Shopping på G – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Shopping på G

Brrr, det har blivit KALLT så idag tar jag med hela lilla familjen till Emporia för att köpa vinteroverall till Charles. 

(null)

(null)

Vi har varit uppe länge och lekt och busat, pysslat och målat och jag har börjat med julklappslistorna, här ska kluras i helgen!! Jag vill helst småshoppa julklappar hela november och början av december för att inte känna stress kring det inför julafton.
Julklappar ska vara mysigt och roligt att köpa.
Däremot funderar jag mycket på hur det inte ska bli alldeles galet mycket till barnen, jag älskar både stora och små finurliga paket och att ge mycket men att se galna, groteska högar till kidsen bara för att vill jag undvika. Nu blir vi ju bara fler
och fler i Rickards familj (fyra syskon som börjat få barn så redan 4 kids denna julen och alla ger massor till alla). Mellan alla vuxna i den familjen lottar vi varje år vem man ska köpa julklapp till så alla bara ger till 1 istället för 8 vuxna
och det är så mysig grej… och så spelar vi julklappsspelet – DET är roligt!!!!
Hur gör ni med julklappar när familjerna växer?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Matilda

  Jag är från en storfamilj där vi firat jul tillsammans med mostrar, kusiner osv. Precis som du skriver spårade det helt ur med klapparna och utdelningen tog flera timmar. Mot slutet gjorde vi så att varje familj hade sin egna klappudelning och tog bara med ett paket till barnet när vi samlades allihop. kusinerna fick av varandra och de vuxna gav till en var precis som ni gör.

 2. Anonym

  Jag älskar också att köpa julklapparna över tid och tjuvstartade i slutet av oktober. Mysigare att slippa stressa och hinna med att tänka igenom inköpen innan. Vi satsar på julklappar till barnen och i år när de är så små som 1åringar har vi valt att satsa på nödvändiga saker som kläder och något till rummet eftersom både vår son och kusinen håller på att få nya rum. Tycker inte heller om julklappshögen och mådde nästan dåligt över sonens julklappsberg förra året (då 2månader) och vi hade bara köpt 2st själva då. I lottar också en julklapp till varje vuxen så alla får något men inte någon press, maxpris 200kr med gör att pressen inte blir för stor. Hoppas ni får en mysig dag

 3. Frida

  Älskar jul och julklappar. Tycker inte att alla ”vuxna” har allt så gillar att både ge och få, en sån enkel sak som en bok blir jag överlycklig över. Då mina två barn har 9 kusiner totalt Har vi nu börjat med julklappsspel för de vuxna men fortfarande julklappar till barnen. Förra året slog vi ihop ett gäng presenter och hyrde en hoppborg en helg till barnen men då fick de barnen ändå Presenter av sina föräldrar och generationen över så de var nöjda! och Annars blir det mkt lego, pyssel och böcker! Min man tycker det ska va få julklappar För det är han van vid så vi kompromissar kan man typ säga, jag handlar alltid lite pyssel och böcker sista Dagen för jag gillar det!

 4. Annelie

  Vi köper inte till vuxna överhuvudtaget, känns faktiskt sjukt meningslöst och miljöförstörande i och med att alla redan har allt. Köper till våra egna barn, tidigare till syskonens barn men vi har slutat med det då det blir så himla mycket. Barnen får ju ändå från mormor och morfar, farmor och farfar och föräldrarna. De kollar av med oss så att de ger något som barnen önskar sig. Låter kanske uppstyrt och tråkigt men konsumtionen MÅSTE minska. Vi är så lurade av affärerna att julen (och hela livet) handlar om att shoppa sig till lycka och aldrig vara nöjda med dom saker man redan har.

  1. johannakajson
   JOHANNA KAJSON

   Vi är duktiga på att varken ge vuxna eller barn ”bara för att” så att ge vuxna är fortfarande ett sätt att man både ger och får sånt som man gärna vill ha men kanske inte unnar sig (en lyxigare bodylotion t ex – en bodylotion ”behöver jag ändå och köper ändå. Eller serum eller annat sånt dyrt som känns SÅ lyxigt att få 🙂

 5. Josefin

  Vill verkligen inte att mina barn ska ha massa prylar utan lära sig att uppskatta färre saker, främst för att på sikt rädda jorden undan förstörelse pga masskonsumtion (obs, inga pekpinnar, bara tips! Jag har själv varit en shoppare av rang). Jag och min sambo ger barnen aktier i Disney till födelsedag och jul och ber nära och kära om sådant vi känner att barnen vill ha/behöver/villhöver 🙂 Inför Biancas två-årsdag har jag bett de som vill ge paket att besöka Myrorna eller Stadsmissionen, eller kolla om deras egna barn har växt ifrån någon bok eller leksak som Bianca kan ärva som present. Inför jul kan man ju byta med varandra!
  Jag tycker det är viktigt att vi försöker spara på jordens resurser och lär våra barn att göra detsamma. Overall, åkpåse och mycket andra barngrejer finns att köpa på Blocket/Tradera/Köp- och säljgrupper på Facebook (tex Bugaboo, Mini Rodini etc). https://instagram.com/p/BbfKZSYBuGi/ KRAM!

 6. Lisa

  Vi systrar har ju producerat nio (!!) kids sammanlagt så vi har satt ett tak på 150:-/barn dels för att det inte ska bli så himla dyrt men också för att det inte ska bli så många paket. Antingen så får barnen många små paket eller så går vi ihop och köper ngt lite större.

 7. Lisa

  Vi systrar har ju producerat nio (!!) kids sammanlagt så vi har satt ett tak på 150:-/barn dels för att det inte ska bli så himla dyrt men också för att det inte ska bli så många paket. Antingen så får barnen många små paket eller så går vi ihop och köper ngt lite större.

 8. Jennifer

  Vi väntar första barnet i början på nästa år, hon kommer även bli första barnbarnet för alla våra föräldrar och bonusföräldrar. Vi har redan börjat prata om det, eftersom majoriteten av alla leksaker ungar har idag bara ligger och skräpar. Vi är rätt överrens om att alla får köpa EN genomtänkt present till ungen var och resten av julklappsbudgeten de har får de stoppa in på hennes kapitalförsäkring vi startat i mitt namn. På det sättet kommer vi ha möjlighet att satsa på aktiviteter i framtiden, betala körkort och hjälpa till med kontantinsats till lägenheten samtidigt som hon inte drunknat i prylar (som dessutom är dåligt för miljön). Sedan när hon börjar önska sig saker så tänker jag mig samma scenario, de kan köpa från hennes lista eller något annat genomtänkt men det ska inte vara en tävling om vem som ger mest paket. Hon lär ju ändå få ett tiotal paket, om varje vuxen ger ett 😊