Johanna Kajson

Skogsträning & lyxmellis

Vi tog oss ut i ”skogen” (för er som bor i Stockholm så hänger vi bakom Karlbergs slott som vår lilla skog) för andra gången denna veckan på promenad med syrran och Donna men idag la vi till 6 styrketräningsstationer längst promenaden. Helt perfekt upplägg när man inte får till gymmet. Och Charles älskar att springa omkring bland löven och promenera lite för sig själv och snickesnacka bland alla träden. Perfekt start på fredagen.
 
 
Däremot är han kall om händer och fötter när vi kommer in, jag har köpt ullstrumpor och ullfingervantar men de verkar inte räcka – vad är nästa steg? Barnkläder är ju SÅ SVÅRT tycker jag. Idag hade C ullstrumpor och basketkängor, varma leggings och skalbyxor, långärmad bomullströja, tjock tröja och fleecekrage och fleecejackan samt mössa och ullvantar. Han kändes varm i kroppen men kall på fötter och händer när vi väl var inne, kanske att det är dags att ha varme på benen/ rumpan också. Jag känner mig lika lost varje väderomslag som nybliven mamma måste jag säga.
 
På vägen hem passade vi på att hämta upp en juice med en massa nyttigheter i från Joe & the Juice som vi delade på, jag fick ju presentkort där av Rickard i bröllopspresent så det uttnytjas som lyxmellis för oss två nu. Charles har blivit superförkyld förresten och hostar och snörvlar så det är svårt att få i honom vettig mat och vätska så jag tar allt som går och idag var avokado/äpple/ingefära och något mer melliset perfekt för honom, Blir så glad när han sväljer när han är sjuk.
 
 
Smsade med en vän och frågade hur tusan man får till att ge näsdroppar när barnen är sjuka, C är ju 1 år och 4 månader nu och stark som en liten oxe så att försöka tvinga sig på honom är typ omöjligt. Han hostar rossligt ockås, det har han inte gjort förr men det är väl bara bra att de hostar och rör runt allt va? Inget att oroa sig för?
 
Nu ska jag jobba undan medan lillplutten sover, bokföring och bröllopsavstämningar står på dagens schema och sedan blir det lyxlunch med mamma och syrran, hurra! FREDAGSMYS!
 
 
 
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Amanda

  Kavat Iggesund WP har min 2-åring på fötterna nu, tillsammans med ungefär det du beskrev att C har på sig 🙂 Fungerar toppen och de är helt vattentäta och väldigt lätta att få på 🙂

 2. Emmab

  Tornedalens textil, deras vantar är kanon. Vi har låååååång vinter o många många minus aldrig kall. Kouma skor eller kavats vinterkängor. Kommer inte ihåg vad de heter.

 3. Anonym

  Hejsan små barn blir ofta kalla om fötter och händer utan att det behöver betyda att dem fryser, är dem varma på kroppen (och det låter ju som att C är ordentligt klädd) så tror jag absolut inte det är någon fara!

 4. Anonym

  Vi har köpt Kavats Fiskeby som höstkänga, för kallt för gympaskor och för varmt för vinterkängor. Vantar tycker jag är svårare för min kille på 16mån drar gärna av sig dem.

 5. Mirella

  Fodrade vinterkängor (Kavats Yxhult har vi börjar köra med och de är superbra!) är mitt tips och fodrade regnvantar (med ett par tunnare vantar under). Det där med nässpray brukar vi göra så att vi låter Noel sitta hos en av oss i knät medan han kollar på något klipp och så håller man i händerna lite smått medan den andra sprayar. Då blir han inte lika förbannad när han inte vet att det är på gång och liksom accepterar det lättare. 😊 Hoppas Charles kryar på sig snart!

 6. Lotta

  Tycker klämmisar är toppen när min lilla tjej är sjuk, lätt att svälja och man kan ha dem i kylen innan så de svalkar skönt i onda halsen. Tips! Om du och Charles gillar det. Krya krya!

 7. Sofia

  Tror på varmare skor och så lager-på-lager med vantar! Har precis samma problem och ska inhandla varmare skor och ett par överdragsvantar ovanpå ullvantarna i helgen tänkte jag 🙂

 8. Sarah

  Näsfrida har en koksaltlösning i sprayform som man kan köpa på apoteket, fungerar superba för min lill kille som är månaden yngre än Charles 😊

 9. Anonym

  Vi provade nåt från Apoteket som heter babymist,det funkade bra. Det är som näsdroppar i såna pipetter men lättare att använda (tycker jag) Det blir som en dusch i näsan o vår tjej fräste då ut snor.
  Hosta är bra säger dom som vet,då lossnar mycket slem o så. Krya på er o ha en bra fredag! 🙂