Johanna Kajson

Hejdå Falkenberg & strandbaden

Vilket superdygn vi haft här i Falkenberg på Strandbaden. Igår satt vi ute på balkongen med Isabella och Odd efter att barnen hade somnat och åt dessert och pratade relationer. Vad är det som gör att man lyckas behålla pirret, kärleken och respekten för varandra livet ut? Vad är det som gör att ett äktenskap fungerar?

 
 

Vi firar ju 10 år tillsammans i år och fick frågan igår vad vår hemlighet är. Jag tror det är att vi har varit ETT team från start och ser på oss som en gemensam maskin som ska må bra och rulla framåt. Vi säger aldrig ”jag ska” eller ”du har inte” eller ”det är min tur nu”. Vi förhandlar inte med tid eller pengar eller sömn mot varandra utan har som mål tanka på den andra med energi så mycket det bara går och tar gemensamma beslut utifrån vad som passar oss i teamet bäst. Vi tävlar inte mot varandra – vi tävlar tillsammans. Vi försöker hitta balans där teamet mår bäst. Båda är lika viktiga, bådas insatts är lika viktig och vi hjälps åt med det mesta, även varandras jobb där vi bollar och peppar varandra.

Jag försöker ställa frågan ”hur mår teamet” ofta när vi ska möta en motgång (en av oss eller båda – vi möter alls motgångar tillsammans) så frågar vi oss ”vad skulle teamet må bäst av”. Nu är Charles en del av teamet också, vi tre är superteamet tillsammans!

Andra små saker tror jag är att man ska vara snäll mot varandra, beröring ofta, att vara nyfiken på varandra och alltid, alltid pussa varandra godmorgon, godnatt och hej och hejdå. Små enkla och först självklara grejor som lätt kan rinna ut i sanden med tiden, framförallt under småbarnsåren. Jag är kärare än någonsin i Rickard nu!

 

Saltskrubben och massagen var MAGISK och efteråt låg jag kvar och vilade i spaet en stund. Sen sprang jag en runda längst havet och avslutade med att kasta mig i havet – åh vilken bra start på dagen!!

 

Nu kör vi mot Småland och kramar vännerna på strandbaden hejdå för denna gången.

 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Vad spännande att läsa om att ni är et team! Jag försöker tänka så men fastnat lätt i tankar som "det är alltid jag som diskar, trots att min kille gör andra saker i hemmet så blir jag små irriterad för att jag alltid får göra vissa saker. Får du aldrig såna tankar? Har du nåt bra tips på hur man kan sluta irritera sig på sånt? Och tack för en superbra blogg som ger härlig inspiration och många tänkvärd inlägg <3