Johanna Kajson

När man gråter inombords

Idag är en sån där dags när det känns som jag gråter konstant inombords. Jag är liksom lesden i nerverna, i kroppen och i känslan inombords och det är SÅ kontigt för jag försöker bena ut vad det är och visst är jag i en pressad situation och visst händer det vissa saker som känns tuffa i bolaget men det är ju bolaget som har det tufft försöker jag tänker – inte jag personligen. Jag tror det stavas PMS, kan det vara så? Jag har alltid varit känslomänniska men sedan jag fick barn så har hela min HSP samlat ihop sig betydligt bättre och bryter sällan ihop så där totalt som jag kunde göra för bara ett par år sedan. Då låg jag som en blöt fläck på golvet eller i sängen och bara grät och grät och det kändes som livet hade gått under vid olika händelser men numera så är jag bättre på att seperarera händelser, människor och känslor. Betydligt bättre.
 
 
 
Men just känslan av att man gråter inombords kommer ändå då och då och jag vet att många berättar att deras PMS har blivit tusen gånger värre efter att fött barn. Så otroligt orättvist ju och det känns fasiken så för mig med, som att hormonerna i kroppen bara gråter just idag, jag är nedstämd och vill liksom bara ligga under täcket och tycka synd om mig själv, passade faktiskt på att somna med Charles nu på lunchen och sova en halvtimme vilket var skönt.
 
Jag kanske ska dra ner täcket till soffan i eftermiddag och testa om jag och Charles kan titta på någon Disneyfilm? Han har varit lite för liten för det innan men nu är där kanske något som kan funka, jag ÄLSKAR ju Disneyfilmer så då känns det som att det är för ynkliga lilla mig också, haha.
 
Har ni några tips?
 
 
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda

  Jag vet precis hur du menar och jag brukar kalla det för "torsdagsbrytet".. Man har kämpat och jobbat en hel vecka och så är helgen såååå nära.. och man är helt trött och slut och så ev pms på det. Då brukar jag bryta ihop och gråta en skvätt.. sen brukar det kännas liiiite bättre. 💕 Hoppas det känns bättre snart!

 2. Anonym

  Ja han ser en hel film ibland, ibland tröttnar han och vill göra annat och då får vi hitta på något annat. Lite olika, märker att han har mycket spring i benen nu på sommaren då vi har hittat på något hela tiden (är en rastlös själ) och då får det bli måla, rita och pyssla om vi inte är ute

 3. Emelie

  Min 2 åring älskar frost hon har sett den flera gånger! Men vi kör aldrig hela på en gång utan delar upp den! Hon har också sett lejonkungen som hon gillade annars är bamse och Pippi favoriterna!

 4. Maria

  Jag har förresten en bekant som jag alltid tänker att du borde träffa. Hon bor i höllviken, världens trevligaste och gladaste norska med stort lockigt ljust hår. Ser du någon sådan som alla dessutom gillar som är ute och vallar sin lilla tvååring så hugg henne. Utan att känna dig så tänker jag att ni borde passa ihop.

 5. Maria

  Åh så jag känner igen mig. Men det är ju kanske inte så konstigt att det rinner över ibland. Det låter som du haft minst sagt pressat senaste tiden, och då rinner det ibland över. Låt det vara så och tillåt dig själv att sova, inte plocka i ordning, tvätten kan ligga där den ligger och hämtmat eller mackor funkar fint som föda ibland.
  Mitt tips på film kan nog bli Wall-E, väldigt fin och inte så mycket prat som man som liten måste hänga med i. Dessutom handlar den ju om en söt robot. Funkar otroligt bra här hemma, även om min yngsta är lite äldre.
  Ta hand om dig (genom att inte ta hand om så mycket)!

 6. Ida

  Känner igen mig, fick mycket värre pms efter jag fick barn men det blev bättre efter ett tag. Mys extra mycket och krama dig själv och dina nära. Filmen Sing är poppis här hemma. Tips!

 7. Sara

  Åh vad jag känner igen mig! Du satte ord på det väldigt bra. Har just själv haft sådana dagar flera gånger på senare tid och har börjat tänka just om det är PMS -något jag aldrig haft besvär med tidigare men har fått barn för 15 månader sen och har slutat amma för två veckor sen och det är sen dess jag känt sådär.. det är verkligen svinjobbigt så förstår dig!! All styrka till dig, kram

 8. Malin i Ramlösa

  Hej ❤️ Klart det måste få va lite lågt o ledsamt ibland. Speciellt om man är tjej, HSP och med allt jobb du har bakom dig. Upp heter världens gulligaste film. Sett den? Gör det annars 😉 Ha en mysig dag!

 9. Anonym

  Jag blir helt gråtfärdig av för lite sömn. Denna veckan är min man på Roskilde. Är själv hemma med mina tre små. Självklart passar mini på att vakna 5 varje dag och de äldsta som har sommarlov vill vara uppe länge= 0 egentid. Sömn och egentid gör att jag laddar batterierna. Hann vila lite när han sov middag idag iaf.Hoppas din sömn gjorde positiv inverkan!
  Kram Sofie

 10. Anonym

  Pippi långstrump, shrek, Madagaskar är några som går hem hos min son (2 år o 2 mån) Man får ha sådana dagar också, livet är fyllt med olika känslor och varför ska man inte få ha det också 😄

 11. Anonym

  Pippi långstrump, shrek, Madagaskar är några som går hem hos min son (2 år o 2 mån) Man får ha sådana dagar också, livet är fyllt med olika känslor och varför ska man inte få ha det också 😄

 12. Anonym

  Pippi långstrump, shrek, Madagaskar är några som går hem hos min son (2 år o 2 mån) Man får ha sådana dagar också, livet är fyllt med olika känslor och varför ska man inte få ha det också 😄

 13. Sandra

  Oj vad jag känner igen mig. Precis idag också. Är också en person som tar in allt och känner mycket. Tror att det för mig handlar om en kombination av saker. Fysisk trötthet, besvikelse när människor k min närhet inte lever upp till förväntningar jag har, känslan av att vara otillräcklig för att nå förväntningar på sig själv och utifrån. Och kanske en släng pms.
  Tror kanske man måste få bryta ihop ibland för att släppa på den enorma press man har på sig själv.
  Men det är jobbigt som f a n dagar som dessa. Som tur är tar även dom slut.
  Imorgon är en annan dag – som Ledin så klokt sjunger