Blåklint och tavelhäng – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Blåklint och tavelhäng

 
Tänk så olika man är, vissa tolkade mitt förra inlägg tvätom mot vad jag såg det som – att jag istället hetsade och att jag gjorde en lista med en massa “måsten” som var överambitiösa medan jag har sållat bort maaassor och gett mig själv frikort och spelrum genom att välja mina prioriteringar högt. Man är olika där, för vissa stressar mål, prioriteringar och aktiva val enormt medan för andra är det enda räddningen till att inte hjärnan ska stressas sönder av alla “måsten” och “borden” som man lätt får för sig att man måste göra. Jag har varit en klassisk duktig flicka som nästan jobbat ihjäl mig och jag mådde otroligt dåligt psykiskt av det, att försöka vara perfekt och bäst på precis alla plan och ha ett enormt kontrollbehov med det – jag påbörjade min resa mot Good Enough tänket 2009 och det är något jag måste påminna mig om och fräscha upp hela tiden för att inte trilla ner i det där stora hålet igen, såna här listor och att säga saker högt hjälper mig mot det. Jaja, mer om det en annan gång!
 
Dagen försvann i ett naffs och när jag hämtade superC med cykeln satt han skitigare än någonsin i sandlådan men SÅ lycklig, han hade haft en toppendag och ville inte gå hem, tur att vi inte hade bråttom utan jag kunde invänta att han kände sig redo istället, sedan cyklade vi en lång runda och varje gång vi kom till huset sa han (okej skrek) Nääääj och så cyklade vi lite till. Sen blev det bananpannkaka och tebjudning i nya lilla servisen han fick i födelsedagspresent av syrran med familj. Som vi skålar och leker med den, jag älskar alla fantasileker som börjat dyka upp nu!
 
 
Och ser ni vad jag har plockat som är i vasen? BLÅKLINT!! Kolla bara på havet av raps och blåklint vid Charles förskola, nu ska jag ha blåklint hemma hella vägen till midsommar!
 
Svårt att se men de blå prickarna är blåklint, ska plocka med mig hem lite titt som tätt tänkte jag
 
Nu har vi precis badat och sitter och äter macka och gurka och kollar på Barnkanalen och myser och snart kommer Rickard hem, han skulle handla på vägen och nu börjar verkligen fixet inför Charles födelsedag som ju är på fredag. Eller födelsedagshelg kanske jag ska säga, vi ska fira i tre dagar och det ska bli supermysigt så ikväll ska vi börja slå in lite presenter för jag hann köpa fin-fint inslagspapper idag.
 
Och på tal om presenter så måste jag visa er två, en från min farfar som vi fick i inflyttningspresent som hänger i hallen och en som jag fick i 29årspresent som jag i år gav en inramning i present till mig själv. Vilken skillnad det gav i entrén med dessa två tavlor!
 
Vi lånade en massa tavlor, planscher och burkar till vårt bröllop och alla farfars Pommac-planscher är stora favoriter så att få ärva denna var världens bästa inflyttningspresent. Älskar den!
 
 

Äntligen blev min Hermésjal en maffig tavla isället, jag har på känn att jag kommer plocka ur den ur ramen om 20 år och använda den varje dag men tills dess får den bringa glädje i trappen och som jag ler varje gång jag går förbi den, blev superfint tycker jag!
 
 
Nu ska jag återgå till Barnkanalen, hörs imorgon!
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Blir så nyfiken apropå sonen som är petig med maten, vad äter han på förskolan. Fascinerande med barn som äter lite men ändå har världens energi! 🙂

  1. johannakajson
   JOHANNA KAJSON

   Jag hur han orkar fattar jag inte, men han äter frukosten (naturell fil eller yoghurt, macka men helst utan pålägg – ungen gillar inte ens ost! Men gurka iaf) och sen petar han i lunchen, äter grönsakerna och ja varje dag säger de "nej han åt inte direkt på lunchen) men sedan 14:30 melliset äter han oftast på och då är han såklart hungrig som tusan och äter knäckebröd, fil, macka eller så och sen serverar jag middag 17 här hemma och då försöker jag hålla mig till sån mat han gillar som fiskpinnar (nuförtiden försöker han dock bara äta paneringen – förr åt han ju fisken med!!), kov, ärtor, majs, gurka, morötter och ibland makaroner, bönpasta eller klyftpotatis och falukorv och kalkonfalukorv – sedan äter han kvällsmacka eller yoghurt.

 2. Carro

  Skulle också vilja rama in vackra sjalar.
  Gick du till en ramverkstad?
  Var det dyrt att rama in den?
  Tack för en bra blogg😀