En hörna i hemmet jag aldrig visat – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Annons

En hörna i hemmet jag aldrig visat

Lucka nummer 6: “En hörna i hemmet jag aldrig visat”

Jag tror nästan jag visat alla hörnor här hemma någongång eftersom vi flyttade in för ett år sedan… Men en hörna som var länge sedan jag visade är…. TVÄTTSTUGAN! Haha, för den vill man väl aldrig visa upp? Jag hade en vision om att här skulle det bara hänga tvätt precis när man kör tvättdagar men annars så städade jag undan (!!!) tvättstället varje gång emellan första månaderna i huset för jag tyckte tvättstugan var så fin så jag ville inte där skulle vara “kaos”. NEWFLASH Johanna – en tvättstuga är ju en tvättstuga så där får ligga tvätt i olika högar, haha.

 

tvättstuga

Generellt så var min tanke när vi flyttade från en lägenhet i Stockholm på 73kvm till ett hus på 170 att allt skulle ha sin plats och att alla garderober, förråd och lådor skulle vara perfekt organiserade. Ni vet – en låda för presentinslagningspapper där tejpen alltid är vikt och saxarna alltid är på plats… En garderob i färgkoordination där allt hänger eller ligger vikt snyggt och prydligt och inget någonsin har knölats in för att få plats… Det skulle inte finnas skåp eller lådor där man har öst ner allt som inte har någon vettig plats och garderoben/förrådet nere skulle definitivt inte se ut så här:

 

img_1597.jpg

Men de är väl bara att inse att så här kommer vissa utrymmen alltid se ut i mitt liv – det är dags att acceptera det. Jag är plockexpert och här ser sällan ut som ett bombnedslag här hemma utan det är oftast ganska undanplockat och städat men i några gömmor, som garderober, lådor och förråd så ser det alltså ut som kaos och det kommer det väl ALLTID göra. Det får vara okej. Det är så allt annat flyter – det spelar nog ingen roll hur stort man bor för konstiga grejor som en stege, en låda med böcker, golfklubbor och konstiga skarvsladdar kommer aldrig ha en vettig plats.

 

Undra hur alla andras luckor ser ut idag?

 

Detta är en del av Kajsons julklender, vill du också vara med så läs mer här

Ni som är med i årets julkalender:

Isabella Lowengrip

Maja Nilsson

Hanapee

Englas showroom

Egoinas

Claudia Galli Concha

Alexandra Bylund

Jessica Lagergren

MyBabyDolls

FilippaRadin

AwayofLiving

SaraEmelie

Sheila Arnell

LindaBlom

Jackie

Funkisistan

StressPT

Hannas krypin

Mrsfunkys

Kamillas Kamera

Ebbaobergs

Ellenschutz

Elinanorling

Angelicarenhuvud

Elilin

Husnr24

Meingenmedlivet

Saija

Feliciakarins

Annakarlsson

Annatotti

EllenNilsson

Mandensblogg

EnannanJessica

EmelieWalles

PaulaUribe

EmmaBurgos

Mammatilltolffjorton

AmandaAcelsson

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kamilla

  Ha ha precis så är det hemma hos oss. Allt kan se lite ordning ut på ytan men öppnar man klädkammaren eller tvättstugan kommer man undra om åskan slagit ner eller något sånt. Skönt att se att det ser ut så där eller här hos flera än mig.
  Ha en bra dag. /Kamilla

 2. Rebecka

  Hej Johanna!!

  Det är min dröm att ha en tvättstuga, även om den alltid skulle vara i oordning haha
  Åh vad jobbigt att ha sådär ont, hoppas du mår bättre snart!! <3
  Jag har en fråga och om du orkar (när du mår bättre såklart) så skulle jag vara såå tacksam om du ville svara..har för mig att du har skrivit något om just detta tidigare men hittar det inte nu. Åter till mitt dilemma.. min bästa kompis har endemetrios, myomer och har just fått reda på att hennes äggledare är helt igenväxta så hon kommer aldrig kunna bli gravid på naturlig väg. Jag har så svårt att veta hur jag ska stötta henne i detta, det som hör till är att jag är gravid och det gick så snabbt för mig att bli det. Jag är säker på att hon inte tänker likadant men jag har nästan lite dåligt samvete för att jag har blivit gravid, jag är så ledsen för henne skull och för att hon kommer att få kämpa med detta..vad säger man? Jag vet att man inte kan säga något så smärtan försvinner men vill ändå finnas där för henne, älskar henne så och skulle vilja göra något speciellt för henne också. Rörig fråga, jag vet om någon annan har tips och råd skulle jag också vara ytterst tacksam!
  Tack Johanna för en ärlig och härlig blogg, får myskänslor när jag går in och besöker ditt lilla hörn på internet!
  Kramar Rebecka

  1. johannakajson
   johannakajson

   Åh vad fint att du tänker på din vän i din lycka. Alla är så olika i vad man behöver så mitt tips absolut att FRÅGA henne hur hon känner, hur hon önskar att du agerar och hjälp henne på traven med att berätta att du har full förståelse om din graviditet skulle vara parallellt jobbig och nästan sorglig samtidigt som du förstår att hon såklart är glad för dig OCKSÅ. Fråga om hon önskar att du inte pratar om vissa saker eller inte frågar om barn-tankarna hos henne/dem eller om hon tycker det är skönt att prata om det och gärna bollar/ ältar. För det är ju så olika så bara du visar att du verkligen vill höra in hur HON önskar så är det att vara världens bästa vän!! <3

 3. Sara

  Haha, det är lite som i Vänner-avsnittet när Chandler upptäcker förrådet där Monica har totalt kaos. Men hon är ändå rätt att han ska förstöra ordningen hon har där inne. 😉 Men jag är likadan!

Annons