Johanna Kajson

Ynklig sjukling

Nu har jag tagit 4 dubbeldoser av penicillinet men jag mår faktiskt sämre idag så jag har faktiskt lyssnat på kroppen och legat på soffan och VILAT och kollat på Greys Anatomy sedan lunch och försökt återhämta mig men det känns som allt bara blir värre och värre. Ska hämta Charles strax och ringa hem Rickard tidigare men jag hoppas Charles vill bädda ner sig med mig och kolla på Greta Gris eller något annat mysigt…

kajson sjuk

I förmiddags, innan jag var vettig nog att lugna ner mig så sminkade jag mig och skulle åka och ta körkortsbild för tredje gången för deras maskin har varit sönder men den var fasiken foooortfarande sönder så det blev inget med det, får kolla i Malmö imorgon tänkte jag för körkortspapperna måste ju in nu. Sen lagade jag en pasta med spenat och broccoli (har blivit broccolitokig igen, såå gott!) och la mig i soffan och sa till min chef (mig själv) att jag är sjuk resten av dagen.

minigran

Har njutit lite av vår minigran också som vi satte ljusslinga i igår och de vita fluffiga bollarna och de genomskinliga vi pysslade ihop i helgen. Tror vi avvaktar lite till med det röda, jag gillar att öka julpyntet i olika steg istället för att dra fram allt på en gång.

Vad har ni för huskurer för öroninflammation? Vitlök i örat?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ulrika

  Fortsätt bara vila! Du låter som de flesta av mina patienter på vårdcentralen :). De kör på i 180 trots förkylning/halsfluss/influensa och kommer sedan till mig för att det aldrig blir bättre. ”Men oj, det låter jobbigt, har du varit hemma länge från jobbet nu?” frågar jag. ”Nej, inte en enda dag, men jag blir inte bättre och jag kan bara inte förstå varför!” svarar de oftast.

  Alltså jag gör likadant själv när jag blir sjuk. Jag fattar. Men när man hör på det utifrån så låter det helt vansinnigt att man förväntar sig att kroppen bara ska fixa allt om man inte ens har tid att låta sig vara sjuk, vila och låta kroppen ta hand om infektionen bäst den kan.

  Så ät upp penicillinkuren och tillåt dig att vara sjuk veckan ut! Blir det inte alls bättre inom en dag eller två får du ringa vårdcentralen igen, det kan ju vara så att bakterierna i örat är resistenta och antibiotikan inte biter.

  Krya på dig! Och ta hand om dig!

 2. Asa

  Hade öroninflammation i varas och kann bara halla med dig! Öroninflammation som vuxen är inte roligt (det är troligtvis inte roligt som barn heller..)! Min satte sig pa trumhinnan sa jag hörde väldigt daligt tva-tre manader efter det. Tydligen är det vanligt. Vad som hjälper är väl alltid värme; vetekudde eller nagot liknande direkt pa örat. Har du varit hos öron-näsa-hals-läkare? Det finns tydligen Inflammation i hörselgangen ocksa och da ska man ha annan antibiotika. Krya pa dig!!!

 3. linnea

  Hahaha ååå vitlök i örat… det fick min syrra när hon var sjuk när hon var liten. Mina föräldrar har världens konstigaste huskurer för sig alltid. Kan tillägga att det inte hjälpte!
  Har du testat nässpray? Jag tycker att det brukar hjälpa, nasonex (sånt med kortison) kan också vara bra 🙂 Krya på dig!