“Life begins at the end of your comfort zone” – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

“Life begins at the end of your comfort zone”

Gooooodmooorgoooon och glad måndag från frukostbordet! Jag började dagen med acaibowl och ett citat från Stora Peppboken som jag gillar, “Life begins at the end of your comfort zone”. Jag kan tycka nya saker jag aldrig gjort är läskiga och nästan så läskiga så jag knappt vågar göra dem men jag vet ju hur mycket roligare livet blir om man bara vågar. Och vågar misslyckas.
 
 
Varför är vi så rädda för misslycknden? Eller de flesta av oss, jag har varit EXTREMT rädd för misslyckanden och vad andra ska tycka om jag har sagt att jag ska göra något och sedan blir det inte av eller att jag misslyckades med det… Jag är fortfarande obekväm med att misslyckas och får vargtimmen och har ont i magen och småångest i flera dygn efteråt men jag försöker verkligen träna på att inte känna så utan istlälet tänka våga för att vinna och att man lär sig av sina misstag… Hur är ni med det där?
 
Dagens frukost, jag kan ju inte plocka blåbär på måndagarna längre så nu får jag göra andra lyxfrukostar. Att sparka igång måndagen med extra god frukost och en lugn morgon har blivit en liten rutin för mig…
 
 
Denna veckan är otroligt innehållsrik och spännande, idag skrivs jag ut ur rehab/smärtprogrammet av sjuksköterskan och sedan jag off to go on my own…. Helt galet att det redan gått 6 veckor och att jag är ute på andra sidan, nu har jag bara 10-15 veckors psykologtider på torsdagar att jobba mig igenom och sen är jag Johanna 5,0. (Jag uppgraderar mg själv när jag tar tag i och jobbar med så här stora självutvecklingssteg – första gången jag uppdaterade mig till Johanna 2,0 var 2009 när jag läste boken Good Enough…)
 
Hur som, imorgon åker jag till Gotland över dagen för jobb och på onsdag flyger hela lilla famljen till Stockholm för att vara där fram till söndag. Det blir jobb för min del onsdag och fredag men på torsdag så fyller min pappa 60år så då har vi alla tagit ledigt och ska fira honom med en heldag i Stockholm. Det ska bli SÅ kul, jag kan inte berätta vad vi ska hitta på dock för det är hemligt för lillla pappa…
 
Så min utmaning den här veckan är ju att försöka hita återhämtning, tystnad och lugn och ro i allt roligt och hektiskt kaos som kommer hända. Det är klurigt men det är det som är min största lärdom från de senaste 6 veckorna och nu sätts jag verkligen på prov direkt. Så först ut – tanka upp mig själv med en dag i tystnad och lugn och ro hemma. Det blir adminjobb hela dagen med en kopp kaffe och en filt om benen.
 
Bra start på veckan!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jossan

    Jag är definitivt en sådan person som måste bli bättre på att vara okej med att misslyckas. Men tycker det är så svårt, speciellt när jag vill att allt ska vara perfekt! Men jag måste jobba på det!