Veckans vlogg – sommar i Rögla & våga försöka bli med barn – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Veckans vlogg – sommar i Rögla & våga försöka bli med barn

Okej – veckans vlogg är superlång men jag vill förvarna att den egentligen bara är 9 minuter lång från underbara Rögla med famljen och kidsen, så ni som vill se den vanliga vloggen kan se den delen och stänga av sedan eftersom jag tog mig an en av alla frågorna som kom in i frågestunden och det är sista 15 minuterna…
 
Frågan som besvaras är:
“Du har skrivit tidigare i samband med ivf-tema-inlägg att beslutet att bli föräldrar i början inte var aktuellt förrän typ efter 30 för dig och R men att ni fick omvärdera detta iom besked om att din sjukdom kan medföra svårigheter. Var det svårt att ställa om? Hur gick det från stress/oro till beslut om att börja försöka?”
 
 
 
Så jag pratar en del om när jag fick min dignos för endometrios, om endometrios och sedan om hur det gick till när vi bestämde oss för att försöka få barn även om vi var livrädda och inte alls redo just då.
 
 
Så första 9 minuterna eller sista 14 – välj ni! Eller båda såklart.
 
 
 
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Fantastisk vlogg 🙂 Älskar att du är så ärlig med hur du/ni känner/kände 🙂 Mycket intressant ämne och säkert ett ämne som inte många pratar öppet om. Tror du hjälper många genom att vara öppen med det 🙂 Tycker du verkar vara en cool och härlig tjej och jag tycker att du och Rickard verkar vara fantastiskt föräldrar till er lille Charles! Kram

 2. Frida

  Älskar dessa vloggar. Högt o lågt. Fastklistrad i skärmen i en halvtimma 🙈 Upps!
  Tack för att du (ni) vill dela era tankar kring ofrivillig barnlöshet. Det är modigt, och ger så mycket till mig och många andra. Dels att få höra någon annans perspektiv, men även att få tankar kring ett känsligt ämne.
  Du är grym och jag önskar gärna mer denna typen. Men har full förståelse om du/ni tycker det blir för personligt och privat. Tack för allt du delar!
  Kram

 3. Frida

  Tack för en fantastiskt bra vlogg. Så intressant att lyssna på även om jag inte har haft samma problematik som dig.

  Alltid härligt med människor som vågar öppna sig och prata om viktiga saker så vi som inte lever i den verkligheten också får kunskap som kanske gör att fler kan få hjälp!

 4. Lisa

  De vita bollarna heter Viburnum! 🙂
  Så sjukt att alla kvinnosjukdomar viftas/inte tas på allvar bort av vården, apropå din endometrios. Glömmer aldrig när jag sökte hjälp hos Ungdomsmottagningen när jag var typ 16 och inte mådde bra av mina p-piller och fick rådet att byta pojkvän… SÅ SJUKT. Skulle vilja ringa den barnmorskan och berätta att jag inte lyssnade på henne, skippade p-pillren och behöll pojkvännen, som 10 år sen blev pappa till mina barn. Och heja heja er som kämpat så för er guldklimp.

 5. Annika

  Hej Johanna, jag delar inte dina svårigheter utan blev gravid nästan
  med det samma. Med det sagt vill jag ändå berätta att det är så intressant och inspirerande att lyssna på dig. Jag tycker du känns så genuin och "mänsklig". Det är skönt att läsa en blogg där jag som mamma känner igen mig i mycket av det du delar med dig men också att få nya erfarenheter. Ville bara tacka för att du är så ärlig och vågar berätta och skriva om sådana som är tufft. Det känns som att man inte är ensam med en del jobbiga känslor om att räcka till för barnen, mannen och samtidigt sig själv. Tack💜