Johanna Kajson

Läkardag

Idag är det läkardag för mig, jag ska ut till Danderyds sjukhus och träffa smärtkliniken för första gången. Det är en remiss som gått i huvudsak för min endometrios men även för den kroniska huvudvärken som de börjar tro sammankopplas med allt. Och hur min kropp svarar på behandlingar, medicinering, ingrepp osv – den är känslig som attans på alla kanaler och det har varit lite svårt att hitta eftersom mitt psyke/hjärnan/ tankens kraft att ta sig igenom all smärta varit så stark så att jag fortsatt leva så normalt jag bara kunnat igenom allt men nu tror de att de ska ta ett helhetsgrepp på all min smärta vilket känns superskönt.
Tänk om det bara är någon signal från min hjärna som skickas lite för snabbt t ex? Kan det finnas något sådant? Jag tycker det ska bli hur spännande som helst med dagens första möte och utredning som är 2 timmar lång. (!!). En timme med en sjukgymnast (har ju gått till tusen senaste åren) och en timme med en smärtläkare. Sen får vi se!
Så, titthålsoperation 2011, en miljon läkarundersökning för magen, tusen undersökningar med tre olika neurologer för huvudvärken, tre olika tillfällen med magnetröntgen av hjärnan, 4 olika sjukgymnaster varav en utredde även psykisk stress/ depression (nix),  sköldkörtelproblem, sjukskrivningar, 5 olika medicineringar som jag provat som tärt mer än det gett, dödsångest och ätstörningar av några mediciner, utredning av ofrivillig barnlöshet med dess undersökning – och infektioner av det, IVF-besök, undersökningar och sprutor, akuten vid graviditet 1 av magsmärtor, en kik i magen när kejsarsnittet ändå gjordes och sedan dess – värre huvudvärksattacker än någonsin och ont i magen dygnet runt. Allt det där är en liiiiten del av min sjukdomsbild de senaste åren som jag idag bär med mig till smärtkliniken och hur mycket jag än försöker att inte få upp mina förhoppningar så känner jag i hela kroppen att jag så starkt är lite sista-vägen-ut slut och lägger all min historik i deras händer och hooppas att de bara löser det.
Alla foton tagna av Dayfotografi
Så. Nu håller ni tummarna för mig va? Jag är inne i mitt möte 13-15 på sjukhuset.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Snillchen

  Krysser fingrene! Har du hatt problemer med øynene/synet også? Jeg har nemlig lignende sykdomshistorie . Har ikke tenkt på at det er en sammenheng.

 2. A-M

  Oj Johanna! Jag skulle aldrig tro att du har en sådan gedigen sjukdomsbild. Du är väldigt bra på att "dölja" det! Hoppas du får hjälp

 3. Mickis

  Håller verkligen tummarna för dig! När man läser om allt du behöver stå ut med blir man mäkta imponerad av dig och hur positiv du är trots din smärta! Jag hoppas verkligen verkligen att du kan få hjälp nu!!!!! <3

 4. Rebecca

  Är så imponerad av dig som trots allt detta och massa sömnbrist verkar vara en så positiv och glad person och framförallt en fantastisk mamma!
  Lycka till idag. Kram

 5. Rebecca

  Är så imponerad av dig som trots allt detta och massa sömnbrist verkar vara en så positiv och glad person och framförallt en fantastisk mamma!
  Lycka till idag. Kram

 6. Rebecca

  Är så imponerad av dig som trots allt detta och massa sömnbrist verkar vara en så positiv och glad person och framförallt en fantastisk mamma!
  Lycka till idag. Kram