Göra egen pepparkaksdeg – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Göra egen pepparkaksdeg

Det ÄR så MYSIGT att vara hemma och ha på julmusik och bara småfixa med julbandet… jag har tagit fram julmiddarna (lugn, alla ligger inte så i soffan utan de är utspridda men jag ville visa er alla, haha.)

Sen har jag satt datumljuset i oasis med mossa runt och när vi hade tänt alla ljus började vi baka för mamma är kvar så vi bakade mormors skorpor (vårt kardemummaskorprecept) och gjorde pepparkaksdeg från grunden. Det är SUPERENKELT så jag lovar att vem som helst kan slänga ihop en sån deg istället för att köpa en färdig.

Ingefära, kanel och kryddnejlika är pepparkakskryddorna… svårare behöver det inte vara… och sen är det massor med smör, socker och sirap som man smälter ihop och när allt svalnar är det bara bikarbonat och ägg i innan mjölet ska handvevas i. Klart! Enkelt va?

Så nu luktar här ljuuuvligt i hela huset!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cariin

    Så fint! Hemma hos oss är alla tomtar framme sen 1,5 vecka. Hehe. Så fint med julkuddar! Vi har påslakan i jumtema som används 1 månad om året! 🙂
    Kardemumma är min favoritkrydda! Kan du inte skriva ett inlägg med det receptet också?