Johanna Kajson

Lilljulafton

God Jul och glad lilljulafton!!!

Är det ett skånsk uttryck förresten? Lilljulafton som alltså är 23 december? Vi firar alltid från och med idag och vi ska strax köra till mamma och pappa och flytta in där tillsammans med syrran med familj. Alla sover dör hemma inatt men först väntar julskinka, uppesittarkväll och mus med farfar också!

Vi sov länge här hemma, hela familjen sov till halv nio vilket var hur lyxig start som helst på julledigheten och sen har jag förberett det sista inför julafton eftersom vi ska fira här imorgonkväll.

Nu är dukningen redo och vi ska också ihop det sista. Underbart!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellli

  I Finland firas lillajul alltid lördagen innan första advent ☺️ Då lämnar en tomtenisse en påse med godsaker och adventskalender till barnen utanför dörren på trappan. Nissen visar sig aldrig, den smyger bara förbi. 😉 Och vi firar alltid lillajul med vänner på den kvällen. 😄

 2. Elin

  I Finland firas lillajul alltid lördagen innan första advent ☺️ Då lämnar en tomtenisse en påse med godsaker och adventskalender till barnen utanför dörren på trappan. Nissen visar sig aldrig, den smyger bara förbi. 😉 Och vi firar alltid lillajul med vänner på den kvällen.

 3. Stina

  Åh vad fint du dukat 😍 Julstämning deluxe. Önskar dig och familjen en riktigt god jul och grattis till bebben i magen! ❤

 4. Alexandra

  Jag bodde i Skåne som barn men är född i Uppland. I min familj sa vi dan före dan eller uppesittarkvällen. Men alla mina kompisar och bonusfamiljen i Skåne sa ”Lillejulafton”.

 5. Hannah

  Vi säger lilla julafton när vi firar någon annan dag än självaste julafton 🙂 vilket brukar bli typ dagen före eller dagen efter.. vi bor i Bollnäs..

 6. Frida

  Vi säger också det. O jag bor i Småland.
  Dock så är min mamma ifrån västkusten så kanske därför vi säger det? 😊