Johanna Kajson

Julpyssel – dörrkrans

När jag var ute och sprang igår såg jag att en granne hade dragit ner en hel del träd och klippt sönder som låg i ett släp. Det såg ut som det skulle köras iväg och slängas så jag frågade helt enkelt om det var så och om jag fick ta lite innan isf – och DET FICK JAG! Älskar att bo vid naturen, så helt plötsligt kom jag hem med en massa material för att skapa en rejält dörrkans till vår grind…
 
 
Först köpte jag en stomme för jag ville att denna skulle vara lite tjockare och mer rejäl än dessa små som hänger på pelarena som jag gjorde av saker från trädgården. Jag bad om en extra stor hos blomsterhandlaren och sedan körde jag på riset med en ståltråd som vanligt. Plättlätt men så mycket härligare än att köpa en färdig om man gillar att pyssla!
 
 
Och eftersom jag gillar vitmossan svärmor plockade till mig i smålan så öste jag på lite sånt för att få lite mjukhet i den sticka, grova kransen och sen hängde jag upp den. Man kan ju köra på med kanel, torkade apelsinskal, äpplen eller röda band eller så men just i år märker jag att jag dras till att bara hålla det mesta naturligt.
 
 
 
Jag hade en vision om att göra långa girlanger och en massa annat också men de hade hunnit tömma släpet idag så jag hann inte plocka mer, men jag är så otroligt glad och nöjd ändå. Lycklig ända in i själen faktiskt över att jag igårkväll fick stå och pyssla ihop denna kransen. Jag blir så harmonisk när jag få göra sånt.
 
 
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda

  Så härligt att ni trivs så bra i huset, ni har ju verkligen köpt ett jätte fint hus.
  Här i Eskilstuna är det helt vitt ute nu på marken kom massa snö igår och idag, så nu börjar julkänslan infinna sig.
  Tog en promenad med lillan idag det var jätte skönt, men jobbigt att dra vagnen genom all snö.
  Ha en fin start på nya veckan
  Kram Linda