Lucka nummer 1: ”Mitt perfekta liv!” – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Lucka nummer 1: ”Mitt perfekta liv!”

ÄNTLIGEN är det dags för årets upplaga av Kajsons julkalender och i år är temat “Mitt Perfekta liv!” som också är första luckan som alla bloggare som är med i julkalendern öppnar idag… Det innebär att alla bloggare som är med tolkar titeln som är i varje lucka med en bild och text, vill du också vara med? Läs mer om årets bloggjukalender här

 

Lucka nummer 1: “Mitt Perfekta liv!”

Foto Jessica Lacina
Foto Jessica Lacina

Så här ser jag ju ut varje dag, med safirer och diamanter i öronen, nymålade naglar och lockat hår… Lycklig och fångad spontant och orderigerat…. Eller?

Nej, ni som följer mig vet ju att så där ser inte min vardag ut alls och att jag lockar håret totalt 3 gånger per år, haha. Jag går i mjukiskläder och osminkad 75% av tiden och jag fotar mitt liv genom mobilkameralinsen och redigerar inte det till ett fluffigt filter men däremot så plockar jag gärna bort lite “stök” ur bilden när jag ska fånga något som ska inspirera i t ex hemmet och jag börjar lära mig hur man ska tänka med vart ljuset ska falla ifrån för att man ska se fräschast ut på bild men generellt så är jag ju rätt ofiltrerad i bildform här på bloggen – därför tänkte jag att jag fotar av lite ytor som jag kanske inte hade lagt upp annars. Som TV-rummet:

Kajson vardgsrum stök

 

Eller vår byrå som oftast ser ut så här, det är liksom en avlastningzoon för papper och saker man ska fixa med och det ser alltid halvtråkigt ut så den är väl inte så ofta med i bloggen…

 

img_0973.jpg

 

Annars då? Jo i mitt perfekta liv så kan man se ena sidan som är min fantastiska kärleksfulla familj, roliga julevents och galor och en massa fint julpynt och stök men andra sidan i mitt perfekta liv är ju detta:

 • Jag har endometrios och har haft så grymt ont i magen den senaste tiden, riktiga kramper
 • Jag saknar min mormor som inte lever längre så extremt mycket och det är lika jobbigt varje jul även om jag försöker tänka att hon är med mig hela tiden i julbaket och julstöket. MEN, att inte hon fick träffa Charles eller ens Rickard känns så himla jobbigt
 • Jag hade en vision om att alla saker skulle vara på sin plats när man flyttade från en lägenhet till hus. Att allt fick plats och allt var snyggt i lådor och inte precis som i alla andra hem jag haft – intryckta i olika garderober som ser ut som KAOS. Vår walk-in-closet ser också ut som kaos och kläder ligger liksom ihoptryckta på golvet under hyllorna för att vi inte fått till en smart förvaringslösning. Öppna en av de tre garderoberna/förråden här hemma och det ser INTE ut som jag hade tänkt mig med sorterade lådor uppmärkta med vad som är i – det är bara en hög av allt från tejp till sommarskor och trädgårdsredskap.
 • De säger på förskolan att Charles puttas och slåss vilket ger mig magont, han är verkligen världens mest kärleksfulla och glada lilla unge och det säger de OCKSÅ men hans stubin är tydligen superkort för tillfället och så fort något inte går som han vill så puttar han till eller slår till tydligen och så fort pedagogerna säger till backar han och blir superledsen för han VET ju att han gör fel. Även om jag vet att detta är en utvecklingsfas och att han är i åldern nu av att veta vad som är rätt och fel men att hans gärna inte är färdigutvecklad att kunna se konsekvensen innan eller ens styra impulsen så är det skitjobbigt att höra.
 • I somras gjorde mitt bolag sitt sämsta projekt någonsin och jag som entreprenör gjorde mitt största misslyckande någonsin vilket var så fruktansvärt tungt. Missnöjda anställda, missnöjd kund, missnöjda mellanleverantörer och ett projekt som verkligen gick i botten och det har jag gråtit MÄNGDER för. För tillfället gör jag enormt mycket projekt men väldigt få drar in pengar så jag lever på gamla år i bolaget, man kan tro att det finns en massa pengar att tjäna i bröllopsbranschen men så är det verkligen inte, folk har svårt att betala fullpris och se värdet i tjänsten som en bröllopskoordinator erbjuder.
 • Jag mår riktigt dåligt på torsdagarna när jag går hos min psykolog, de sakerna vi jobbar med där är så mycket värre än vad jag någonsin känts vid eller förstått. Jag har varit med om saker jag blockat i 10 år för att jag inte insåg då hur vidrigt det var och eftersom det pågick under så många år så omprogrammerades min hjärna också till att slå bort respekten för min egen kropp och mina egna signaler kring vad som är okej och inte. Det är så hemskt, sorgligt, vidrigt, ångestfyllt, skam och skuldfyllt så jag vet inte var jag ska ta vägen och jag vågar inte berätta för någon vad som faktiskt hänt förutom Rickard som vet allt. Hur kunde det bli så här? Jag hade ju ett så “perfekt” liv…

 

Nu blev det så tungt så vi får avsluta med en bild från dagens perfekta liv:

Kajson utan smink

Osminkad, halvblött hår och med några rosor som egentligen nickat och är på väg att vissna – här är jag – osminkad och ofiltrerad med både prickar och djupa veck i pannan men ett litet leende som ändå visar hur kämpigt det var att skriva listan ovan. Hej, hej från mitt perfekta liv!

 

Detta är en del av Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika temarubriker. Vill du också vara med? Kika här.

 

Några av dem som öppnat lucka nummer 1 idag:

Isabella Löwengrip

Englas showroom

Claudia Galli Concha

Alexandra Bylund

Jessica Lagergren

AwayofLiving

SaraEmelie

Sheila Arnell

Jackie

Funkisistan

StressPT

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Carolin

  Tack för detta inlägg! Det behövs såna här som inte bara visar en perfekt fasad utåt, du känns så på riktigt! ❤️ Kram

 2. Ebba

  Så OTROLIGT bra inlägg Johanna! Vilken starkt och vettig person du verkar vara.

  Jag har öppnat lucka ett jag med – en dag sent med så blir det ibland 🙂

 3. Karin

  Och detta är just varför jag uppskattar din blogg så mycket. Du upplevs så oerhört genuin. I alla inlägg. Både i innehåll och språk. Är du glad, är du glad. Ledsen, då är du ledsen. Din blogg kan jag gå in på oavsett humör för jag vet att det alltid finns nåt att hämta.
  Vete tusan hur du gör det, men – briljant! 😀

 4. Louice Funke

  Jättekul idé med julkalendern. Jag läste flera av inläggen förra året och tyckte det var riktigt bra. I år tänkte jag själv försöka vara med. Ser verkligen framemot att få läsa resten av inläggen.

 5. Lotta

  Jag gissar att du är Sveriges mest kända och profilerade bröllopskoordinator så hur är det möjligt att brudpar som vill ha din hjälp inte kan betala fullt för sig? Du gör ju stundom helt enorma projekt, t ex Kenza och Aleks fantastiska bröllop. Jag hade aldrig förväntat mig något annat än att betala för den tjänar jag köper. Vill folk att du ska vara bussig?

 6. Mickis

  Du är så modig! Jag älskar att läsa dina ärliga inlägg och jag blir inspirerad av dig! Jag blir sugen på att kicka igång min döda blogg för att vara med i din julkalender! Tack!
  Kram

 7. Emmelie

  En himla härlig grej det här. Har ingen blogg men precis som förra året gör jag kalendern “för mig själv” istället med papper och penna. Så bra stund för att stanna upp och tänka efter lite!

 8. Ellen Schutz

  Hej ! Riktigt roligt upplägg med julkalender, jag letade faktiskt efter detta. Jag kommer publicera varje dag kl 18 med dagens lucka, ser fram emot att läsa dina inlägg & andras också ! Kram

 9. Anna i stugan

  Jag tycker det är så vansinnigt inspirerande med tjejer som du, som så framgångsrikt går sin egen väg och bygger upp ett helt företag och varumärke. Heja heja, säger jag, och försök vara snäll mot dig själv när du misslyckas, men det är tungt när man har högt ställda krav på sig själv, vilket det ju märks att du har. <3

  Och hög igenkänning på hur ont i magen man får när man hör negativa saker om ens barn på förskolan. Jag är dessutom superkänslig just i min föräldraroll, så när jag har haft sådana samtal med pedagoger om mitt barn, och de säger negativa saker som hänt, så hör jag liksom mellan raderna hur de också säger att jag är världens sämsta mamma som är jäẗẗëdålig på att uppfostra mitt barn…. (Min man hör inget sånt, så jag inser ju att det nog är jag som är överkänslig med just detta). Men så ont i hjärtat det gör! Nu är Charles väl inte mer än 2,5 år, och i den åldern har man ju NOLL impulskontroll, så det ÄR verkligen inget ovanligt eller konstigt, tvärtom tycker jag att det tyder på massvis med empati att han reagerar så direkt med att inse att han gjorde fel. I lite mer utmanande perioder med mitt barn så har det hjälpt att läsa böcker om barns utveckling, för då känner man att man får mkt mer förståelse för dem. Författare som jag gillar är t ex Ingegerd Gavelin, Lars H Gustafsson och Bo Hejlskov Elvéń. De har förmågan att komma med varma och mjuka infallsvinklar som gör att man känner sig stärkt som förälder, och inte påhoppad eller kritiserad.

 10. Elina

  Vad fint! & vad kul med en julkalender i denna stil. Jag tänkte kolla om det skulle vara okej att jag gör denna julkalender på min sida? & längst ner i varje inlägg tillägga *Detta är en del i Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika tema varje dag – vill du också vara med så kan du läsa mer här. Kram

 11. Maggan

  Tack för ett fint och ärligt inlägg. Själv så vabbar jag hemma idag med ett barn som både har löss i håret och magsjuka. Pedagogerna på förskolan hitta en fullvuxen lus igår i hennes hår vilket innebär att hon haft löss i mer än 10 dagar utan att jag märkt. Så man känner ju sig dålig som inte kollat hennes hår ordentligt eller förebyggt genom att lusakamma innan fast man fått info om det. 🙁 men man lär ju sig nåt! 🙂

 12. Sara

  Vilket fint inlägg. Även fast man vet att folk inte har perfekta liv är det lätt att glömma när man bara får läsa om de perfekta delarna. Tack för ditt ärliga inlägg. Jag tycker du verkar vara en fantastisk person!

  Stor kram till dig!

 13. Helena

  Tack för att du delar med dig så ärligt med ditt liv! Speciellt den delen med Charles situation på förskolan. Vi har samma situation med vår son som agerar ut på förskolan (även han är 2,5 år). Man blir oerhört ledsen när det inträffar situationer mitt ur det blå och är oprovocerat. Men kan tipsa (om du vill bolla med någon utomstående) att ringa till Bris föräldrartelefon där man får prata med erfarna kuratorer. Fick mitt stöd och det viktigaste var att höra att DET GÅR ÖVER samt att det är vanligt i denna ålder, speciellt bland pojkar, även ställa krav på förskolan att de hittar situationer där barnet trivs och får möjlighet att lyckas/känna sig duglig. Helt enkelt jobba massor med positiv förstärkning. Kramar 💕

  1. johannakajson
   johannakajson

   Ja det är alltid jättejobbigt att höra sånt om sitt barn men jag har bollat mer mer dem och det händer bara en gång i ren frustration precis när känslorna tar över och efteråt blir han alltid ledsen och vet att han gjort fel. Lilla hjärtat – det är som du säger att det är den perioden för dem och man kan bara göra sitt bästa för att ta sig igenom det så smärtfritt som möljigt

 14. Tess

  Modigt av dig Johanna och faktiskt befriande att höra, även från fler influencerns, att livet ör gott men inte alltid och att det är så för de flesta. Hejja dig!
  Och tusan, får hoppa på kursen nästa omgång, inser att tiden är alldeles för knapp nu och jag vill ju go all-in.