Temakvällar för en enklare bjudnign! – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Temakvällar för en enklare bjudnign!

Så hur gick det med den där bjudningen där vi hade hemma superkocken i måndags? Jo tack, bara man eventar så kan man bjuda på prick vad som helst och vår “småländska afton á la tvärtom-middag-från-det-som-dem-bjöd-på” gick hem, det blev succé och vi hade supertrevligt såklart….
 
 
 
Vi körde småländska öl och chips till förrätt utomshu på stående fot, 3 sorters chips och jag kom ihåg rätt då barndomsvännen jag umgicks med som min bästis främst mellan åldrarna 3 och 13 år älskade fortfarande Sourcreme onion lika mycket som förr. Perfekt!
 
 

 

Sedan hade vi korv från Vaggerydscharken som är oehört populär, de är faktiskt de godaste korvarna och bäst var ost och baconkorven som vi även serverade på vårt bröllop på fredagens BBQ hemma hos mamma och pappa…
 
 
Vi fick palletblad och en lyxig Remmarlövsl i värdpresent, bättre kan det inte bli! Remmarlöv är ju favoritbryggeriet här nere… Och till dessert körde vi den skånska Otto-glassen som alltid är succé, vi satt faktiskt ute under bar himmel till midsnatt och bara snackade och hade så himla mysigt.
 
 
 
Så detta är verkligen mitt bästa tips när ni inte vet vad ni ska bjuda på – gör en temakväll. Det kan vara “Mexikansk afton” men egentligen bjuder ni bara på gammal hederlig tacos och lite Corona-öl till det och kanske Sangria som fördrink eller en tequila — vill ni dra det lite längre så kör ni nachos och guacamole till förätt och kanske har en sombrerohatt och sätter på “tequila”-låten på Spotify…
 
Eller så kör ni amerikansk afton och bjuder på hamburgare och amerikanska öl – häng en amerikans flagga någonstans eller köp små på matbutiken som är på tandpetare och varför inte donuts till dessert? Man kommer undan med vad som helst när man säger att det är tema.
 
 
 
 
 
<3 tryck på hjärtat för att gilla temakvällar
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Klockrent och så passande! Enkelt är oftast det bästa i längden! Måste dock tipsa om att, vid nästa småländska afton, använda Västervikssenap😃 Sååå god och så får du in ännu mer Småland!

  2. Anonym

    Klockrent och så passande! Enkelt är oftast det bästa i längden! Måste dock tipsa om att, vid nästa småländska afton, använda Västervikssenap😃 Sååå god och så får du in ännu mer Småland!