klicka på det inlägget du vill läsa mer om.

 

Vecka 11

ÄNTLIGEN släppte illamåendet igen och även om jag mår lite konstigt och helst äter enkla smaker som macka utan pålägg eller yoghurt och ytterst lite kaffe så känns det tusen gånger bättre än den där klumpen jag gick omkring med konstant i halsen.

Jag är lite öm i magen och det svullnar upp på kvällarna och blir hård men det är ingen större fara, det var likadant förra gången… Jag läser förresten på andra gravidbloggar där de är gravida med andra barnet att de inte hinner tänka på att de är gravida, inte laddat ner någon gravidapp och knappt har koll eller känner efter i graviditeten men jag håller inte alls med. Vi kollar appen varje dag och pratar om det hela tiden, kanske är det för att vi har kämpat mer och verkligen längtat så att ”glömma bort” det nu känns liksom omöjligt?

Vi har köpt dubbelvagn – hurra!! Eller beställt en, den kommer förhoppningsvis inom ett par veckor… det blev den bugaboo donkey och så ska vi köpa till en ståbräda, det blir säkert toppen! Jag gillar att man kan dra ihop den till en enkelvagn och vi behövde verkligen en vagn med bättre hjul ändå (vi har gått omkring med resevagnen på helgerna och det funkar inte riktigt i tallskogen) så istället för att vänta ett par månader och sen köpa denna vagnen så köpte vi nu så vi kan ha den till Charles i vinter. Äntligen bättre vagn för huslivet, vi köpte ju våra för stadslivet med smala hissar och tog de minsta och lättaste att fälla ihop när vi köpte 2015. Nu ser livet lite annorlunda ut.,, Tänk i sommar så bor vi i hus, har trädgård och allt blir tusen gånger lättare med en bebis denna gången. Och så hoppas jag ju helt ärligt på en bebis som kan tänka sig att ligga i vagnen och inte vagnvägra som C men blir det så kommer jag överleva det med. Jag är beredd på allt! Vi har ju till och med ett gästhus som man kan sova i om det skulle bli kolik, jag får nog ändå erkänna att jag är inställd på det värsta för att förhoppningsvis vara beredd på tvåbarnslivet eller kaaanske till och med bli positivt överraskad.

Bebistiden med superC var ju tuff, vi är inga bebismänniskor direkt och att få ett barn som hatar att sova, hatar att äta och avskyr vagnen och därmed blir allmänt missnöjd med livet i 1,5 år gjorde ju såklart inte bebistiden lättare…. Jag FÖRSTÅR verkligen Charles som bebis idag – vem hade inte varit grinig om man sov och åt för lite konstans…. Han är fortfarande matlat och sover aldrig hela nätter men idag är han ju tack och lov en riktigt glad och rolig liten kille. Allt vände efter 1 år och typ 7 månader så det tar jag sikte å denna gången också. Men jag tror faktiskt jag kommer njuta mer av bebistiden denna gången, hitta myset och goset i det liksom. Och jobba mindre….

img_1719.jpg

 

Vecka 12

Tillbaka hos barnmorskan för att göra alla tester och det gick bra. Nu har vi beställt KUB-ultraljudet till i början av januari också och jag längtar tills vi får se mer av den lilla filuren i magen.

Jag mår bättre, är liiite piggare igen och har börjat träna så smått efter eller alla trött-veckor och sjukveckor. Promenader, yoga och styrketräning blir det och det känns bra även om allt är SÅ tungt och kroppen blir helt slut efter. Det märks verkligen att sen kämpar på med annat (skapa liv) så att motionera tar all extra kraft. Jag vill försöka hålla igång för att inte få så ont i kroppen dock så jag kämpar på även om det är sjukt otacksamt att få så ont i ryggen varje gång jag gått en promenad. Det släpper efter ett par timmars vila dock så jag tror det är okej att gå ändå.

Julafton är här och Bebé i magen fick julklapp, det känns så pirrigt alltihop. Charles fick en docka av sin mormor och morfar och han matar och fixar med den, så himla gulligt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara -mamma till Sander och Leia

  Jag håller helt med. Bebis tiden är tuff och mer jobbig än mysig. Men med barn nummer två upplever jag att allt är så mycket lättare. Bebis får mer bara hänga på och allt handlar inte bara om den lilla. Samtidigt som jag njuter mycket mer av bebismyset. Jag tror 2:an är.lättare än 1:an, mest för att man själv vet vad som väntar och livet blir inte en så stor skillnad som med första. 😊

  1. johannakajson
   johannakajson

   Ja jag tror också tvåan är lättare än ettan om man hade det liten tufft med ettan medan dem som hade det lätt med första och liksom fick bra flow i sov och mat och sånt kanske blir chockade om det kommer en tvåa som ”kräver” lite mer. Men jag tror faktiskt att eftersom vi tyckte det var så pass tufft så blir det inte någon chock med tvåan. Och jag är säker på att jag kan njuta mer nästa gång ❤️

 2. Findus

  Vi fick vårt första barn via IVF och när hon var 9 månader så försökte vi oss på syskon. Mest för att vi inte trodde att vi kunde få barn på egen hand. Jag blev gravid direkt… sen tyckte jag graviditeten var tuff. Jag mådde ganska bra men vi hade ju en liten på 9 månader som först började gå 1 månad innan lillasyskonet kom. Så det var tungt! Sen var jag inte alls lika glad över andra graviditeten… eller vi var glada men eftersom det var en så lång väg med första och graviditeten var så efterlängtad så gick jag på moln i 9 månader! Den dagen jag fick ett positivt graviditetstest efter ivn:n är den lyckligaste dagen i mitt liv! Så jag drogs med konstanta skuldkänslor över att jag inte var i närheten av den glädjen under andra graviditeten. Och återhämtning ska vi ju inte tala om med en bebis hemma på knappa året.
  Nu har det gått sex år och ytterligare ett syskon har kommit till världen som inte är en bebis längre 🙂 Idag är vi en harmonisk familj 🙂

 3. Hanna Linnea

  Så spännande att läsa och följa din graviditet och tankar kring det ☺
  Fick vårt andra barn för ett par månader sedan, fyra år emellan, och själva bebistiden är mycket lättare den här gången då man faktiskt vet att allt går över. Det blir bättre 😊
  Dock var inte jag förberedd rent psykiskt på “tvåbarnschocken” men det blir också bättre 😊

 4. L

  Ville bara säga att jag ganska nyligen hittat hit & har verkligen fastnat för din blogg! Tycker du verkar vara hur härlig som helst & det är både intressant & spännande att följa både ditt yrkesliv & privatliv – mycket igenkänning! Grattis till bebis också ❤️

 5. Paulina Gunnardo

  Ååå vad jag känner igen den där bebistiden! Vi hade efter den faktiskt tänkt att “bara” ha ett barn (min man är ensambarn och har aldrig lidit av det). Men så bestämde vi oss för att skaffa ett syskon, nu när dottern blir 4 och jag känner mig redo igen. Lite läskigt faktiskt, med tanke på hur jag upplevde dom där första åren och framförallt bebistiden. Men jag ska ta till några andra strategier den här gången nu när jag vet hur jag kan reagera 😉 Och jag tror faktiskt att även jag kommer njuta mer den här gången. Hur tänker du kring det? Är det något du kommer göra annorlunda den här gången för att själv må bättre?

 6. Sarah

  Grattis till benen i magen! Blev så himla glad när ni berättade! ❤️
  Har själv en kille född i mars 15 och en tjej född i april i år. Var inställd på att vara en zombie första året men lilltjejen sover bättre än sin storebror någonsin gjort! Hela nätter (12-13 timmar 😱) från 6-7 mån. Det ända jag kan tänka vi gjort är att hon från dag ett typ har fått ha storebrors rutiner, fasta mat/sovtider. Kommer gå så bra! Lycka till ❤️