Johanna Kajson

Läkarvecka för familjen

Måndagmorgon och jag känner mig helt matt i hela kroppen, illamående och lätt bakfull från gårdagens fruktansvärda huvudvärksattack. Flygvärdinnorna på BRA var fantastiska och C förstod att mamma mådde dåligt och försökte hjälpa till och vara hos pappa eller sitta still hos mig. Stora, duktiga killen. 

Men innan vi flög hemåt hängde han och Rickard i Vasaparken i Stockholm en sista gång med moster och gänget. Han var lyrisk över att vara tillbaka!

Denna veckan är läkarvecka för familjen, idag ska vi till öron-näsa-hals specialist med C som en del av sömnutredningen och det passade bra eftersom förskolan har stängt för planering idag. Våra läkare till honom är i Lund så vi passar på att åka med Rickard dit och vidare hem till mamma för att hänga där idag och få lite avlastning när inte hon är iväg på möten.

Sedan är det dags för mig att åka till Malmös lasarett imorgon för ett första besök där för min endometeios. Jag håller på att lämnas över från Sophiahemmet och här är ett endometriosteam i Malmö som jag ska få remiss till att hamna oss, skönt.
Jag ska be dem ta mina sköldkörtelvärden imorgon också för jag har varit konstant hungrig, lite svimmig och darrig i kroppen om jag inte fått i mig varm, lagad mat och jag är normalt inte alla känslig för det där. Det är precis som när jag var gravid, hungrig som en varg och kroppen skriker efter varm pasta typ. Otroligt jobbig känsla och parallellt frågar alla om jag äter ordentligt eftersom jag gått ner i vikt och jag äter ju mer än någonsin så det låter som något tokigt med ämnesomsättningen, eller hur?
Jag har ju gått på levaxin tidigare så det kanske är dags igen…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Jag har också endometrios och bor i Malmö. Dock har jag fått höra på Kvinnokliniken och Reproduktionsmedicinskt centrum att det inte längre finns något endometriosteam här. De säger att det fanns ett tidigare men inte längre. Jag har kämpat mycket genom åren för att få hjälp och går nu på Enanton som behandling mot endon och inför en IVF-behandling. Skriv gärna mer om hur det går för dig. Det känns som att jag, och säkert många andra, behöver alla tips man kan få.

  2. Sara

    jobbig känsla när man känner att något inte står rätt till i kroppen. Jag äter levaxin för hypotyreos och symptomen för det brukar ju vara tvärt om, låg ämnesomsättning, trötthet etc. Du kanske fått hypertyreos, överproduktion i sköldkörtlen nu istället? Symptomen för det brukar beskrivas hungrig, darrig, kroppen är "hyper" och går på högvarv helt enkelt. Man testar hypo/hyper-tyreos med ett blodprov så om det kan vara det så är det ju enkelt testat iaf, skönt. Oavsett vad det är hoppas jag du får hjälp så det balanserar sig – inte roligt att ha något av det! Kram

  3. Anne

    Det kanske inte alls stämmer för dig, men annars är det ju vanligt att vin kan ge migränattacker, även vitt vin. Brukar komma dagen efter isåfall.