Johanna Kajson

Mors eftermiddag

Jag visste ju att Rickard skulle komma hem vid ett och att vi skulle mysa och fira morsdag då men precis där i förmiddags när muggen gick sönder kändes det lite hopplöst. Så blir det som sagt ibland – livet.
Hur som helst, eftermiddagen har varit fylld med mys och kärlek. Först gick jag och Charles och mötte maken och självklart matchade vi klädsel idag, bästa med morsdag ju – att man få klä sin som lika som sig själv, haha. Vita byxor, blå skjorta och blå jacka var vår dresscode idag.
När Rickard kom hem bjöd jag på somrig lunch med färsk tonfisk på bit och nypotatissallad, mmm. Sen kom han och en liten kille med kaffe och paket de slagit in så fint k balllongpapper.
I ett av paketen låg det mest klassiska röda läppstiftet från Chanel som jag faktiskt inte äger sedan tidigare och eftersom jag skulle ut och springa mina efterlängtade 40 minuter så passade jag på att göra det med stil, oh la la!
Powermamman sprang 40min, heja heja!

Efteråt mötte jag en lycklig Charles med sin pappa på fotbollsplanen där han lyriskt sprang och sparkade boll. Han älskar verkligen bollar, helt otroligt att se! Idag var första gången han fick testa dribbla med en stor fotboll. Alltså en i vanlig storlek, det gick lika galant det, fattar inte har han resan har balansen att springa framåt och sparka på en boll? Han var iaf superglad att han fick testa med de stora grabbarna.
Nu har vi precis ätit kvällsmat, croissanterna är i ugnen och Rickard nattar Charles.
Själv har jag hällt upp ett fotbad till mig och ska läsa tidningar i lugn och ro. Det blev en toppen eftermiddag på morsdag, men det tvivlade jag inte en sekund på även om det kändes uppgivet i eftermiddags. Läste att många av er inte fått så mycket som en kram, usch vad trist. Mitt bästa tips är att sägs högt till sin partner vad man önskar och hoppas på så det inte finns en massa outtalade förväntningar de inte har en aning om. Får du aldrig blommor men vill ha – be om det och förklara framförallt varför du önskar gå en blomma någon gång ibland. Man får lägga in beställningar hos sin partner om de inte besitter exakt den typen av romantisk gen som du önskar denne hade. Försök hjälpa varandra istället för att vara arg i det tysta. Det är min lärdom så här långt, tänk i år firar jag och Rickard 10 år tillsammans! Stort!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Hej! Tack för en härlig och genuin blogg! Tänkte fråga om du har lite tips på presenter/överraskningar till den manliga partnern? Det känns så mycket lättare att komma på vad jag själv skulle uppskatta.. Kanske är det för att jag själv är tjej. Men när det kommer till min sambo tycker jag det är mycket svårare.

 2. Iman

  Oj vad ledsen jag blir när vissa inte ens får en kram, det är gratis liksom. Bra tips med att säga det rakt ut till sin partner som saknar den "romantisks genen" haha. Det gjorde jag! Ringade in dagens datum på kalendern och sa till min man: "det här datumet är min första morsdag och jag förväntar mig uppvaktning". Sagt och gjort så blev det både sovmorgon,blommor, present & fint kort:) Vissa behöver hjälp på traven och förstår inte hur ledsen man blir. Glad morsdag alla mammor där ute! Jag uppskattar allt ni gör för era barn:)

 3. Jenny

  Jag tycker också att det är toppen att tipsa eller hinta om vad man blir glad av och önskar. Det ligger liksom inte för alla att få till det på egen hand. Jag hade en kollega som var hopplöst oromantisk (inte mot mig då såklart men det framkom i diskussioner) och tyckte blommor och presenter var trams. Så jag började peppa honom varje fredag att köpa blommor till sin fru. Många gånger köpte han faktiskt blommor och hon blev så glad och han var helt förundrad över hur hur stor effekt det fick på deras förhållande:)

 4. Tess

  Men så klokt! Min man fick en rejäl hint om att dottern säkert skulle vilja köpa ngt från Filippa K till sin kära mor… Och mycket riktigt ville hon det ;). Nej men skämt åsido, ibland blir det win-win att faktiskt inte vara så himlans prestigefull i att inte säga vad man önskar/böir glad över. Det är faktiskt inte så lätt för den andre att alltid förstå eller också hinna tänka till, till 1000% varje gång när livet i övrigt springer framåt. Ibland behöver man ledas lite och då blir alla nöjda.
  Så vilken härlig dag det blev för er! Och 40 min, HEJA!!!