Johanna Kajson

Så blev jag gravid

TACK och åter TUSEN TACK till alla grattishälsningar, jag är överväldigade över er respons och ja det är sant – vi är gravida och Charles väntas få ett syskon i sommar om allt går bra vilket vi såklart hoppas innerligt att det gör! Vi har varit på ett tidigt ultraljud och hjärtat tickade sådär magiskt vackert så nu vågar vi berätta det och ingen är lyckligare än vi såklart!

johanna kajson gravid

 

Jag har skrivit lite under tiden vi försökt och under gravidveckorna ni inte fått hänga med på så ni ska få läsa lite mer av det längre fram men jag förstår att ni är många som såklart undrar hur det här egentligen gick till så jag tänkte jag börjar med att publicera det jag skrev ner i vecka 3 innan vi hade gjort graviditetstestet för de tankarna beskriver allt:

 

3 november 2017
”Denna gången hoppas jag och tror lika mycket som de senaste två gångerna… vi har försökt sedan april och varje månad har jag behövt sitta där med tårar, ont i magen och det fysiska röda blodet som gör att det känns som livet rinner ut ur mig. Det gick inte denna månaden heller. Förra gången hann vi försöka sammanlagt ett år innan IVF-processerna drog igång och känslan av misslyckanden var lika tunga då som nu. Hoppet man får varje månad efter en fokuserad ägglossning och känslan när drömmarna krossades.

Jag har haft en känsla av att vi skulle kunna själva denna gången, en känsla av att vi visst kunde få vara en av dem som gjorde IVF:er första gången men som minsann klarade det själva andra gången… men så har rädslan över hur tung besvikelsen skulle vara om det inte gick tagit över, så jag har sagt ”var inte så dum så du tror det Johanna… gå inte på vad alla säger till dig för så sitter du där naiv och ledsen och körd i botten innan ni ens börjat med sprutorna och då måste du ju vara stark!! Då måste du vara peppad, avslappnad, stark och positiv för annars kommer det ALDRIG gå… och denna gången kommer vi lägga hundratusen kronor eller nått så pressen KOMMER kännas mer hur mycket du än tänker att du ska slappna av och vara cool! Så var inte naiv, låt dig inte luras men var JÄVLIGT fokuserad på att hålla koll på rätt datum i appen men var för guds skull inte stressad eller för pressad utan var avslappnad och tänk inte så mycket på det… för då säger alla att det lossnar!”

Så där har jag hållit på att tänka och kämpa med mina tankar… men det går ju såklart inte att vara avslappnad, nochalant och ha tillit och SAMTIDIGT vara fokuserad, ha koll på exakta datum och få till det så många gånger man bara kan och orkar ha kul med det under ägglossningstiden SAMTIDIGT som man inte ska vara naiv och få upp hoppet. Det är ju omöjligt och det vet bara vi som kämpat extra för att bli gravida, hur ont kommentarer om att slappnad av, inte tänka på det eller att man kanske inte har koll på sin ägglossning trots allt kan göra. Ifrågasättandet om man verkligen gör allt man kan liksom…  Jo man har koll, sån jävla koll och framförallt om man dessutom är satt på tidspress och inte har ”all tid i världen” – som jag med mina rekommendationer från mina läkare eftersom jag har endometrios och alltså förstör min kropp lite mer inombords för varje gång jag får mens… Det är ett märkligt tillstånd av självplågeri när man släpper p-pillerna och har 6 månader på sig att pricka varenda ägglossning och om det inte gått då så bör man fundera på p-piller igen eller IVF för att undvika fortsätta få inre blödningar. Fy fan, det är TUNGT alltså att kämpa. Och att kämpa och misslyckas.

Det är november och i januari ska vi ringa IVF-kliniken och prata om att sätta in det befruktande ägget som ligger kvar i Stockholm sedan förra omgången IVF… Men jag vill inte gå igenom allt det där igen, jag orkar inte må så dåligt igen. Hur ska jag orka det och samtidigt vara världens bästa mamma till Charles? Och att sen DESSUTOM gå igenom en tung graviditet igen, phu, det var ju fruktansvärt mycket smärta förra gången… så därför hoppas och hoppas jag och på torsdagen nämner jag för Rickard att jag haft lite ont i magen ett dygn men att mensen inte kommit – den kommer alltid som ett slag inom ett dygn när det börjat göra ont. Så nu hoppas vi lite tillsammans…

 

Fredag och fortfarande ingen mens men jag har total ångest varje gång jag ska gå på toa, vill inte se blod, vill inte se blod… vi funderar på att göra ett test men vi ska ha gäster som vi inte umgåtts med på 11 år på besök hela helgen och jag vet inte om jag vill få reda på det precis nu när det ändå är så tidigt. Vi bestämmer oss för att vänta till söndag och skålar loss i champagne och har en väldigt härlig helg tillsammans med dem men på söndagen när de åkt hem går det inte att inte hoppas ordentligt längre…”

 

johanna kajson gravid

 

Fortsättning på hemliga gravidanteckningarna kommer såklart, men så här gick det alltså till denna gången. VI SLIPPER IVF och jag kan knappt beskriva med ord hur skönt det är!! Inga sprutor, inga 100 000kr att hosta upp, ingen svullen öm mage, inte läkarbesök varje och varannan dag för tester, inte gynundersökningar flera gånger i veckan och inte lutinus tre gånger om dagen och den totala mattheten jag kände förra gången när vi väl blev gravida. Jag är så jäkla tacksam. VI är så jäkla tacksamma.

 

 

johanna kajson gravid syskon

 

Ni ska få läsa mer från hemliga anteckningarna längre fram såklart och få veta allt ni vill veta. Vad vill ni veta?

 

 

 

Sen vill jag passa på att skicka en riktig jäkla styrkekram till alla er som kämpar – jag VET att även om ni glädjs med oss så är det blandade känslor och kan vara tufft parallellt att se någon om lyckades själva för det är precis såna här storys som gör att folk fortsätter pracka på en ”att nästa gång är ni säkert mer avslappnade och kroppen vet hur den ska göra så nästa gång kan ni själva” och så funkar det alltså INTE. Så lyssna inte på dem, säg att vi har 1 chans på 100 försök där jag släppet ett ägg med bra kvalité och just den lilla krabaten som var snabbast som befruktar det var pigg, frisk och stark och att detta händer samtidigt så att det faktiskt blir ett foster. är just ett mirakel, att det var just den gången som var den där 1 av 100. Säg att detta hände oss på 20e försöket totalt i livet, att vi hade turen att det var 20e försöket som alla stjärnor stod rätt och vi matchade och att det var 20e istället för 100e. DET är vi tacksamma för och så otroligt glada för. Hoppas ni förstår hur jag menar, jag ville mest bara skicka ut styrka och kärlek till er som fortfarande kämpar att jag känner med er. <3.

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Åsa

  Är så innerligt glad för er💕har följt bloggen sen du väntade C (min lille är jämngammal med Charles) syskonkärlek är🎉

 2. Mikaela

  Grattis!! Fick också mitt första barn genom ivf 2016 och ör nu gravid med nr 2! Denna graviditet var inte ens planerad (åt dock inte p piller heller) men är så glad att det skedde naturligt! Hade också ställt in mig på ivf igen i början på nästa år 🙂 Är beräknad till 10 juli så vi måste verkligen ligga nära varann i graviditeten! Ska bli kul att följa din graviditet! Kram

 3. Mia

  Så roligt! Grattis! Och lite komiskt vi fick barn samtidigt 2015 bara dagar emellan. Nu väntar vi också vårt andra barn i sommar. När jag läser detta så skulle även de kunna vara väldigt nära 🙂

 4. Emma

  Såå roligt. Jag är så glad för er skull och för Charlie som ska få bli storebror. Jag är båda glad och lite avundsjuk med!. Jag längtar så efter barn och vill ha barn nu. Alla runt om mig får barn. Jag och min sambo har inte ens börjat försöka få barn, för min sambo är inte redo. Det är också jobbigt att längta själv och sen att ens partner vill vänta. Svårt när man känner olika.

 5. Josefin Oskarsson

  ALLTSÅ! Sitter här och gråter av glädje för er skull. VÄRLDENS största grattis till dig, Rickard och Charles!! Hoppas hoppas hoppas att du får en enklare graviditet denna gång! Grattis igen! <3

 6. Josefin

  Åh, kan inte beskriva känslan då det du skriver stämmer såå bra in på mig i detta tillfälle.
  Vi blev tvungen att gå igenom IVF (behöver inte skriva mer, Du vet ju precis hur det är) och fick en liten tjej 2016.
  Nu försökte vi på egen hand och tredje ggn gick det! Plussade och väntad barn i början av augusti 2018! <3 Total chock blandat med största glädjen nånsin! Vi ska gå ut med det i början av 2018 🙂 såå spännande!
  Tänkte också höra av oss till IVF-kliniken nästa år om det inte skulle ha funkat, då vi också har ett befruktat embryo nedfruset.
  Känslan att det gick för oss utan IVF är märklig men underbar! Så glad att vi inte behöver gå igenom det igen – även om det skulle vara såå värt det såklart.
  Med glädjetårar önskar jag er stort grattis!
  Ska bli så kul att följa er samtidigt som vi är i samma sits 🙂 <3 <3

 7. Emma

  Ett stort grattis till hela familjen! Konstigt hur man kan bli så glad och rörd av en nyhet från någon man egentligen inte känner. Själv sitter jag här höggravid (beräknad till nyårsafton) och väntar på vårt lilla mirakel efter att ha kämpat oss igenom 4 missfall på knappt två år. Tänk vad många som får kämpa för sina graviditeter men vilken lycka när det ändå går vägen. Grattis igen 🖤

 8. Karin

  Så fantastiskt roligt att höra!! Stort stort grattis till er!! Det är så intressant hur man kan glädjas SÅ mycket åt någon man inte känner ”på riktigt”, men du har en så härlig och personlig blogg som känns så mycket mer äkta än typ alla andra =) Vi har en liten 1-åring här hemma, det här varit ett mkt tufft år och fortfarande får vi inte sova ens i närheten av ”alla andras” nätter, eller vad man ska säga. Detta gör att vi inte vågar tänka tanken på ett ev syskon än på länge, vilket känns tråkigt då vi tidigare hoppats på det rätt tight inpå så att säga. Hur sover Charles nu? Ni har ju haft ruggigt tuffa nätter tidigare iaf ju menar jag!!

  1. johannakajson

   Nej jag kände PRECIS likadant som er (eller jag ville aldrig ha tajta barn) men vi väntade tills vi var ute på andra sidan av det värsta innan vi ens började diskutera ett barn till. Förra julen fanns det inte på VÄRLDSKARTAN (då var Charles 1,5 år och sov som värst – alltså typ inget alls). Det började vända lite när han var 1 år och 8-9 månader typ… Nu somnar han mellan 20 och 21 och har ett till två uppvak per natt men somnar oftast om med napp eller flaska så betyyydligt bättre. Men hela nätter händer ALDRIG så det räknar jag inte med förrän han är typ 10 år, haha.

 9. Hanna

  Jaaaa! Så roligt! Superstort grattis!!! Från en som följer dig varje dag och själv varit med om samma resa. Fick son via ivf och dotter nu åtta månader helt naturligt! Vi var så chockade med samtidigt så glada och tacksamma! Stort lycka till Johanna! Kram

 10. Anna

  HURRA!! Så roligt att läsa! Vår dotter är bara några månader yngre än Charles och vi väntar också på en till till sommaren. Så roligt att få följa din resa som andrahångsgravid nästan synkat med min egen! Önskar dig och er all lycka till!!

 11. Johanna A

  Stort stort grattis till hela familjen! Åh så underbara nyheter! Ska bli roligt att följa er resa denna gång också. Min son är en månad äldre än C och nu väntar jag 2:an i april, så spännande med syskon och alla tankar och funderingar det för med sig.

 12. I.

  Åh super grattis!! Vad härligt för er. Min son och C är jämn gamla så har följt er några år nu. Verkligen glad för er❤ Men som du beskrev så är det med blandade känslor ändå..vill inte att det ska vara så men kan inte hjälpa att fälla några tårar. Blev gravid i april men fick missfall i juli i v 12. Bearbetar fortfarande det men nog svider det till när jag läser om andras graviditet..kommer nog vara så tills jag själv blir gravid igen. Men skönt att du är så förstående för detta med blandade känslor! Är verkligen glad för er skull, stort grattis.

 13. Ruvarpodden

  Grattis Johanna! Vi hade helt missat att ni blivit gravida på egen hand när vi mejlade dig imorse!
  För er andra som går igenom ivf så kan vi meddela att vi är två kvinnor som har startat en podd om barnlängtan, ofrivillig barnlöshet och ivf. Vi blev så trötta på att det är så himla tyst om just detta trots att vi är många som går igenom det och mår skit. In och lyssna och se om det kanske kan hjälpa er under er resa mot barn. Vi hoppas det iaf.
  Med vänlig hälsning, Ruvarpodden

 14. Emily

  Åååå så roligt!!! Helt galet hur man kan bli sååå hejdundrandes glad för någon man inte ens känner 🙂 Jag önskar er all lycka till och hoppas att ni får njuta lite av graviditeten. Lillasyster kom till oss i somras och två små är ju så mysigt men såklart svettigt emellanåt. Kram! <3

  1. johannakajson

   Ja vi är inställda på två lika tuffa år innan man ser ljuset i tunneln igen, haha. Med ljusglimtar av härligt ibland såklart. Så 2020 är jag människa igen, haha

 15. Sofia

  Grattis grattis grattis!!! Från en annan som hade tuff graviditet första gången, ställ krav från början! Jag har fått så himla mycket hjälp av sjukvården och så mycket oro som släppt. Jag har en helt annan graviditet denna gång tack vare allt proaktivt jag kunnat göra. Bara det att jag bestämde mig för att inte amma från att jag tog testet har gett mig sånt otroligt lugn! Lycka till! <3

 16. Elin

  Grattis!!! Och grattis till C som ska bli storebror💕 Grät när jag läste detta inlägg. Dels av glädje för att ni lyckats på egen hand! Och lite ledsen för att vi själva inte lyckats än med syskonförsök och jag inte vill göra ivf igen som med våran son.. just denna månad är det extra tungt då jag har så otroligt ont av min endometrios men vi kämpar på! Stort grattis igen! Njut nu av lyckan😘🤗

 17. Hedvig

  Stort grattis!✨ Vi försökte i över ett år, vet precis den där hemska besvikelsen varje månad när det färgades rött i toaletten…men till slut hände det och nu har jag en liten 4 månaders bredvid mig i soffan☺️ Hoppas innerligt att jag kan ge honom ett syskon i framtiden, men tar verkligen inte det för givet!

 18. Sandra

  Åhh vad underbart ❤️ Super grattis till er alla tre! Grattis till bebbens lyckliga föräldrar och GRATTIS Charles till att bli storebror. Helt underbart❤️ Grattis grattis grattis grattis❤️

 19. Sara D

  Åh blir så rörd av ditt inlägg. Vi genom gick flera ivf med sonen och kämpade sammanlagt 5år innan han blev vår fina lilla mirakelbebis. Efter hans födsel var vi så säkra på att det inte skulle gå få barn på naturlig väg så vi struntade i preventivmedel men nu inväntar vi ett litet syskon i april. Ser framemot att få följa med på er resa. Känner igen mig i så mycket som du skriver. Stort grattis!!

 20. Mia

  Grattis och hurra!!! Vilka härliga nyheter. Jag håller tummarna för att det ska gå bra och att du ska få må ok. Kram, kram!!!

 21. Johanna

  Men guuuud så skönt att ni slipper ivf (helvetet) vi lyckades också spontant med lillebror…så märkligt ibland. Min man har dåliga spermier och vi försökte ett halvår typ, gjorde sen ett misslyckat syskonförsök, avvaktade några mån och då blev jag spontangravid men fick missed abortion v 9, sen tre månader senare var jag gravid igen och lillebror är nu 9 månader. Återigen grattis 💖 ska bli väldigt roligt följa! 😘

 22. Paulin

  Stoooort stort grattis! Vilken glad nyhet!!
  Känner såväl igen mig i allt du skriver. Du beskriver mina känslor så fint och väl.
  Vi hade turen att få vår första son med IVF 2015 och lillebror kom helt spontant som en underbar överraskning 2017.
  Känner så med alla som kämpar med IVF och barnlöshet, heeeeeeejja er!! <3
  Stort lycka till er och grattis igen!

 23. Elin

  Åh wow stort grattis till er! Har följt din blogg sen innan du blev gravid med charles. Har själv en pojke som är 2 månader yngre än Charles och en liten 2 månaders bebis. Så det är extra roligt att läsa din blogg tycker jag. Jag håller tummarna att allt går bra för er. Kramar Elin

 24. Hanna

  Vilken underbar nyhet!! ❤ Stort, stort grattis! Kommer ihag nar du berattade om att ni var gravida med mini-C och ska bli sa kul att folja denna graviditet ocksa 😍

 25. Tess

  Men wow!!!!! Enda gången jag inte hinner gå in på din blogg på morgonen och så droppas världens härligaste nyhet. Grattis grattis grattis!!!!

 26. F

  Stort grattis! Wow va kul att ni slapp IVF. Och det ger mig hopp, då vi ska börja med IVF i februari pga oförklarlig barnlöshet. Kanske kanske nr 2 kan komma lite av sig själv.

  Men som jag känner just nu är jag bara så jäkla tacksam och glad om jag kan få ett enda barn. Jag hoppas att 2018 för goda ting med sig 💕

 27. Sofie

  Stort stort grattis till er! Gläds med er. Och det är så fantastiskt att ha två barn. Faktiskt lättare än ett tycker vi =) Vi har också drygt tre år mellan våra, och det har varit perfekt.

 28. Sofia

  Wow! GRATTIS!! Jag sitter och får tårar i ögonen när jag läser ditt inlägg. Det är så ärligt, utlämnande och känslosamt. Man kan inte annat än att känna glädje för dig och din familj. Stort grattis och ett stort lycka till!

 29. Cecilia

  Alltså du <3 Jag är sååå glad för er skull, och jag hoppas att vi också kommer att få vara ett av de par som lyckas själva när det är dags för syskonförsök ✊🏼 fina fina ni vad glad jag är för eran skull! Och så fint att du delar med dig av resan till plusset & första veckorna, är så mysigt att läsa om 😍 KRAM

 30. Sofia

  Alltså!! Här sitter jag och blir alldeles tårögd av dina ord! Världens största grattis till er <3 Det känns ju lite märkligt att bli så berörd av er historia när jag inte ens känner er men jag har läst din blogg i flera år och då blir det ändå lite som att jag ”känner” dig och lilla familjen, Jag tycker det är så modigt av dig att dela med dig av er gravidhistoria, både med Charles och nu lilla syskonet. Det spelar ingen roll hur man blir gravid, med ivf, på första försöket eller om man adopterar, ett barn är alltid den största lyckan och gåvan man kan få i livet tycker jag. Min man och jag blev gravida med vår dotter värdigt snabbt men jag .r otroligt ödmjuk inför när det är daga för ett litet syskon till vår Molly. Inget är givet oavsett tidigare graviditeter.
  Hur som helst, jag är så lycklig för er skull och det ska bli så roligt att få följa även denna graviditet! Stort lycka till med allt, ta hand om er o h nit varje stund <3
  Kram

 31. Moa

  Så fantastiskt! Stort grattis till er❤️
  Jag har följt dig sedan du var gravid med Charles då jag var gravid med min Macy i nästan samma vecka! Du var ett stort stöd för mig även första tiden efter att hon föddes då du var öppen och ärlig med dina tankar som kommer första tiden efter man har fått barn, jag gjorde även kejsarsnitt och ammade inte vilket i sig medförde otrolig ångest på olika plan. Stort tack för allt! Betytt otroligt mycket för mig! Är så glad för er skull!
  Jag är nu också gravid igen vilket inte har vart en lätt resa där det tar sig men fått upprepade missfall. Denna gång verkar det dock ha tagit sig ordentligt och vi har fått sett det lilla hjärtat! Men kör lutinus 3ggr/dag samt lite annan medicin vilket är tufft men inget spelar någon roll så länge allt är bra!
  Ser så fram emot att få följa er graviditet igen! Stort grattis till er och tack för din ärlighet och öppenhet i denna blogg!

  1. johannakajson

   Åh vilken jäkla kommentar, WOW! TACK!! Det betyder otroligt mycket för mig att du tar dig tiden att skriva och berätta <3. Nu håller jag tummarna för att er denna gången <3

 32. S

  Stort grattis ❤️ Och tack för det sista stycket. Jag och min sambo har försökt i 1 år, med ett missfall i mars. Även om jag blir glad för andras skull, så gör det ont i hjärtat varje gång, för jag känner bara mitt eget ”misslyckande”.
  Gräver ner mig i allt annat för att inte tänka på det.. stort grattis igen. ❤️

  1. johannakajson

   Jag förstår helt att det gör ont, jag känner SÅ igen mig och det är så viktigt för mig att lyfta även nu när jag är igenom det och är på andra sidan <3. All kärlek till er!!

 33. Martina

  Det är såååå roligt att läsa detta! Stort grattis!!

  Jag har ju en som som fyller år ett par månader efter din Charles. Vi blev gravida med honom precis innan vi skulle börja med IVF. I lördags (på min födelsedag) fick vi reda på att vi är gravida med bebis nummer 2 som beräknas komma i augusti.
  Blir så roligt att åter igen få följa er graviditet och veta att jag bara ligger någon månad efter!

 34. Angela Herrmann

  STORT GRATTIS TILL ER 💖💖💖 Vilken rolig läsning så här på en fredag och innan jul. Jag håller alla tummar och tår för att det ska gå bra hela vägen. Massa kramar och kärlek

 35. Anonym

  Men åh vad glad jag blir.!!!
  Så underbart ju. Även om vi aldrig behövt gå igenom ivf har jag haft liknande tankar. Fick som 19 åring veta att jag hade endometrios o att jag borde börja försöka innan jag fyllt 25 för att ha så stor chans att bli gravid.
  Dessa tankar har levt i mig o min man, som var min pojkvän då.
  Idag sitter jag här o är gravid och om någon vecka ska vi göra vårt första ultraljud. Många gör privata ultraljud något vi inte gjort o det skrämmer mig… men der känns ändö bra att vänta.
  Jah har symptom o min mage växer lite.
  Det är läskigt men vi väntar ju barn!

  När är det dags för er? För oss blir det troligtvis i början på juli. Roligt o följa dig i din graviditet.
  Stor kram till er ❤️

  1. johannakajson

   ÅHhh vad fint, förstår HELT dina tankar som du och ni levt med!! Vi fick ju också såna uppmaningar när vi inte alls var beredda och det är speciellt att leva med… Hör av dig när ni gjort ultraljudet, så spännande ju!! Är det i vecka 13-14 då? Vi väntar i mitten på juli <3

   1. Anonym

    Din blogg har gett mycket till mig och oss. Våga släppa allt. O det var fruktansvärda månader när mensen Kom o jag kände att min kropp blev mer förstörd.
    Jag hade turen att de hittade min endometrios tidigt o gjorde en titthålsoperation där de fick bort mycket.. Men hade ändå känslan av ”hur länge kommer detta ta o hur mycket orksr vi?”

    Ja precis! När vi gör ultraljud är jag i vecka 13 tror jag. Så spännande! Längtar!!
    Ska åka o kolla mina värden idag o ta blodprov.
    Hoppas du mår bra! ❤️