Johanna Kajson

Hemligheten till ett kärleksfullt äktenskap?

Hur många du än frågar kring hur man får ett äktenskap att fungera så får du nästan alltid liknande svar och det viktigaste av alla stavas KOMMUNIKATION. Prata, lyssna, ha stora öron, försök sätta dig in i din partners situation, ge tid och se din partner men framförallt prata om allt och kommunicera genom livet. Tappa aldrig bort den delen…
Vi firar ju 10 år tillsammans i år och kommunikation är verkligen en av våra nycklar för att fortfarande vara sådär galet kära i varandra. Vi är ett team och vi pratar om ALLT – stort som smått. Vi vill dela med oss och stämma av med varandra och sedan vi fick barn så är ju det där ”livspusslet” än mer en kalender att stämma av med varandra. Vem gör vad och när och hur? Något vi saknat vid många tillfällen detta året (förutom sömn) är TID. Det känns som det varit ett långt schema som vi sprungit på och även om vi varit duktiga på att peta in gemensamma saker i det där schemat, likväl som egentid med vänne var och en för sig så blir det oftast familjeliv som man hinner prata om när livet rusa på så snabbt.
Så, när jag läste om Fuelbox på Vanjas blogg tyckte jag det lät som en så himla bra idé och när jag nu dessutom fick hem boxen att prova blev jag superglad. Det kan låta lite krystat att dra ett kort ur en box med en fråga och lyfta den på fredagskvällen när barnet äntligen har somnat men det var SÅ HIMLA BRA. För helt plötsligt kom vi loss och pratade om andra saker jobb, C och schema. Gamla minnen som fick oss att le, tunga saker som vi kom fram till gör oss till dem vi är och så blev det en massa spontana kärleksförklaringar mitt i allt. Hur ofta händer det en trött fredag?
Jag trodde verkligen det skulle kännas lite töntigt men jag kommer lätt dra fram den här boxen om och om igen med Rickard för att vi ska få lite hjälp på traven i ”livspusslet” att prata om något helt annat. Och eftersom jag även fick hem vännerboxen täntke jag dra fram den nästa vecka när syrran är här och kanske på nyår med våra vänner, så spännande samtal som väntar!! Jag längtar!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Vanja

    Sjukt kul att du gillar den, BÄSTE EVERRRR! 😀 MVH Boxberoende 😉 Kram sötis, och rackarns vad fint ni hunnit få till det redan, ett sånt paradis ni hittat!

  2. Tess

    Men alltså BÄSTA! Fick tipset via Claudias blogg och klickade hem direkt. För ja, vi behövde verkligen lite hjälp på traven för att inte bara prata kring det praktiska. Och herregud så kul det är och att man tar sig tid för varandra, relationen inte bara pusslet. Räcker med en liten kick och vips så ger det extra bränsle till relationen 🙂