Bröllopstipsen från årets vackraste bröllop – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Bröllopstipsen från årets vackraste bröllop

Veckans bröllopstips kan ju inte vara något annat än att visa lite bilder från Kenzas och Aleks magiska bröllops som jag gjorde i somras…. Jag träffade ju Kenza och en av hennes tärnor Huumlaan i fredags och hann snacka lite och då frågade jag just näääär bilderna från middagen skulle komma upp eftersom jag visste att de skulle vara magiska och igår bloggade hon äntligen dem som ni säkert redan sett. Middagen var helt galen att se framför sina ögon, allt var så vackert och alla var så lyckliga och dansade och sjöng konstant. Som en film fast live…
 
Alla bilder är fotade av fantastiska Fabian Wester och jag är så glad att jag fick jobba med honom som leverantör på detta bröllopet för vi har inte jobbat ihop innan… Vi var ju på ett slott men väldigt tidigt i planeringen tog vi fram idéen  med ett genomskinligt tält i en sottsträdgård eftersom brudparet helst ville ha middagen utomhus under bar himmel – men let´s face it – vi bor i Sverige… Så genomskinligt tält och glödlampeljusslingor var något vi slog fast snabbt och att försöka hitta rätt leverantörer som kunde skapa “utomhus–inomhus” på bästa sätt så då valde jag att jobba med en bröllopsdesigner som dekoratör och duktiga Fanny Staaf tog fram bröllopslooken för tältet, duukningen och hennes team skapade alla de magiska blommorna. HUR FIN ÄR BLOMSTERVÄGGEN? Man dör ju lite när man ser den….
 
 
Jag tror att de kungliga bröllopen har satt trenderna i Sverige de senaste 7 åren men nu är det ju slut på dem så vad passar då bättre som inspiration än en bloggkunglighet som Kenza? Jag spår att vi kommer se ännu mer smutsrosa ihop med guld nästa år och att måååånga inspireras av bröllopet framåt… Guldbestick och genomskinliga tält ser vi helt klar mer av 2018!
 
 
Istället för traditionell gästbok gillar jag ju när man kan kombinera bild med hälsning och det kan göras på en massa olika sätt, här valde vi att låta en polaoridbkamera ligga framme tillsammans med pennor så att alal gäster kunde ta sin egen bild och skriva en hälsning på – sedan bytte man bara ut namnet som hängde på ett snöre med små klädnypor till sin bild. Veckans bröllopstips! (På andra bröllop har vi samlat in polaoridbilderna så brudparet gjort en fotovägg hemma, eller så har det legat en gästbok där man klistrar in bilden och skriver en hälsning bredvid om man vill samla allt lite mer traditionellt – det finns 1000 sätt att göra en personlig gästbok på!)
 

 
Sista tipset då? Tomtebloss och isfacklor – något som fortsätter växa och trenda rejält och har vi sett myyycket av det 2017 så komme vi få ännu mer av det 2018… Tänk på att beställa exxtra långa tomtebloss som  brinner lite längre om ni vill göra en sådan här ljusgång som vi gjorde när brudparet skulle promenera ner från bröllopstårtans utomhushäng till första dansen på dansgolvet.
 
 
 
 
Psst, vill du ha fler vackra, inspirerade bilder och smarta planeringstips som gör festen till något aldels extra tycker jag du ska köpa Planera ditt drömbröllop- med Johanna Kajson (adlink). Tydligen så tipsade Expressen söndag om boken igår – kul!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida Andersson

    Var kan man köpa extra långa tomtebloss? Letar febrilt men hittar bara de som har brinntid på 1,5 min… i USA finns det upp till 4 min men de skickar inte till sverige :/