Johanna Kajson

Hur man skapar utomhusbröllop i Sverige

 
Okej mina vänner, är ni redo för veckans bröllopstips med bilder från Emelie Ohlsson från det bröllopet i år som jag tror kommer sätta trenderna för smutsrosa blandat med guld nästa år för mååånga brudpar? Jag pratar såklart om Kenza och Aleks bröllop där jag nu äntligen kan visa mer detaljbilder…. Håll i er för detta är om en dröm att titta på!
 
Så pass nöjda brudpar liskom, haha….

Vi skissade upp drömmen om ett bröllop på ett slott med stor slottsträdgård där vi kunde hålla vigsel och fest tidigt i planeringen och efter mycket eftersökande föll valet på Rånäs Slott där vi kunde variera bröllopshelgen mycket på de olika ytorna… FredagsBBQ på terassen, bad och bastu nere vid vattnet, lördagsvigsel på en liten ”ö” under trädkronorna och bröllopsmiddagen och fest under bar himmel (nästan) i slottsparken… De önskade såklart helst bröllopsmiddagen under bar himmel men som bröllopskoordinator fick jag pitcha ett genomskinligt tält istället för let´face it – vi bor i Sverige och vädret är inte att lita på…. De drömde om ljusslingor över borden och maffiga blomsterarrangemang, gigantisk bröllopstårta och en jäkla fest så jag började föreslå olika bröllopsleveranötrer och valet för blommor och dekor föll på otroligt duktiga Fanny Staaf om designade hela looken av konceptet och hon och hennes team byggde upp all dekor på bröllopsdagen. Visst blev det fint?

 
 
Jag kommer definitivt anlita Fanny och hennes florister igen och här ser ni varför, vi levde i en förtrollad värld med deras magi under lördagen, att ta in ett riktigt duktigt dekorteam är hemligheten till hur man kan skapa ett sånt här galet detaljperfekt bröllop.
 

 
Alltså KOLLA på blomsterbågen och blomsterväggen de byggde, det tog hela dagen men det blev ju så otroligt vackert och båda användes först till vigsel och fotobakgrund och sedan flyttades allt ner till tältet till entré och blomstervägg bakom brudparet – det är verkligen ett tips till alla er som klurar på blommor till vigselplatsen eller kyrkan – återanvänd allt och ta med och placera ut det i en nya miljö igen så blir det mer kostnadseffektivt.

 
Jag försökte tidigt få med brudparet på att ha bröllopstårtan under bar himmel uppe på terassen (vi behövde ju röja i tältet och bygga bar och dansgolv där) och tack och lov höll Great Weddings solgaranti även denna bröllopsdagen och vi kunde hålla både vigsel och tårta utomhus i julivärmen. Jag har ju verkligen en kärlek till att hålla tårtan utomhus…
Nu vet jag att många kommer fråga var allt är i från så här är leverantörslistan: Location var Rånäs Slott, tält och ljusslingor från Hyrtältet, blommor och dekor från Fanny Staaf events, hyrgods som guldbestick, guldljusstakarna osv från Rental Stories (förutom de smutsrosa ljuskopparna som är Fannys), trycksaker från Elin Art Studios, tårta från En nypa Socker, stolarna är slottets egna, sidenrockar och tofflor med monogram som alla fick från AMET och hela bröllops är koordinerat och signerat från yours truly Johanna Kajson på Great Weddings.
 
 
Så – vad är då hemligheten för att Great Weddings fortfarande inte misslyckats med ett enda utomhusbröllop under sina 7 år som bröllopskoordinator? Jo, det är is i magen, bra reservplaner som aldrig behöver användas, en tydlighet med såväl brudpar som gäster kring att det är utomhuvigsel eller utomhusbröllop och en överrenskommelse med brudparet kring vilken gräns det är för när vädret inte längre tillåter dem att vara utomhus. (Det är så otrolit olika om man kan tänka sig att vara ute även om det duggregnar 5 minuter eller blåser eller om man kan tänka sig att vara öppen för att kasta om i tidsschemat utefter vädret – t ex låta gästerna minga med bubbel innan vigseln för att skjuta på det om det kommer en regnskur preci då….)
 
 
Trendspaningen för nästa år är att mååånga kommer inspireras av ovan bröllop, mässingbestick och rosébetick kommer dyka upp och blandas med olika blomsterarrangemang på varje bord och lite mer levnde feeling. Nu behöver inte allt vara så perfekt och likadant i antal längre utan nästa år vågar brudparen skapa lite olika och det älskar jag! Och så fortsätter blomsterbudgetena utökas… 

Vad sägs om bröllopsfrågestund? Vi kör ”Fråga bröllopskoordinatorn” i kommentarsfältet så ska jag samla upp alla svar i ett inlägg längre fram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Zohal

  Hej! Jag såg bilderna och det är så fin. Jag och min fästman har tänkt gifta oss i juni och vill jättegärna veta om allt tex pris för allt och deklaration som det finns.

 2. Adele

  Hej! Hur får man tag på ett sånt tält och ingår taket också eller hur gjorde ni? Är det du som har vart bröllopskoordinator ? Jag skulle vilja ha ett liknade bröllop.

  1. johannakajson

   Man hyr allt – detta från hyrtältet. Jag var bröllopskoordinator på detta bröllopet för Kenza och Aleks – yes!

 3. Sandra

  Kan man göra en blomsterbåge själv? Sitter allt i oasis eller är blommorna bara bundna direkt på stomen? Tack för en toppen blogg, älskar när du tipsar och visar bilder från dina bröllop.

 4. Anonym

  Hur blir man bröllopskorrdinator? Jag vill så gärna och hör många runt om mig säga att jag skulle passa till det eller festplanerare, detta eftersom jag under senaste året anordnat 3 större fester & tidigare anordnat stora utbildningar för ca 100 personer. Tacksam för tips!

 5. Sofia

  Tack för en fantastisk blogg! Här kommer lite frågor.
  Kan du rekommendera blommor som är i säsong slutet av augusti-september?

  Har du på tips på aktiviteter mellan vigsel och bröllopsparets ankomst? Jag vill gärna att vi ses första gången i kyrkan och därför vill jag ha fotografering efter.

  Tips på hur man bäst lägger upp en buffé?

 6. Elin

  Hej Johanna!
  Jag har en fråga angående bordsplacering. Vi ska ha vår bröllopsfest på en dansbana. Lokalen är rund och i mitten är det en stolpe. Vi vill ha små bord/alternativt rund bord. Vi brudparet vill gärna sitta på ett eget litet bord. Har du tips på hur vi kan placera borden och oss själva för att undvika att någon hamnar bakom stolpen och därför inte ser så bra när det händer saker runt oss?

  Tack för en fantastiskt bok som jag läser så ofta och mycket jag kan.

  MVH Elin

 7. Linn

  ÅHHHHHH, man kan ju inte få nog av detta vackra bröllop!! Dröm, dröm, dröm!

  Jag har en fråga angående själva bröllopsdagen!
  Vi ska vara på en fantastisk herrgård som är perfekt för oss. Problemet är att herrgården är öppen för andra gäster (även om våra gäster tar upp en stor del av hotellet t.ex) och att de serverar frukost till kl. 12.00 i salen där vi ska ha vår bröllopsmiddag senare på kvällen. Detta innebär att "någon" har typ tre timmar på sig att fixa och greja så att det blir så som vi önskar det. Såklart är det ju väldigt fint som det är men vi vill ju gärna addera vår touch på det. Problemet? Vem tusan ska göra detta?! Vill gärna inte skicka mammorna på detta och har lite svårt att hitta någon som är samma detaljfixerade perfektionist som jag, haha! Vill ju inte komma in där efter vigseln och bli besviken.

  Generellt, hur ska man tänka med någon som är "ansvarig" och håller ihop dagen? Är det toastmasters som gör det? Eller har du andra tips på hur man kan tänka?
  Mvh perfektionistgalningen som ger bridezilla ett ansikte 🙂 🙂 🙂

  1. JOHANNA KAJSON

   Nu blir jag nyfiken Ann, varför du är irriterad? Jag är otroligt stolt över hur bröllopet blev och att få visa upp allt från blommor till dukning och tältet äntligen är ju något jag längtat efter att göra såklart, så min blogg och mitt jobb vilket gör att det blir mycket tjat om sommarens bröllop 🙂