Johanna Kajson

Gravid vecka 1 (!)

Hello från melliset i soffan, jag har precis spelat in morgondagens vlogg och den handlar såklart om graviditeteeeeen, hurra! Jag kommer köra gravid vecka för vecka på min kanal framåt  (mixat med annat såklart) och har lite idéer på spännande projekt vi kan göra för att den här gravidteten ska bli liiiite roligare för mig, haha. Förra gången ville jag inte dela med mig så mycket av graviditeten, jag hade veckouppdateringar men annars så var allt så nytt och privat för mig så jag ”gottade” inte loss i det hela om ni förstår vad jag menar? Det var för läskigt att skriva om det samtidigt som jag själv upplevde det… (Men det finns en kategori som heter ”Gravid Mr Mini” som alltså är hela min gravidtet med Charles så är man nyfiken kan man spana in där)

Nu känner jag mig tryggare däremot och tänkte unna mig att gå upp heeelt i denna graviditet eftersom det högst troligt är den sista.

johanna kajson

 

Så kika in imorgon så kör vi igång med ”Gravid vecka för vecka” och vi börjar i vecka 10. Kul!

 

img_2049.jpg grönt mellis gravid

 

Dagens mellis är den här gröna favoritskålen som jag äter nästan varje dag nu, helt besatt för det är SÅ GOTT. Och perfekt när man inte hann äta vettig lunch (som för mig idag när jag fick ta en kycklingburgare i farten på väg till barnmorskan. Då skippade jag pommes till och gjorde detta efteråt istället. Mums!) Jag fick frågan hur jag gör och det är enkelt som attans, jag skivar broccolistången till tunna skivor och steker i smör/olja och sen slänger jag i broccoli, färsk babyspenat och färsk grönkål som jag rivit av bladen från stången. Och så steker jag allt  tills det mjuknar och saltar.

 

Men nog om det, jag tänkte bjuda er på mina anteckningar från gravidvecka 1 och 2:
Vecka 1
Vi är i Stockholm, jag och Rickard och Charles är kvar hemma med mamma och pappa. Vi ska på min vän Isabellas halloweenfest men vi tänkte också passa på att sova, träna och gå ut på drink- och middagskväll med våra vänner. Ägglosningsperioden är slut för denna gången, knepigt det där att det kan vara när man har asmycket att göra, är förkyld eller sjuk eller sover kass pga barn som sover kass… Eller när Rickard är borta i jobbet eller vi har besök hos oss – tur de bor gäststugan ändå… Vi dricker iaf massor med champagne, vin och drinkar på fredagen och jag mår vansinnigt illa på natten vilket jag aldrig gör när jag dricker. Hoppet tänds redan där och dagen efter dricker jag något glas champagne men sen mest alkoholfria drinkar på halloweenfesten för de är ändå lika goda. och jag känner liksom inte något sug efter det där illamåendet…. Försöker att inte tänka mer på hoppet, man kan omöjligt känna av det så här tidigt och jag har hoppats så många gånger förr.

 

Vecka 2
Får den där total känslan värdelöshet, ledsamhet och sorgsenhet som jag alltid får mellan ägglossning och mens. Jag gråter i hela kroppen och själen och ibland fysiskt också. Det är tunga dagar men jag vet ju att det är en slags PMS så jag brukar berätta för min omgivning att det är mina ledsna dagar och så undviker jag utmana mig för mycket i jobbet eftersom jag kommer vara helt säker på att jag kommer misslyckas… det är ju helt sjukt egentligen att man som kvinna har såna hormonrubbningar så sånt här är vardagsmat för en, att först ha ont i magen vid ägglossning och sen vara ledsen som om livet vore över och sen efter det kommer illamåendet i ett dygn eller två. Det har jag aldrig haft förr men sedan vi slutade med p-piller denna gången så har det dykt upp varje månad och jag var såklart säker på, eller iaf hoppades enormt på att jag var gravid de första gångerna innan jag lärde mig att det numera ingår i min menscykel att må så illa så man spanar efter kräk-möjligheter överallt.

 

Bild från Stockholmsweekend i vecka 1 alltså. Häftig tanke att jag var gravid redan då!

 

Jag har gjort en ny kategori som heter ”gravid med syskon” för er som vill följa graviditeten. Där kan du bland annat läsa ”så blev jag gravid” och ”så gick det till när vi slutade med p-piller”. 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda

  Så underbart härligt att du är gravid. Vi försöker också med nr 2 men får se hur det går denna gången. Första barnet tog det tid innan det blev något, men som sagt vi får se om det blir likadant denna gången.
  Här hemma har jag haft ledig dag så jag har passat på att slå in julklappar och nu ikväll klädde vi granen som går i guld och rosa då Levina fick välja färg på kulorna detta år. Men det blev jätte fint det är inte skrikigt rosa utan så där gammelrosa färg.
  Ha en fin kväll och det ska bli så kul att följa dig och familjen på vägen till nr 2
  Kram Linda

 2. Johanna

  Vi verkar vara i samma vecka, kul! Jag väntar mitt första barn och blev gravid oplanerat men egentligen passade det bra in i vårt liv även om jag tänkt att det skulle få vänta några år. Det kom som en chock och när jag fick reda på det var jag redan i vecka 8 men har på dessa veckor hunnit smälta det lite och är nu glad och förväntansfull. Nu måste jag börja följa dig!

 3. Natalia

  Så stort grattis till er, jag blev så oerhört glad när jag såg nyheten! Hoppas verkligen att du får en enklare graviditet denna gången och slipper ha mer smärtor /En annan med endometrios.

 4. Anonym

  Roligt o läsa dessa uppdateringar!!
  Så kul. Känner igen mig i att inte våga hoppas känslan.

  Har en fråga. Även om den är personlig så tänker jag att jag vill höra din åsikt.
  När skulle du sagt det är bra o börja köpa saker till bebis? Om man väntar sitt första barn?
  En del saker har ju leveranstid som vagn o så om man köper ny. Så det är ju självklart. Men annars? Hur är det då?
  Köpte ni lite hela tiden eller ungefär när började ni köpa saker?

  Är fortfarande i första trismestern . Men börjar ändå fundera på hur vi ska lägga upp våren 😊

  1. johannakajson

   Åh ja det är ju så olika hur man känner, du måste gå till dig själv och vad ni vill för alla andras ”tyckande” om att man ska vänta eller inte spelar faktiskt ingen roll. Vi väntade enligt vad andra tyckte förra gången och köpte första plagget efter vecka 18 när vi gjort rutinultraljud men sen väntade vi lite till innan vi köpte mer och det var mest för att alla andra hetsade om att man skulle vänta för tänk OM något händer och hit och dit. Denna gången tänker jag göra som JAG vill och vi har redan beställt en vagn efter att vi hade sett hjärtat slå och att allt såg bra ut och jag tänker börja köpa bebiskläder i januari om jag känner suget efter det. Vi har ju nästan allt redan så det är bara det ”roliga” vi ska köpa nu, det är fördelen med att vara i andra gravidteten :). De flesta börjar nog köpa efter vecka 25 skulle jag tro men gör som NI vill <3