Johanna Kajson

Gör din egen midsommarkrans – världens enklaste guide

I år har jag äntligen gjort en superenkelt guide till hur man gör världens enklaste midsommarkrans till er, enjoy!
 
 
 
 
Den kommer i bild och textform nedan också men här har jag valt att verkligen göra den absolut enklaste varianten, den som vem som helst klarar av att ”tjoffa ihop” och tro mig – VEM SOM HELST klarar av att göra denna och jag har gjort den så enkel det bara går. I år fixar alla att göra egna midsommarkransar!!!
 
 
 
 
Så – vad behövs då för att göra Johanna Kajsons superenkla midsommarkrans? Jo, du behöver ståltråd och ett gäng blommor och lite grönt. Tha´ts it, pocka vad du har närmst dig och sätt igång! Börja med att klippa av alla stjäklar till 10 cm stjälkar så blir det lättare när du väl ska börja göra kransen sen…
 
 
Börja med att ta det grönskande du valt och gärna en längre gren här, björk är ju smidigt för att den är så böjbar men man kan ta vad för något grönt som helst som stomme, jag har valt att göra hela kransen på en gång för det är lätttare för den ovana än att först göra en krans av lindad ståltråd eller en grön krans, här fäster du ståltråden längst ut på vänster kant och virar två varv innan det är dags att fylla på med blommor. Ta 2-3 blommor i taget och lägg längst till vänster och vira ett varm runt blomstjälkarna.
 
 
Fyll sedan på med nya blommor där du lägger blomknoppen mot stället du precis virat och stälkarna fortsatt mot höger och så virar du ett nytt varv – sedan fortsätter du så hela vägen tills du har en lagom lång girlang.
 
 
Hänger ni med? När girlangen är klar så kan det gärna sticka ut lite stjälkar utan blommor längst ut till höger för dessa hjälper till att göra kransen stabil när den väl ska fästas till en rund krans….
 
 
Måtta huvudet och lägg stjälkarna innanför stället där du startade göra kransen och vira flera varv runt innan du fäster ståltråden och klipper av. TADAA – du har gjort din livs egen midsommarkrans! Vill du göra den redan dagen innan kan du lägga den i en plastpåse som du sprayar med vatten och lägger i kylen över natten. Sprayar du den under dagen på midsommarafton håller den sig dessutom superfin hela dagen och kvällen!
 
Glad midsommar!
 
 
 
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Catharina

  Tack ,vad enkelt och pedagogiskt visat. Nu kan även jag göra en finare krans än tidigare tafatta försök.
  GLAD MIDSOMMAR till er fina familj !

 2. A way of living

  Åh vad kul att se, nu ska jag ta mig tid att binda egen krans i år <3 <3 <3 Var köper du den gröna ståltråden? Sen undrar jag även i vilket program du gör dina filmer? Är det iMovie? Kram och tack för all inspiration 🙂

 3. Lise

  Älskar svenskernas tradtioner kring midsommar!! – min man är född i Linköping och vi har ett litet sommarställe vid Tingsryd – om vi kan tar vi alltid del av midsommarfiringen med våra grannar i Sverige! Många sommar hälsningar från Danmark!