Johanna Kajson

Bröllopstips – musiker mellan vigsel och fest

 
Veckans bröllopstips får vara för er som promenerar mellan vigselplatsen och festslokalen – använd er av gående musik för att leda hela sällskapet tillsammans, spelemän i spetsen och sedan brudparet som promenerar med alla sina gäster mot brudskålan. Det gjorde mitt brudpar Charlotte och Magnus på Möja och det var succé en solig dag, en promenad blir så mycket härligare med det lilla knepet….
 
 
 
 
Ett annat tips är som vanligt att servera något litet snacks eller något att dricka, en liten picoloskumpa med sugrör, en öl eller lemonade i flaska brukar vara uppskattat och sippa på när man går den lilla promenaden…
 
och tredje tipset här får väl vara att om det är en någon längre sträcka kan det vara bra att informerar gästerna om att ta med ett par lite mer promenadvänliga skor än klackarna… Skriv det på baksidan av inbjudan eller hemsidan eller i ett infoblad så att man har möjliheten att ta med sg de där ballerinaskorna och inte förstör fötterna innan man ens dragit igång bröllopsmiddagen. Som gäst kan man aldrig får för mycket information i regel!
 
 
 
Ni får se lite mer från Charlote och Magnus bröllop i en gammal dansbana när vi ändå är i farten, de ville verkligen hålla bröllopsfesten i den gamla slitna dansbanan och få till en härlig känsla med några få enkla medel så med hjälp av IKEA-filtar och kökshanddukar som servetter skapade vi en enklare skärgårdskänsla som gjorde att den klassiska bröllopssittningen kändes lite mer familjär. Besticken stod i burkar på borden, bordsplaceringen och menyn var handskriven av bruden själv på griffeltavlor och i taket hängde vi upp vimplar och ljusslingor eftersom brudparet älskade färg – ibland kan man skippa enbart vita filtar som de gjorde här och gå loss med rött och grönt och galnare blommor för att få till en personlig effekt som speglar er som brudpar.
 
 
 
Enkla, klassiska DIY tips för er som vill få till en mer avslappnad och familjär känsla – eller för er som älskar färg och avskyr gräddvita klassiska bröllop. Klart man kan våga kasta loss med färg som vi gjort här! Kom ihåg att balansera upp med grönska och vitta bara så att det inte blir för rörigt.
 
 
Alla bilder är tagna av bästa Lisa Wikstrand, bilder från detta bröllopet finns faktiskt med i min bok och där i finns såklart tusen såna här små guldknep och tips till – så har ni inte haffat den än så ut och köp :). Den finns på Akademibokhandeln, Åhléns, Ugglans bokaffärer och såklart på Bokus och Adlibris som dessutom förhandssläppte min bok. 
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.