Johanna Kajson

#SläppinmigpåBB

Jag läste Cissi Wallins krönika om BB-krisen och deras kampanj på MAMA #SläppinmigpåBB och satt och grät, hur fan kunde det bli så här? Att kvinnor är livrädda för att ens bli gravida för de vet inte hur de ska våga föda barn, eller om de ens kommer få hjälp?
 
Foto av Alicia Swedenborg, gravid med Charlesi  vecka 31 – 2 veckor senare får jag veta att jag måste göra kejsarsnitt pga av att moderkakan låg för långt ner och för utvägen, idag känns kejsarsnitt som det säkrare alternativet för mig helt plösligt…
 
 
Jag känner mig maktlöst och trött på att debattera kring förlossningar, hur kan vi inte kommit längre?
 
 
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Ja det är hemskt. Jag bor på i Kungsbacka och födde i december i Varberg. När vi var där på rundvandring med föräldragruppen några månader tidigare kom frågan upp om de brukar neka folk att komma in varpå de svarade att de aldrig nekat någon. Kändes väldigt tryggt! Men nu fick jag höra att förlossningen i Mölndal ska läggas ner, så då kommer det bara finnas ett förlossningssjukhus i Göteborg vilket gör att trycket i Varberg förmodligen kommer öka…

  Och så sjukt fin bild på dig och magen!! Jag ångrar att jag inte lät ta proffsiga bilder på mig och magen. Får se till att göra det nästa gång jag är gravid, om det blir en till gång.

  Tack för en jättebra blogg!!!
  Kram

 2. Sofia

  Jag tror precis om Louise är inne på att det hade varit annorlunda om det var männen som födde barn. Men det intressanta är ju att för många av kvinnorna är ju en man med hela vägen?? Jag tror denna fråga behöver lyftas av männen tyvärr, för det verkar som att när dom skriker så är det någon som lyssnar. Kan inte heller låta bli att tänka att det kanske blir bättre med en kvinnlig statsminister, men det kan också vara väldigt fördomsfullt av mig. Har precis plussat med barn två och känner redan nu en stor oro för att få plats. Sjukt!

 3. Louise

  Håller helt med, det är helt galet och så sjukt. Blir så ledsen. Kan inte låta bli att undra om det hade sett ut på samma sätt om det var män som födde barn?