Johanna Kajson

Sovmorgon och en nap?

Denna lilla sötnöten hade en fruktansvärd natt med gråt, vakenhet och en massa flaskor och det resulterade i att han för första gången tog sovmorgon till, håll i er, 8:30!!! Vi fattar ingenting, och nu har jag ingen aning om hur jag ska lägga upp hans sömn idag, haha. Han brukar sova 9 och 14 men då går han upp vid 06 eller max 07. Det känns som jag ska försöka få till bara en nap idag, det brukar oftast resultera i en tröttis men det är någon månad sedan vi testade så det ska bli spännande!
Charles sover ju nästintill alltid hemma eftersom han inte kan komma till ro eller sova längre pass någon annanstans så isf är jag fast här idag, känns lite segt så det kanske blir att vi testar att han får sova på en filt i skuggan istället (sova i vagnen går fortfarande inte alls, det blir spännande att se hur vi löser det i Paris, kanske bra att träna idag på en filt eller i famnen…)

Så, idag är 100% mammaledig dag och solen strålar utanför fönstret. Kan inte bli bättre!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa

  Alltså skillnaden i sits gör ju jättestor skillnad i hur barnet kan ligga när det sover. Cameleonen har ju en skålas sits om kan tippas i tre olika lägen men formen på sitsen är ju densamma. Kronans alla barnvagnar har fullt liggsäden. Det betyder att de har en platt sittplatta som sits och sedan ett ryggstöd som kam justeras upp och ner. Fäller man ner ryggen till max blir det som en platt madrass. Då kan barnet sova precis hur det vill och även röra sig i sömnen. För oss gjorde der enorm skillnad i vagnåkande överlag, tror han sitter mer bekvämt i kronan sulkyn också. Han har liksom mer rörelsefrihet även när han sitter! 😊

  1. JOHANNA KAJSON

   Aha trodde inte de kunde ligga på mage och sidan och så när de är så pass stora. Är inte vagnen gigantisk då? Vi har ju inte plats och måste ha en nätt lätt vagn eftersom den bärs upp och ner för trappor och fälls ihop in och ur hissar varje dag?

 2. Lisa

  Jag tänkte precis samma tanke som Jessica H. För vi hade exakt samma vagn till min son som ni har till C, och min son hatade också att sova i den. Vaknade och blev arg för att han inte kunde sova på annat vis än på rygg i den. Annars sov han gärna på mage eller på sidan. Nu när han är äldre han vi en kronan sulky till honom och i den kan han sova hur länge som helst. Ingen skillnad mot när han sover i sängen. En tanke som slog mig bara. Kram! Din blogg är så inspirerande och bra!

 3. Jessica H

  Hej! Jag undrar om det är så att C inte gillar att sova i vagnen för den är väl ergonomisk sittdel? Min lilleman sov inga längre stunder i vagnen men sen bytte vi till en brio go vagn och då sov han helt plötsligt 1-2 H i vagnen mot innan med sina 30/40 min. Hoppas C vill sova på filten eller i famnen 🙂