Johanna Kajson

Tips kring kostnader för bröllopet

 
Chic hörde av sig och gjorde en intervju angående kostnaderna kring ett bröllop och bad om lite tips kring vad man ska tänka på, ni hittar artikeln här om ni vill läsa hela men här kommer 3 av råden från Chics artikel.
 
Fotograf Sandra Williamsson
 
 
Vilka kostnader är det enklast att hålla nere?
Om du hittar en lokal där du får köpa drycken själv har du dragit ner på kostnaderna rejält, att köpa restaurangpriser för dryck i stället för att inhandla själv är nästan det dubbla priset. Sedan är det faktiskt antalet gäster som också spelar in – säg att varje gäst kostar 1 000 kronor i kuvertpris, då är de där tio kusinerna som du egentligen inte vill bjuda rätt dyra helt plötsligt. Det blir 20 000 kronor extra om de har en respektive! Så se till att välja er gästlista med omsorg.
 
 
Vilka är de vanligaste missarna som man gör under planeringen?
Att man inte gör inköp och börjar pyssla i god tid. Generellt så har man tidigt i planeringen en rätt klar bild av hur bröllopet ska vara, och då känner man sig så trygg med den bilden att man glömmer bort att faktiskt skriva ner alla detaljer som ska fixas och sedan göra dem i god tid. Om det ska inhandlas tio ljusslingor, och pysslas fem tygvimplar, så varför inte skriva ner det och fixa det ett par månader innan bröllopet? Många brudpar har för mycket att göra den sista månaden och det tar lite udden av den härliga uppladdningen. Man ska inte behöva sitta och rulla strutar till klockan två på natten ett par dagar innan man gifter sig. Så lägg en god planering och börja med saker i tid!
 
Vilka utgifter bör man inte försöka hålla nere? Varför?
Bröllopsfotografen! Här ryggar ofta många brudpar tillbaka när man ser prislistorna för duktiga bröllopsfotografer och risken är att man ber någon bekant som har en ”fin kamera och är duktig på att fota” fånga bröllopet i stället. Men jag säger det om och om igen – ALLA som har gjort så har ångrat sig efteråt och man kan liksom inte göra om och göra rätt. Då har man de bilderna man har. Det bröllopsfotografer är så duktiga på är att de kan varje liten detalj i bröllopsdagarna och fångar allt och lite till – och de gör det i smyg så att ingen av gästerna ens märker att där är en fotograf. Så boka hellre ett proffs ett par timmar än någon halvdan i 12 timmar. Ett proffs under vigseln och porträtt rekommenderar jag alltid – resterande bilder kan en vän ta om man vill spara in.
 
 
 
Läs hela artkeln på Chic.se här
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Hej! Tack för en jättebra blogg! Du har så många bra tips och jag undrar om du har något bra tips på present man kan ge till nygifta som kommer hem från bröllopsresa? Min bror har gift sig och på lördag kommer han och hans fru hem från sin bröllopsresa. Vi bor en bra bit från varandra så jag kan inte överraska med något kul hemma hos dem. Men jag tänkte att det vore kul att skicka något litet som väntar på dem när de kommer hem. Har du någon bra idé?

  1. JOHANNA KAJSON

   Åhhh vad som helst är ju fantastiskt för det är så omtänksamt!!! Men jag hade framkallat en hög med bilder från bröllopet och skickat, tänk vad fint att få direkt när man kommer hem!! Eller en förstoring om det hinner fixas? Vad fint av dig!!

 2. Sanna

  Det där med att börja planera tid… Hur tidigt är för tidigt? Eller finns det något som heter för tidigt? Haha. För jag och min sambo har siktat in oss på om två år (sommaren 2018) och jag sitter och planerar de "största" delarna. Alltså lite vilket tema vi ska ha, lite småfunderingar på dekorationer, kollar lite på platser en hade kunnat ha det (ska inte ha kyrkligt bröllop då ingen av oss är troende) osv. Är jag ute i väl god tid? Haha.
  Kram!