Johanna Kajson

Rivhöjdsträning

Jag och Charles smög upp imorse och gav Rickard en välförtjänt sovmorgon, han sover än vilket känns såå skönt i fruns hjärta. Åh vad han behövde det, imorgon är jag nämligen iväg på spa och sedan jobb hela dagen.

Vi har druckit blåbärssmoothie och dansat framför Babyloonz. Och så började vi träna igår på att ha tända ljus i öppna spisen och blommor på rivhöjd. Charles fick vara med och tänds ljusen och stå på avstånd och titta försiktigt. Och sätta tulpanerna i vasen och placera den på stolen och sen stod vi länge och luktade och petade försiktigt. Sen var det inte så spännande längre och allt har fått stå kvar. Wow!

Solen skiner utanför fönstret så n det får nog bli parklek snart och i eftermiddag ska vi passa lilla Donna ett par timmar. Urmysigt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Smart taktik! Vi har lite samma tänk, att man visar och är med och låter barnen utforska och sen är det oftast inte lika spännande. Öppna spisen och kokspisen hemma hos farmor och farfar har vi dock varit noga från dag ett att de INTE får röra oavsett om det är tänt eller inte, och det verkar ha fastnat 😊 är ju inte så lätt som liten att veta när det är eld igång och inte. 😉 3-åringen är en hejare på att tända ljusen vid middagen och är världsmästare på att komma ihåg att blåsa ut dem efteråt. Alltid med vuxen hjälp förstås! Han får hjälpa till att laga mat och känna ovanför plattorna hur varmt det kan bli och att man kan bränna sig om man inte är försiktig. På våra barn har det (hittills) funkat bra att hjälpa dem utforska, så blir det liksom avdramatiserat sedan.