Blödning som gravid – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Blödning som gravid

Promenad i solen, massor av pysslande och mys med Charles, laga egen pastapesto som ALLA i familjen gillade, köpa tulpaner, elda i brasan, läsa böcker och bygga koja med Charles och nu ett låååångt, skönt bad med levande ljus och både hårinpackning och ansiktsmask alldeles själv. Ikväll ska jag återuppstå som en ny människa, haha.

Blev liiiiiite orolig nu när jag fick en pytteliten blödning men det är ju normalt så jag försöker släppa det, var nog bara något gammalt som skulle ut eller någon sammanväxtning som blivit irriterad tänker jag för det var så pyttelite.

Hur är ni som gravida? Jag är inte så orolig av mig märkligt nog, förra gången mådde jag ju skitkass men var aldrig orolig för bebisen i magen och lite så tänker jag denna gången också. Att bebisen mår superbra oavsett hur jag mår.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Fia

  Jag är i ungefär samma vecka som du och har haft blödningar och spottings sedan innan jag plussade så jag har fått vänja mig vid det och numera börjat förstå att det är väldigt vanligt. Och många gånger helt ofarligt. <3

 2. Ulrika

  Tack för att du är modig och delar med dig av dina erfarenheter till oss läsare och som du själv säger säkert inget att vara orolig för. Snart har ni er bebis här !

 3. Camilla

  Åhh jag är supernojjig, (men har några missfall i bagaget)satt på gynakuten i Lund senast idag(låter som om jag är stammis så är det inte) är i vecka 20 och fick blödning i morse. Ringde in storgråtandes för är så rädd att det ska gå åt skogen, har sagt att funkar inte denna graviditeten kommer jag inte orka en gång till, Fick världens bästa bemötande som välkomnade mig in för undersökning. Allt såg bra ut och lilleman låg
  Och sprattlade för fullt, sen när jag gick där ifrån kändes det så “pinsamt” att man tagit upp deras tid och varit lite tramsig.

  Ska bli så roligt att få följa er fantastiska resa. Hittade din blogg när du var i slutet av graviditeten med Charles. Skoj att vara med från början! Gott nytt år på er!

 4. Johanna

  Inte alls orolig. Däremot så kommer det ibland känslor med tveksamhet om jag verkligen är gravid eller om det hela är inbillning. Vi har inte vart på något UL utan får bara lita på mina symtom. Och dessa börjar avta lite nu längre in i graviditeten vilket gör att känslorna kommer lite oftare.

 5. Sofia

  Är vanligtvis ingen orolig själ men vid graviditeter, hjälp.. första grav mådde jag så dåligt av oro innan jag fick se hjärtslag i v 10. Ni gravid med nr 2, är i sjunde veckan och oroar mig nu istället över att jag mår för bra 😂 blir ju lagomt trött på sig själv alltså.

 6. Frida

  Blödde en del med bebis nr 2. Var inne en gång på gynakuten och såg att hjärtat slog fint ❤️ Nu är han snart 9 månader gammal.

 7. Malin

  När jag var gravid med bebis nr 2 så började jag blöda i v16. I början inte så mycket men sen kom det mer och mer och jag åkte in till gynakuten och var säker på att det var ett missfall… efter en natt på gynakuten gjordes ultraljud och det visade att bebis mådde jättebra och de kunde inte svara på vad blödningen berodde på. Jag fortsatte blöda i ca 2 veckor och gjorde ett till ultraljud (och efter blödningen RUL) och allt såg bra ut hela tiden. För 3 veckor sedan föddes lille Alexander och mår som en prins! 🙂 Tror absolut inte du behöver vara orolig ☺️💕.

 8. Emma

  I början kanske man inte kan påverka så mycket ändå om något skulle visa sig var fel. Men i slutet hade jag minskade fosterrörelser och gick över tiden, det visade sig då att jag hade för lite fostervatten (hade gbs!) så det blev igångsättning.. så visst ska man lyssna på kroppen, kanske ta det lugnare om det kommer mer blödningar (vet inte om det har betydelse men tänker att överansträngning inte är bra)… lyssna på din kropp och lite på din magkänsla om det inte känns rätt! Kram

  1. johannakajson
   johannakajson

   Ja man ska nog våga lyssna på magkänslan, som att detta inte var något (och som du säger kan man ändå inte göra något OM det skulle vara något).

 9. Anni

  Fick ofta blödning när jag gjorde nr 2, tunna och känsliga blodkärl som sprack. Men de var lika vidrigt varje gång

 10. Martina

  Jag var superorolig hela förra graviditeten, trodde att något skulle gå fel. Än så länge i denna graviditeten är det rätt lugnt, väntar in att första trimestern ska vara över. Däremot är jag betydligt mer orolig för förlossningen, hade en mardrömsförlossning förra så är den som spökar nu 🙁

 11. Ida

  Jag var inte alls orolig första gången. Hade inte en tanke på att nåt kunde gå fel varken under graviditet eller förlossning. Andra gången var det dock mer oro om det mesta men då hade vi både missfall och ivf i bagaget så det var liksom mer som var på spel. Men allt gick toppen och ut kom världens bästa lillebror 😍.
  Stort lycka till med din graviditet! Det ska bli kul att läsa och följa med på resan. Kram

 12. Tess

  Var sååååå mycket oroligare förra graviditeten. Nu finns liksom varken tid eller ork att lägg energin på det och det är jag faktiskt så tacksam för. Även om jag ibland kan gå en hel dag utan att ha tänkt på bebben, då får jag lite dåligt samvete men då är det mysigt att lägga sig i sängen och känna bebben dansa runt 🙂