Mamashower – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Mamashower

Vi har ju en liten tradition av att fira mamman istället för bebisen och har därför skapat “mamashower” framför den traditionella babyshowern och då överraskar man mamman med lite extra kärlek, pepp och presenter när hon närmar sig den tuffa sluttampen som gravid. Ni vet, höggravid, förlossning, första tiden hemma osv – det kan vara tufft att vara mamman och när bebisen väl har kommit så firas ju den varje gång folk träffar hen ändå, därför känns mamashower helt perfekt i vårt umgänge.
 
Igår var det dags att överraska min fina syster som ska få barn med sin man i slutet av April och vi ville se till att fira båda lite även om det främst var mamman to be som stod i fokus. Min syster är lika nära med sina tjejkompisar som killkompisar så det var självklart att alla nära och kära skulle vara med denna dagen, såväl männen som kvinnorna i hennes liv. 
 
 
Men vi började med hennes närmsta tjejkompisar som knackade på dörren vid 10 och överraskade henne med mellis och mys hemma. Hon låg och vilade och blev lite chockad för hon hade ingen aning om att vi skulle göra något för henne eftersom hon är lite anti babyshowergrejen egentligen. Men i vår familj firas allt – klart hon skulle firas och hon infann sig rätt fort ändå. En av hennes vänner bor i Köpenhamn och hade flugit upp så det blev ju lite extra härligt att kunna få träffa även henne såklart.
 
Det blev skumpa, kaffe, mackor och tårta medan mamman fick mysa, duscha och piffa sig för dagen i lugn och ro och vi hann catch up eftersom vi sällan ses alla vi.
 
Sen promenerade vi ut i Vasastan och hade berättat att vi skulle på lunch. Vi styrde stegen mot syrrans favoritställe Erlands varpå hon nämnder “men de har ju inte öppet för lunch på helgerna, har de börjat med det?”. Nixpix, vi hade fått abonnera stället så de öppnade bara för oss. Perfekt för denna dagen!
 
 
 
När vi gick in på Erlands så väntade nästa överraskning, att hennes man satt där med ett gäng andra kompisar så alla var samlade för en härlig vinlunch – piffade till tänderna hela gänget såklart. Leopard, metallic och Chuck i Gossip girl var väl lite klädtemat för dagen kan man säga. Min syster älskar Chuck och han heter ju egentligen Charles dessutom så att min son skulle ha på sig en sidenpyjamas á la Chuck var liksom en självklarhet. Tror hon dog lite när hon såg honom, haha.
 
Vi började med drinkar där nere och sedan hade de dukat för oss så fint på ovanvåningen.
 
 
Efter lunch och skålande i ett par timmar promenerade vi hemåt till vår lägenhet där vi hade föreberet lite mer mamashoweraktigt med dekor i leopard och rosa, mest för att det var så himla kul att gå all in. Jag stack för med Mia för att tända upp ljusen, sätta på musik och poppa skumpan…
 
 
Vi bjöd på kaffe, skumpa, whiskey (för det älskar min syster, hon fick en traditionell “blöjtårta” med en whiskey i faktiskt, haha.) och dessert såklart. Syrrans favorit – plocka ihop din egen marängsviss med extra allt. Och så bjöd vi på snacks, när syrran och hennes man klev in så fick hon alkoholfri skumpa med köpta poppade popcorn och hennes man fick skumpa och stjärnchips som är hans favoriter. Det gick igen i temat… Syrrans man visste inte heller vad som skulle hända under dagen så även han överraskades efter hand.
 
Charles var ÖVERLYCKLIG av alla barn som trillade in under eftermiddagen, han älskar andra barn och busade i full fart framåt hela eftermiddagen. Så kul att se.
 
Och så här lycklig var jag när vi kramade syrran och
 hennes man hejdå igårkväll och såg dem studsa hemåt med blöjtårtan och presenter under armen efter en härlig dag. Tack alla som kom och firade!
 
 
Nu ska vi packa för Skåne, både jag och Rickard är dunderförkylda så vi är rätt trötta här hemma. Ska bli skönt med avlastning i Skåne under veckan, imorgon bor jag, C och mamma själva i huset för min pappa bor här uppe i vår lägenhet och Rickard ska iväg på konferens. Vi far flänger mellan  Skåne och Stockholm hela familjen, bra när man kan byta sängar och hem med varandra då.
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Nu blev jag värsta förvirrad haha. Jag trodde babyshower innebar att man firade mamman i slutet av graviditeten? De jag fick och de jag varit med på var så iallafall. Menar du att vissa får en babyshower när bebisen kommit?

 2. EmmaB

  Hilda:
  Vi har rest mycket bil med våra små då vår familj bor 62 mil bort.
  När äldsta var nio månader så åt han alltid en flaska vid 04 på morgonen. Vi planerade att åka då. Den bilresan tog 6,5 h.
  Nu när vi har två är det inte lika lätt. Men mitt tips är att åka när barnet ska ha sin första vila. Stanna ofta om så behövs o ha gott om tid!

 3. Emelie

  Men så mysigt!!! Tycker med att man ska fira mamman lite mer bebisen blir så firad sen ändå!! Jag är lite emot babyshowers men detta var ju ett toppen upplägg! 🙂

 4. Hilda

  Kan du inte skriva ett blogginlägg om bästa tips för lång bilresa. Har en 9-mån som avskyr att sitta fast. Han vill krypa, stå och utforska. Mina föräldrar bor 40mil bort och vi ska åka nu till påsk. Blir nervös inför varje biltur. Vet att ni åker både till Småland och Skåne en del och din son verkar väldigt lik min med stort rörelsebehov och ingen vagnfantast. Tack för en mysig och ärlig blogg. Skönt att se att det finns fler mammor som har det rätt tufft men ändå inte skulle byta det mot allt i världen.

 5. Hilda

  Kan du inte skriva ett blogginlägg om bästa tips för lång bilresa. Har en 9-mån som avskyr att sitta fast. Han vill krypa, stå och utforska. Mina föräldrar bor 40mil bort och vi ska åka nu till påsk. Blir nervös inför varje biltur. Vet att ni åker både till Småland och Skåne en del och din son verkar väldigt lik min med stort rörelsebehov och ingen vagnfantast. Tack för en mysig och ärlig blogg. Skönt att se att det finns fler mammor som har det rätt tufft men ändå inte skulle byta det mot allt i världen.

 6. Lina

  Hehe tror knappast att ni hittat på konceptet "Mamashower".. Det är ganska vanligt. Hursom, ser verkligen lyckat ut och verkar ha varit en riktigt skoj dag! Din syster måste ha blivit jätteglad och överraskad 🙂

 7. Anonym

  Helt förundrad över att så många orkar fixa så mycket sånt här! Underbart och hoppas alla gör det för att det är kul. Verkar ju så. Så bara gratulera till er ork. /trött småbarnsmamma som köper glasstårta om det kommer gäster 🙂

 8. Mirella

  Så fint! Temat var ju super och sidenpyjamasen pricken över i:et! Såååå otroligt gulligt! (Du körde en rätt bra Blair med tanke på det svarta/pärlorna 😉)