Att åldras och korvar i pannan – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Att åldras och korvar i pannan

När jag fick alla de magiska bilderna av Lisa så satt jag med ett leende på läpparna och tyckte jag såg så otroligt glad, härligt, energisk och lycklig ut på alla bilderna men sedan märkte jag hur jag fastnade vid en bild lite senare när jag skulle välja och började tänka “herregud vad gammal jag ser ut med de där rynkorna i pannan” och liksom ville tänka att jag inte ville visa upp det. Ni vet – först tänker man “så där ser jag ju inte ut” och sedan inser jag att det gör jag ju visst det och då börjar man tänka att man hade en dålig hydag och hit och dit.
 
Jag har haft streck i pannan sedan jag var ung, eller korvar som jag kallade dem på min morfar när jag var liten. Jag älskade när han  rynkade pannan så jag kunde dra fingrarna över hans korviga panna och sa ofta att jag önskade mig såna när jag blev stor. Sedan kunde jag göra dem tidigt själv och eftersom jag är en person med otroligt mycket ansiktsuttryck så blev det streck tidigt också såklart och de fördjupar sig för varje år. Make sense liksom! Så nu ser jag ut så här:
 
 
Jag märker hur samhället gör att jag tänker att jag inte borde se ut så här, 30 år gammal, min panna borde väl vara slätare tänker jag. Flera av mina vänner har redan börjat med botox och annars så ser man till att använda filter för att släta ut sina ojämnheter på bild och av den enkla anledningen får jag ju för mig att jag inte ska se ut så här. Men jag ska inte göra botox. Jag ska dessutom fortsätta försöka undvika snygghetsfiltret så mycket jag bara kan – minns ni dessa bilderna från detta inlägget?
 
 
 
 
Ett litet filter är allt som behövs för att lura hjärnan hur man ser ut eller hur man “borde” se ut. Livsfarligt enligt mig, nej jag måste fortsätta vara stolt över mina linjer från alla härliga ansiktsuttryck jag gör varje dag. Det är livet som syns, eller hur?
 
Foto Lisa Wikstrand
 
 
 
 
Vad tänker ni om den filtrerade och botoxade världen vi lever i?
 
 
 
 
 
 
Gillahjärtat för att gilla inlägget 🙂
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Så bra skrivet! Det ställs för många krav på hur man MÅSTE se ut… skönt att våga vara sig själv och att våga vara annorlunda!

 2. Anonym

  Så bra skrivet! Det ställs för många krav på hur man MÅSTE se ut… skönt att våga vara sig själv och att våga vara annorlunda!

 3. Mirre

  Ja det gäller att finna sig och acceptera sådant som man ser börja komma & jag ser rynkor som dykt upp i mitt ansikte, men vad ska man göra.

  Tycker det var fint med dina veck i pannan och absolut inget som stör

 4. Anonym

  Haha, åh. Samma här. Det där rynkorna i pannan. Oavsett vilken vinkel man har kameran så finns det där ändå. Också haft dem otroligt länge. Men dem har en charm i sig också. Och rent krasst, ju fler "rynkor" desto mer har man levat, skulle man vilja säga. Det kan man tänka på ibland när jag ser äldre, att ju fler "rynkor" desto mer historia och liv. Det är som att man visar att man har det bra på gott och ont. Helt fantastiskt egentligen.

 5. Anne

  Fint skrivet! Bra statement tycker jag. I förlängningen handlar det ju om att allt vi gör och tänker på INTE måste gå ut på att vara vackra och behaga mannen.

 6. Rebecka

  Jag är 25 år med streck i pannan och rynkor vid ögonen. Det stör mig inte ett dugg förutom när jag ska iväg på något viktigt, typ arbetsintervju, och synar mig själv lite mer och tycker helt plötsligt att de där rynkorna får mig att se både trött och gammal ut. Lustigt hur man fungerar ibland 🙂

 7. Anonym

  Hej! Anonym som skrev här ovan. Jag var väldigt otydlig märkte jag. När skrev det generella moraliserande var det INTE riktat mot sig Johanna, utan mer mot hur folk i allmänhet via instagram och bloggar framförallt uttrycker sig. Tycker du är väldigt icke-dömande i många frågor, uppskattas!! <3

 8. Jen

  Så grymt Johanna! Älskar din stil, ditt mod och din styrka!
  Heja dig!
  Och som en parantes, älskar allt som oftast dina outfits. Du lyckas verkligen mixa helt perfekt!

 9. Linda

  Hej! Jag tänker att alla får göra som de vill. Ibland önskar jag att jag var slätare i ansiktet (31 år) men för det mesta är jag nöjd 😊 Det som oroar mig med alla dessa små ingrepp är just att det blir svårt att läsa av människan, känslouttrycken försvinner ganska rejält vid mycket botox, och alla olika injektioner. Tänker på små barn som just avläser uttryck och hur dem får växa upp utan viktiga dagliga uttryck.

 10. Anonym

  Bra ämne!!! Min första och främsta åsikt kring detta är att var och en äger sig själva. Jag blir tokig på det generella moraliserande kring att bry sig om sitt yttre, att det finns "fin" och "ful" fåfänga. Att sminka sig är en "okej" fåfänga men att ta till botox/fillers inte är det. Och om man ska prata om män och kvinnor, blir även urless på att det ständigt är vi kvinnor som ska bedömas, om vi gör rätt eller fel, för det talas ju ALDRIG om detta med män som hänger timtals på gymmet, springer mil efter mil dagligen (jo tjena att det skulle handla om hälsa…)
  Nu blev detta väldigt pladdrigt märker jag men jag dömer ingen vare sig för avsaknad av fåfänga eller det motsatta. För egen del? Jag älskar smink och krämer och är några år äldre än dig Johanna, är öppen för tanken på botox eller fillers, och det hoppas jag inte att någon dömer mig för!

 11. Sofia

  Blir så förvånad över att "många" av dina vänner använder botox. Jag är lika gammal som du och vet ingen som gör det. Varken äldre eller jämnåriga. Måste erkänna att du öppnade mina ögon kring att sådant existerar. Galet!

 12. Sofia

  Blir så förvånad över att "många" av dina vänner använder botox. Jag är lika gammal som du och vet ingen som gör det. Varken äldre eller jämnåriga. Måste erkänna att du öppnade mina ögon kring att sådant existerar. Galet!

 13. Sofia

  Blir så förvånad över att "många" av dina vänner använder botox. Jag är lika gammal som du och vet ingen som gör det. Varken äldre eller jämnåriga. Måste erkänna att du öppnade mina ögon kring att sådant existerar. Galet!

 14. Sara

  Så himla rätt Johanna! TACK för att du lyfter detta! alldeles för få som gör. Du är så galet vacker och så mkt vackrare utan filter.

  Din nya profil är dessutom så snygg! gillar tänket bakom och färgerna, det känns som "du" 🙂

  Kram och tack för att man alltid blir så glad och peppad när man går in här. även om du delar med dig av en dålig dag får man ändå din härliga energi och vill då bara krama om dig.

 15. Hedvig

  Samma här, 30 snart och har alltid haft väldigt tydliga linjer i panna,ögon, men försöker tänka att det är för att jag ler och skrattat så mycket genom åren=) Det är ju ändå omöjligt att leva upp till alla måsten om hur man "borde" se ut.