Vi borde inte få skaffa syskon? – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Vi borde inte få skaffa syskon?

 
 
Jag fick en kommentar igår:
 
“Förlåt, men hur ska du fixa ha fler barn om du ganska ofta mår så dåligt att du blir sängliggandes?! Måste ju vara otroligt jobbigt hela tiden va så beroende att ha folk nära som måste hugga in och hjälpa till och avlasta… Du har ju redan svårt fixa att ta hand om C. //Anonym” 
 
 
 
Tack för din omtänksamma kommentar och för att du början den med att säga förlåt. Nej, det är inte självklart för oss att vi “fixar” att ha två barn men det är en dröm jag har – att Charles vi ska kunna ge Charles gåvan av ett syskon.  Men det får vänta eftersom vi har det tufft som det är nu, och vi är kloka nog att inte kasta oss in i något innan vi vet att vi kan hantera det så du kan vara lugn – jag går på P-piller.  Dessutom är det inte säkert att vi kan bli gravida eftersom det var svårt förra gången så detta med ett syskon är en dröm och en rädsla jag lever med dagligen – tackar som pålyser detta.
 
Det ÄR otroligt jobbigt att leva med två kroniska sjukdomar som jag gör där smärtan är mer eller mindre konstant och emellanåt – ganska ofta (FÖR OFTA!) så är smärtan så pass illa så jag blir sängliggande. Det ÄR skittufft och vi har världens bästa uppbackning omkring oss, Rickard stöttar och finns här och sedan har vi syrran med man och har haft turen att min mamma och pappa jobbat i Stockholm varje vecka senaste åren så även de kunnat avlasta. En del i vår situation för framtiden ÄR ju att vi behöver familjens stöd och just därför tar vi hand om vår lilla familj genom att flytta till ett hus i Skåne – för att ha mina föräldrar nära då de är bosatta där. Den uppbackningen skulle vi knappt klara oss utan och det är verkligen guld värt. Så vi gör såklart det som är bäst för just vår familj som du märker.
 
MEN – att jag inte fixar att ta hand om min son har du helt fel i och det sårar mig enormt när du skriver så. Jag har varit mammaledig med honom i 16 månader och han är världens gladaste, kärleksfulla och tryggaste lilla person så han upplever nog absolut att jag “fixar” att ta hand om honom. Dessa dagarna när jag mått sämre har jag inte varit den ROLIGASTE mamman i världen då jag inte haft ork att stå på huvudet, hitta på 1000 lekar, åka på en massa utflykter eller så utan det har varit mycket vila, läsa böcker, titta på barnTV tillsammans och en och annan promenad till parken. Och vet du vad? Det RÄCKER för min älskade lilla 1,5åring C. Han mamma tar hand om honom ändå. För jag är en NÄRVARANDE mamma, jag finns här för honom och jag är en KÄRLEKSFULL mamma som gör mitt bästa. Och iband är mitt bästa att be om hjälp från någon annan när jag har så pass hög smärtgrad.
 
Jag vet inte vad syftet med din kommentar var kära “Anonym” men jag hoppas du känner att du fått svar på dina funderingar?
 
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Julia

  Trist at noen bare må kommentere stygge kommentarer bare for at… men ikke la det gå inn på deg. Jeg kan ikke sette meg inn i hvordan du eller dere har det, men jeg sender i hvertfall masse kjærlighet dere vei!!!!!
  Takk for inspirerende blogginnlegg <3

 2. Anonym

  Fy vilken otroligt dum kommentar!
  Fick ont i magen av att läsa.
  Ni verkar vara en sån härlig och kärleksfull familj.
  Tycker det verkar helt underbart att ha mormor, morfar och moster så närvarande. Lycka för alla parter ju!
  Kram

 3. Mamma bläckfisk

  Så okänslig kommentar, jag förstår verkligen att du blev illa berörd. Toppenbra svarat! Jag tycker att det är rätt fascinerande (eller kanske snarare skrämmande) hur en del människor liksom går omkring och dumförklarar andra människor och istället tycker att de själva vet bäst hur andra personer bör göra/tänka/känna etc. För det måste väl ändå vara så att du själv är den person som bäst kan avgöra huruvida du orkar med att ha två (eller 3, 4, eller fler), eller hur? Att tro att du inte själv skulle ta med dina besvär i beräkningen när du gör den bedömningen är rätt korkat. Att tro sig veta bäst och ge råd (välmenade eller ej) till personer som inte har bett om det är arrogant.
  Om anonym är korkad och arrogant eller inte vet vi inte, för det är mycket möjligt att hen mycket väl förstår att du själv är fullkomligt kapabel att tänka in alla faktorer som behöver tas i beaktande när man beslutar sig för att skaffa fler barn, men ändå väljer att skriva en sådan kommentar. I så fall är det elakt. Nu skulle jag gärna ha velat ge anonym lite råd om hur hen bör göra/tänka/formulera sig i framtiden när hen får en impuls att skriva en kommentar, men jag vill ju inte vara korkad och arrogant, så jag utgår istället från att hen själv är kapabel att dra kloka slutsatser om det efter att ha läst ditt svar.

 4. Tess

  Ni är fantastiska föräldrar! Och du, jag låter också mitt barn se på tv ibland, fast jag inte har ont. Hur ska då JAG klara av att ta hand om ev ett syskon? ;).

  Skämt åsido, det folk inte har ngt med att göra ska de fasen inte ge sig in i att ta sig friheten att kommentera! Du har ju superkrafter Johanna, det vet du!

 5. Tess

  Ni är fantastiska föräldrar! Och du, jag låter också mitt barn se på tv ibland, fast jag inte har ont. Hur ska då JAG klara av att ta hand om ev ett syskon? ;).

  Skämt åsido, det folk inte har ngt med att göra ska de fasen inte ge sig in i att ta sig friheten att kommentera! Du har ju superkrafter Johanna, det vet du!

 6. Jessica

  Så vidrig och dessutom onödig kommentar! Låt den rinna av dig som vatten för finns absolut ingen att ta till sig i den. Du verkar vara en fantastisk mamma till Charles. Ibland behöver vi alla av olika skäl hjälp av vår omgivning för klara vardagen, det är ju så livet är. Ge hjälp och bli hjälpt av andra. Själv kämpar jag också med småbarn och kronisk smärta efter en trafikolycka. Vissa dagar mår jag sämre och då är jag så lycklig över att ha människor i min omgivning som kan avlasta med hämtning från förskola. Kram

 7. Anonym

  Asså Johanna jag blev SÅ ledsen när jag såg detta på insta tidigare idag! Jag blev upprörd och arg på hur en annan människa ens har rätt att ställa frågan! Du ÄR en grym mamma och den absolut bästa för Charles. Som du säger så är du närvarande och kärleksfull och det kommer man lååångt på. Det är absolut inte synd om ett barn att det ibland får aktivera sig själv och det är absolut inte fel att be om hjälp av nära och kära. Min man och jag får mycket hjälp av mina föräldrar med vår son och jag är så tacksam för det.

  Vi vill med ha syskon (men har också svårt för att bli gravida och med flera missfall i bagaget). Jag håller tummarna för att både du och jag snart går med ett syskon i magen. Stor stor kram och hälsa din man från hans f d arbetskamrat på LLAB 🙂

 8. Dujaghanvi

  Sån obota dum kommentar! Ni lever ert liv som ni vill! Ni har turen att omges av personer som kan och vill vara en del av Charles liv och hjälper till när de kan och det behövs. Att be om hjälp/avlastning är knappast någon svaghet – snarare motsatsen! Tänk alla fantastiska ovärderliga band Charles knyter till andra vuxna i hans omgivning. Magiskt! För dem. För er. För honom. Ni kommer bli suveräna tvåbarnsföräldrar tror jag!

 9. A-M

  Så otroligt märklig kommentar! Tänk på alla människor som lever med kroniska sjukdomar/smärta liksom dig ska "ni" som grupp inte ha rätt att bestämma själva hur många barn ni försöker få. Jag ser det bara som en fördel att familjen är delaktig och det finns många famnar. Vilka stolar det finns!

 10. Carin

  Oj Johanna! Att du ändå tog dig tid att svara på denna kommentar. Visst kan man ibland känna att vissa inte borde få ha fler barn…. Tex knarkare, missbrukare, alkoholister mfl, de som slår sina barn, som inte tar hand om de på allra bästa sätt.

  Du är supermom!!! Inget annat! <3

 11. Anna

  Fy bubblan vilken idiotisk kommentar! Bra svar där! Men du ska ju inte behöva försvara ditt liv för någon som inte ens vågar stå för vad de skriver! Kämpa! <3

 12. Cecilia

  Tyckte den kommentaren var både onödig och elak. Klart du tar hand om din son även om du ibland har dåliga dagar precis som man kan ha när man har problem med migrän/huvudvärk eller något annat. Vi har själv inga barn än så länge men vill gärna ha. Tyvärr så har vi inte så mycket familj omkring som vill/kan vara delaktiga, vilket är väldigt tråkigt. Tycker det låter så mysigt att ha nära och kära runt omkring som får vara en del av er/ert barns liv. Ha det fint, och försök att inte ta åt dig av de bittra människor som känner att de "bara vill säga" och måste tycka till.

  Din blogg är toppen! Stor kram

 13. Anonym

  Men vad var de för kommentar?!
  Så illa, har man inget vettigt o säga kan man va tyst.
  Känner dej ej men tror du är helt fantastisk som mamma💗
  Sluta aldrig drömma om syskon💕
  Kram

 14. Anonym

  Men vad var de för kommentar?!
  Så illa, har man inget vettigt o säga kan man va tyst.
  Känner dej ej men tror du är helt fantastisk som mamma💗
  Sluta aldrig drömma om syskon💕
  Kram

 15. Linda

  Hej
  Jag kommenterar inte så ofta inne hos dig, men jag läser dina inlägg, men just när folk blir påhoppade så som du blev nu så gör det mig arg och ledsen att folk ens kan vara så elaka i sina kommentarer är ofattbart.
  Det jag läser om dig och din familj, så tycker jag att du tar hand om din son på bästa sättet. Jag önskar att jag hade så mycket uppbackning av min familj, men tyvärr är det lite svårt då både mamma och pappa gick bort 2015 ( pappa ) 2016 ( mamma ) jag har en bror men han bor inte här i stan där jag bor så det är svårt att ta hjälp av honom med. Min sambos pappa har gått bort och hans mamma är dålig så hon kan inte heller ta hjälpa oss.
  Ha en fin dag
  Och jag hoppas verkligen att du inte tar åt dig för mycket av elaka människors kommentarer
  Kram Linda

 16. Tina

  <3 troll finns det tyvärr :/ usch!

  Ville bara tacka såååå mycket för att du tipsade om Babyloonz för ett tag sen. Min lille son fick vattkoppor så i 3 dagar var det famn & babyloonz mellan sovandet. Han älskade det! Hjälpte oss enormt att få honom lugn & bara titta på något när febern spökade. Tack & lov för att det gick över fort iaf 🙂 KRAM

 17. Hanna

  Nej fy vilken tråkig och dum kommentar! Som alla andra också säger tycker jag det verkar som om ni är alldeles perfekta föräldrar för Charles!
  Och ang nanny så ser jag inte något fel med det heller om man har den möjligheten. ÄNNU en person barnet får en nära kontakt med. Jobbade som det efter studenten i något år tre timmar/dag efter förskola och till föräldrarna kom hem. Barnet är idag 11 år och vi har fortfarande kontakt och jag har egna barn idag.
  I min familj hjälps vi också åt om någon behöver hjälp eller stöttning utan konstigheter och vi är fyra syskon som alla har ett barn var i åldrarna 1,5 mån – 3 år. Vad har man annars familj till om man inte hjälps åt? Jag vill skapa en sån bra relation jag kan med mina syskonbarn. Dessutom var jag mammaledig samtidigt som min syster och våra döttrar är som syskon!
  Stor kram!!

 18. Anonym

  Kommentaren var ju crap, men det är en intressant diskussion, tycker jag, när det handlar om hur mycket man "räknar med" andra runtomkring när man väljer att utöka sin familj. Jag själv är uppfostrad ganska hårt med att man ska kunna ta hand om det liv man skapar på egen hand. Dvs "Skaffa inte tre ungar och gnäll sedan om mormor inte kan vara barnvakt". Det är intressant att höra hur olika människor tänker där!

 19. M

  Hej igen, 4 år mellan är jättebra, i stort sett inga bråk från den storas sida, hon ÄLSKAR att ha en lillebror att ta hand om och fr a busa med:) Lillebror kan dock bråka lite med syrran då han ju inte kan prata och blir frustrerad…. Men på det stora hela nästan inga konflikter mellan dem:)

 20. M

  Hej,
  Har migrän med aura, vilket gör att jag när auran sätter in blir helt frånvarande/borta (fenomen med exv förlust av kroppsuppfattning, både svårt att förstå och uttrycka tal och tankar osv) och då helt oförmögen att ta hand om barnen, maken måste komma hem helt enkelt alt ngn annan släkting om det går. Har en pojke exakt lika gammal som C samt en fyra år äldre dotter. Det ÄR jobbigt och frustrerande att ibland inte kunna ta hand om dem själv, men det GÅR att ha två barn:) Vi har ju 4 år mellan dem, så stora flickan kan hjälpa till med lillebror väldigt bra. Tror att det varit tuffare att exv bara ha 2 år mellan dem. Men som sagt, ville mest säga att jag vet hur det är att bli "frånvarande" mamma pga sjd, men att det också går att ha två barn! För det mesta underbart:)

 21. Maria

  Personen som skrev mår kanske inte så bra själv!
  Strunta i kommentaren, tycker ni verkar vara en jättemysig familj.
  Var glad att du har mycket hjälp av dina förälder tex. Både mina och min mans föräldrar är ganska gamla och bor långt i från oss, detta gör att de inte kan hjälpa oss alls mycket. Det blir framförallt tråkigt att inte vår son får en tajt relation med dem. Trist.

 22. Sara

  Hej Johanna,

  FY vilken otroligt onödig och dum kommentar. Skickar massa kramar och pepp till dig! skulle vilja lämna en kommentar dagligen om hur inspirerande du är! Du OCH Richard verkar vara ett fantastiskt team och fantastiska föräldrar. Charles verkar ju hur gullig som helst! Förstår inte att människor inte förstår att bloggen inte visar exakt hela ditt liv.
  Jag har ingen kronisk sjukdom men vi skulle inte klara oss utan stöd från familjen ändå. Det är viktigt för oss dels att få fritid ensamma och tillsammans samt att vår dotter har andra viktiga vuxna i sitt liv.
  Du är helt galet grym Johanna och inspirerande! TACK för att du delar med dig av din vardag, både härliga stunder och jobbiga stunder. Det är det underbara med din blogg att det inte bara är det rosaskimrande för så är inte livet. Jag är så imponerad att du orkar vara så positiv och peppig samt vara en så driven entreprenör, vän, fru, mamma etc. Jag blir inspirerad och peppad av dig. GO GO GO!!!!

  STOR KRAM!

 23. malincatrin

  Jag är mammaledig med en liten på 5 veckor, har ingen direkt sjukdom/smärta och en sambo som är borta långa dagar pga pendling. Och för att jag ska orka så tar jag hjälp av min mamma några timmar någon eftermiddag i veckan.. vår lilla dotter sover helst i famnen och inte för sig själv på dagarna (går bra på nätterna). Detta gör jag/vi för att jag ska orka alla andra dagar och att vi är måna om att vår dotter skall ha bra och nära relation till framförallt sin mormor och morfar som bor nära. Och min mamma ställer upp med glädje – för hon vill spendera tid med sitt barnbarn.. hon tar även en ledig dag från jobbet för att passa sina andra barnbarn när de kör ihop sig för deras föräldrar.

  1. johannakajson
   JOHANNA KAJSON

   Ja det är ju också en aspekt – att mina nära VILL vara och umgås med Charles. De ser det inte som barnpassning utan lyx att få spendera så mycket tid med honom. Såklart. <3 (Känner igen det där med i famnen, C var likadan. ALLTID i någons famn <3)

 24. Johanna

  Förlåt för väldigt felstavat/knepigt autokorreltad kommentar van. Jag skriver på en trasig iPad så ser inte vad jag skriver och kan inte gå tillbaka och ändra. Ser så himla oseriöst ut ser jag när jag postat. Hoppas du får en fin dag trots tråkig kommentar.

 25. Johanna

  Men, vilken dum kommentar. Man får ju hoppas att tanken bakom var god, även om det inte riktigt frMgår.
  Du verkar vara en superbra mamma till Charöes! Framförallt är ni ju en familj så orkar inte du en dag så finns ju R där. Att ni sen har ett så br supportnät med din familj är väl jättebra!?!

  Jag kan till viss del förstå var Anonym menar (inte med att ni skulle vRa olämpliga föräldrar), men jag skulle hata att känna att jag var beroende av någon annan. Att känna att jag MÅSTE h extern hjälp för bara klarar jag det inte. Den känslan äger jag ju helt och hållet själv och så är det inte nödvändigtvis för någon annan. Vi bor ju också nära min mans föräldrar för att kunna g avlastning. Det är ju guld värt! Det är bara att känna att jag var beroende v det som jag inte skulle tycka om. Vet inte om ni är beroende av det, men kan man göra sin tillvaro lite lättare är det väl klart TT man ska göra det.b

 26. JohannaIsabella - Mammablogg

  Vilken sjuuk kommentar. Hoppas du inte tar åt dig det minsta! Du verkar vara en superbra mamma =) och hallå vi har också dagar när vi bara hänger framför tvn, bläddrar i böcker och tar det lugnt hemma fastän jag inte är det minsta sjuk. Man måste få ha såna dagar också! =) kram!

 27. Martina

  Slutar aldrig att förundras vilka idioter det finns och att människor alltid ska lägga sig i hur andra hanterar sin vardag.

  Krya på dig och ta hand om varandra!

 28. Anonym

  En del saker skriver man inte! Vad är det med vissa människor?! Det är klart ni ska ha syskon till Charles och det är klart ni fixar det! Att ha familjen nära som hjälp är ju det värdefullaste man kan ha! När jag läste din blogg igår skriver du att utan din familj skulle det inte fungera men din man är ju också en del av er? Det låter ibland som att du är ensamstående men får ändå ihop det med din karriär, vilket är starkt och WOW!! Kom ihåg att ditt jobb är lika viktigt som din mans och att ni båda är föräldrar till Charles. Mår du dåligt ska du kunna stänga in dig och få må dåligt. Du är inte själv. Ni är två. Vi har inte med det att göra men vill bara skicka lite styrka till DIG! Ni är en sådan fin familj med massa kärlek! <3

  1. johannakajson
   JOHANNA KAJSON

   Men Gud vad ledsen jag blir att du uppfattar det som att jag är ensamstående, fy vad vidrigt. Rickard är VÄRLDENS BÄSTA STÖD och VÄRLDENS BÄSTA PAPPA och han är hemma varje sekund jag ber om. Han frågade i tisdags om han skulle stanna hemma men eftersom jsg 1. Trodde att jag skulle må bättre, 2. Visst att jag hade backup och 3. Visste att just dessa mötena är viktiga för hans bolag och eftersom vi är ett team så är de även viktiga för mig. Hans jobb är mitt jobb och mitt jobb är hans jobb, vi har investerat i hans bolag gemensamt och utifrån det tar vi varje beslut gemensamt, han är inte någon kariärrsgalning som lämnat mig ensam att lösa situationen med C, vi bestämmer gemensamt såklart. Teamar. Han är också enormt tacksam för all uppbackning jag/vi har.

   Tack för peppet och din kommentar, jag inser att jag måste lyfts även detta så att speglingen inte blir sne på bloggen, känns fruktansvärt ledsamt om det uppfattas så. Rickard tar alla tidiga morrnar och alla flaskor på nätterna trots att ha jobbar 10-12 timmar per dag. Han är bäst men det utgick jag ifrån att jag inte behövde förtydliga – dumt för man ska aldrig ta sin partner så för given <3.

   Kram!

 29. Sara

  Jag tycker det är så sorgligt att du får en sån kommentar, och önskar att du inte kände ett behov av att svara för det är hen inte värd. Kan lova dig att ingen annan av dina läsare tänker som "anonym", och att hen själv säkert inte tänker så heller utan bara vill jävlas. Tråkigt för jag kan tänka mig att det gör att du inte har lust att dela med dig av allt när man får sån skit tillbaka. Vilket "anonym" säkert skulle tycka vara tråkigt också för då blir din blogg en av alla andra i mängden med ytliga inlägg a la kenza. Aja, all pepp till dig johanna, du är nog en 1000 gånger bättre mamma än "anonym" någonsin kommer kunna vara

 30. Alldamnstories

  Du är en helt fantastisk mamma till Charles. Blir så ledsen att du ska behöva ta en sån kommentar… jag drömmer själv om att bli mamma men just nu har min kropp en utmattningsdepression; och sviterna efter den kommer jag DEFINITIVT att ha kvar den dagen jag blir mamma. Jag kommer troligen också behöva ha stöttepelare runt mig och grejen är att jag ser inte det som något negativt? Jag tänker att det är att ta sitt ansvar som förälder att inse när kroppen behöver tas omhand och dessutom skaffa fler anknytningspersoner till mitt barn? Du är världens bästa mamma till c och BRA att du lyssnar på din egen kropp och tar hand om den – hur ska den annars orka långsiktigt? KRAM

 31. Johanna

  Men vilken otroligt sjuk kommentar. Har man läst bloggen det minsta förstår man vilken fantastisk mamma du är. Du är den bästa mamman till Charles. Sluta aldrig drömma, du är grym.

 32. Anonym

  Du är en fantastisk mamma till Charles, låt ingen få dig att tro något annat!! ❤️ Tycker ert upplägg med stöd från familjen låter hur bra som helst! Ni klarar detta galant trots att det stundtals är tufft. Du och R verkar vara ett grymt team, fortsätt så! Stor kram

 33. Anonym

  Du är en fantastisk mamma till Charles, låt ingen få dig att tro något annat!! ❤️ Tycker ert upplägg med stöd från familjen låter hur bra som helst! Ni klarar detta galant trots att det stundtals är tufft. Du och R verkar vara ett grymt team, fortsätt så! Stor kram

 34. Ida

  Men va?! 😳 Det är ju helt fantastiskt att ni kan hjälpas åt i familjen, jag upplever det som en styrka att kunna be om hjälp. Och tänk vilken trygghet han har i att ha så många anknytningspersoner omkring sig. Jag önskar att vi hade det så i vår familj. Klart ni ska få drömma om att ge Charles ett syskon! Ni verkar vara jättefina föräldrar! Heja er och stor kram ❤️

 35. Anonym

  Men vilken korkad kommentar…förstår funderingen hen hade som hade kunnat formulerats på ett helt annat sätt. Eller ännu hellre, bara hållit tyst. Vissa funderingar får man faktiskt hålla för sig själv. Suck!

  1. johannakajson
   JOHANNA KAJSON

   Ja funderingen är ju skrämmande och hemsk att ens behöva tänka – sen har jag en hög med vänner som tycker det är lättare med två barn för att de har varandra och det är ju den gåvan jag vill ge C – att ha någon bredvid sig hela livet. Det handlar ju inte bara om småbarnsåren utan resten av livet, till och med när man är vuxen. Min syster är guld värd i mitt liv. Så att vi får ta några tuffa första år isf får vi ju klara av – och vi får ta ansvar för att det funkar och då gör vi det bland annat med uppbackning. Sen finns ju nannys men då skjuter väl folk mig om jag skriver om det…

 36. Sofia

  Det känns så otroligt fel med såna kommentarer även om man har en god tanke. Det är ju inte så att du skaffar barn helt själv, du delar ju barnet med R och han har ju också ansvaret och hoppar säkert in om du mår dåligt och erat fantastiska support-team inte kan rycka in. Jag önskar er all lycka!

 37. Sarah

  Fy vad irriterad jag blir på den kommentaren. Jag tror dessutom att det är en vinst för er och för Charles att ha så nära och fin kontakt med släkten. Jag har inga kroniska sjukdomar, men känner ändå att jag (vi) ibland behöver hjälp med barnen för att orka. Vi har tjugo månader mellan våra barn och när jag väntade lillebror var det många som var snabba på att upplysa mig om hur jobbigt det skulle bli med två så små barn. Då var jag lika snabb med att svara att vi faktiskt inte är ensamma och att mormor, morfar, moster med flera gärna vill vara delaktiga i barnens liv.

  Ha en fantastisk tisdag ❤

 38. Frida

  Jag brukar aldrig kommentera men kan inte hålla mig! Förlåt men vad är det för fel på folk?! Skulle aldrig någonsin falla mig in att kommentera något liknande! Johanna, jag tycker att du verkar vara en alldeles fantastisk mamma. Jag tänker ofta när jag läser din blogg att du verkar vara en alldeles perfekt mamma och det är väldigt tydligt att du alltid prioriterar Charles först. Jag är övertygad om att du kommer att kunna ta hand om precis så många barn som ni vill ha. Hoppas att du kan skaka av dig den elaka kommentaren, och jag hoppas verkligen att personen som skrivit den skäms så himla mycket när hon läser ditt svar. Stor kram till dig! ❤️

 39. Iman

  Oj vad ledsen jag blir att du får sådana kommentarer. Jag tycker att du är en fantastisk mamma på alla sätt. Jag kikar in hit för att få inspiration till vad jag och min son ska hitta på ibland när det är idetorka här hemma (dessutom med ständigt ont hela tiden). Ni verkar ha hur mysigt och bra som helst. Skaka av dig negativa kommentarer. Du är den bästa mamman C kan ha. Kram från mig & min kille på 15 mån.

 40. Sofia

  Fy vad illa berörd jag blev av den dumma kommentaren! Usch 🙁 Såklart ni ska försöka få ett syskon till C om det är det ni vill! Och vad vet den som skrev om hur ni ska anpassa ert liv? Finns ju massor med saker som går att ändra liksom. Nej gud vad arg jag blev nu. Kram!!