Johanna Kajson

HSP-vloggen – testa om du är högkänslig/högsensitiv

Jag skrev ju om HSP igår och här kommer vloggen om HSP men jag måste säga att jag har på känn att detta bara är den första av många för det är ett så himla spännande ämne det där och jag tycker det är spännande både för mig som är sensitiv och jag tänker att det borde vara spännande för er som lever nära någon men inte är det själva också….

HÄR är vloggen där jag gör testet

(kan inte bädda in den nu av någon märklig anledning)

Jag kom på riktigt fram till att koppla ihop min endometrios med huvudvärken och med HSP under tiden jag spelade in och jag har tänkt på det sedan jag såg det tydliga sambandet igår som ni nu kan se i videon… Att ALLT hänger såklart ihop. Hela ens kropp, hjärna och själ – därav är det inte 1 orsak som gör att jag får de där gigantiska huvudvärskattackerna utan 10000 orskaker som hänger ihop och därav är det så galet svårt att hitta den där BALANSEN som vi är så många som eftersträvar..
Jag ska fortsätta leta och lära känna mig själv och andra mer och mer – det är så spännande och jag märker att mina relationer med andra människor, både familjen och vänner blir bättre, starkare och mer förstående för vare gång jag kommer fram till såna här saker….
Är det någon som INTE är HSP som känner igen dragen hos någon i er omgivning?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. I.

  Intressant video och kloka tankar! Jag och min man diskuterar detta ämne hänt utan att veta om att det ordet finns (HSP). Gav lite klarhet i hur jag fungerar. Vi har pratat om att min man tycker det är lite ejobbigt i perioder att leva med en HSP person och att han ibland känner sig utmattad och inte "hänger med" i mina tankar och känslor. Han använde även ordet "intensiv". Jag undra hur din man hanterar detta? Upplever han att det är jobbigt eller har han hittat sina strategier att stötta dig. (Känslig fråga, behöver inte besvaras, lite nyfiken bara) ❤

 2. Anonym

  Åå vilken härlig personlighet du har trots att du invändigt kämpar med känslighet och smärta. Blir lite tårögd när jag hör din analys av dig själv för jag känner igen mig så mycket. Vet inte om jag är HSP men mycket runt omkring mig går rakt in i min kropp. Har ochså endemitrios, mycket huvudvärk och behöver vila mycket för att klara vardagen. Skönt med igenkänning. Tack för att du berättar om din situation.

 3. Linn

  Du sätter ord på mycket av det jag själv tänker! Just det här med att alltid känna så mycket tycker jag är riktigt jobbigt. Jag och min sambo gjorde testet, jag fick 86 och han fick 5…. Haha! Snacka om kontraster. Nu får vi läsa på. Kram <3

 4. Lizette

  Alltså herregud. Jag ramlade in på din blogg då jag hittade dig via WUN där jag har flera kollegor som är på plats (tyvärr inte jag, pga inte tid) och idag är jag hemma från jobbet pga huvudvärken från helvetet. Och jag har aldrig kunnat koppla den till något annat, jag har fört huvudvärksdagböcker och jag har varit hos läkaren – det är inget fel på mig. Förutom endometrios och att jag får höga poäng på HSP-tester när jag gjort dem.. Tack vare din vlogg så trillade en och annan polett ned i mitt lilla huvud, tack tack tack!

 5. Malin

  Fina underbara Johanna! Jag och min man tittade nyss på din vlogg och sedan gjorde vi testet. Han fick 104 och jag 97! Det var såå mycket som stämde. Vilken känsla att få någon slags förklaring varför man är som man är när man alltid kännt sig annorlunda jämfört med andra som bara kör på och orkar hur mycket som helst. Gör gärna fler vloggar i ämnet ❤ All värme till dig, jag tycker du är fantastisk! Kram!

 6. Lisa b

  Hinner inte se videon nu men undrar hur du tänker kring dina upptäckter om dig själv. Är det liksom bara precis rätt tid i livet för dig att göra dig själv förstådd över digsjölv? Förstår du vad jag menar då? Jag kan känna så att ”nej det här hade jag inte kunnat begripa för tre år sen. Men nu är det så självklart!” Som att man inte varit mottaglig tidigare. Eller är det att du nu med senaste smärtterapin som fått sig stt utforska dessa sidor mer? Kanske för privata frågor. Ber om ursäkt i så fall. Tycker att det här är så väldigt intressant. Har ofta känner att jag är den enda i min umgängeskrets som utvärderar mitt inre och faktiskt gör ändringar eller är sträng mot mig själv i vissa specifika situationer. Jag är kroniskt sjuk och har ju lärt mig vad som funkar för mig. Då kan andra tycka att jag är lite trist eller att det är onödigt att vila om jag inte har ont. Men jah vilar ju för att inte få ont! Du förstår säkert. Kämpa på!!