Johanna Kajson

Några snabba drinktips inför sommarens bröllop

 
Jag sitter och kvällsjobbar inför sommarens alla bröllop och tänkte dela med mig av några snabba tips för er som klurar på roliga sätt att bjussa på dricka till era gäster. Funkar lika bra på bröllopet som studenten eller midsommarfesten. Here we go:
 
Gillar du öl? Då ska du bjuda på öl, jag älskar att dricka värdparets dryck även om det kanske egentligen inte är mitt första val. Fyll ett badkar, skottkärra eller något annat ni har hemma med is och stick i alla öl – glöm inte att ha med öppnade dock eller öppna dem innan. Vi körde faktiskt detta på ett höstbröllop för några år sedan och det var myyyycket uppskattat när vi rullade in en hel skottkärra (eller rulleböööör som vi säger i Skåne) på dansgolvet full med is och öl.
 
 
 
Vill du bjuda på bubbel/ mousserande till gästerna men tycker det känns lite väl vanligt så kan man sätta fram en massa tillbehör för att varje gäst ska kunna kombinera sin favortkombo. Ett kul samtalsämne för gästerna också…
 
 
I baren tipsar jag alltid mina brudpar om att ha sina signaturdrinkar – alltså sina favoritdrinkar. His and hers, bara att välja det ni gillar bäst och sätta upp en skylt! Undra vad jag hade valt som min…
 
 
Förresten, en liten instickare från ölflaskorna som bara är så fint men inte har med drinkarna att göra egentligen utan snarare blommorna. Jag ÄLSKAR att bara hänga upp flaskor ett snöre och sticka i blommor, urfint att göra i stora fönster eller under ett stort träd där gästerna ändå kommer hänga.
 
 
 
Sist men inte minst så kan man enkelt göra vackra iskuber genom att frysa in bär, kryddor eller ätbara blommor. Så otroligt enkelt men ack så vackert  – framförallt om du bjuder på en genomskinlilg drink som GT eller liknande:
Alla bildkällor hittar du här.
 
 
 
 
 
 
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Gillar verkligen denna typ av tips! Ska ha studentfest i juni, kanske komma med lite tips inför det (och/eller allmänt om sommarfester)?