Ensamvargen fick kollegor – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Ensamvargen fick kollegor

Jag har drivit bolag helt ensam sedan 2010 och trivts riktigt bra med det, märkligt egentligen eftersom jag är rätt social av mig när jag väl är med människor men parallellt med det har jag insett att jag trivs så otroligt bra ensam. Att jobba ensam, jobba hemma i lugn och ro eller som nu – att vara mammaledig med Charles hemma utan att flänga runt på tusen playdejts, det räcker med någon eller några i veckan. (Med Charles är jag ju aldrig ensam dessutom.) 
 
Men så sensommaren 2014 satt jag och drack vin på min balkong med min syster och hennes vän och kollega Mia. Mia som vars bröllop jag gjort och sprungit in i några gånger men verkligen inte kände alls. Där satt vi, drack vin och babblade (ja – babblade, och bubblade. Såna är vi!) och de sa att de ville starta en bröllopspodd med mig. Jag hade funderat på att göra något liknande men inte ritkigt orkat ta tag i det, fokus då var på det jobbet jag hade tagit mig an och IVF:en som tog mycket kraft och energi. Så att göra just det projektet med två andra kändes ju himla smart och att dessutom göra det enbart på skoj, inte tänka business, inte tänka pengar och inte tänka kvalité hit och varumärke dit. Bara testa något nytt och ha kul tillsammans med “kollegor” för första gången på många år. 
 
Och herregud vad kul vi haft, alltså jag trodde inte jag ville ha kollegor (jag har ju anställda till och från under året men när folk frågat mig om jag inte vill växa och utöka så har jag sagt nej – jag ville faktiskt inte ha ett kontor med anställda och ta mig an fler och fler uppdrag märkligt nog. Hellre tacka nej och bara göra så mycket som jag själv hinner med.) men nu efter ett år tillsammans med dessa galenpannor så är jag så jädrans glad att vi testade. Mia och jag lärde liksom känna varandra på vägen och vi hade HELT FEL uppfattningar om varandra från början. Lite kul, idag är hon verkligen en nyckelperson i mitt liv och hon är den som stöttat, hjälpt och peppat mig mest under gravidteten och första månaderna som mamma. Det finns liksom ingen bättre bebiscoach än henne – nästan alla tips och listor ni ser på bloggen kommer ursprungligen från ett samtal eller en smskonversation med henne. 
 
Hur som helst, idag ska jag ju iväg och göra radio själv för Great Weddings. Det är Marika i P4 (lyssna 14-14:40) som har temat romantik och jag ska komma in med min input som bröllopskoordinator. Och det känns SÅ märkligt att göra det utan dessa två:
 
 
Så trodde jag aldrig att jag skulle känna igen, att jag faktiskt FÅR energi, nya idéer och kreativitet genom kollegor – om än så poddkollegor bara någon kväll i veckan. (Tyvärr, de har ju andra ritkiga jobb…)  Och den lärdomen gör att jag är så otroligt spänd på vad jag ska skapa av mitt bolag 2016/2017 för det är verkligen ett nytt kapitel när jag kommer tillbaka från mammaledigheten. När jag startade bolaget drömde jag om att kunna jobba med det jag älskar och brinner på – vad jag tjänade i pengar spelade ingen roll bara jag fick tillräckligt för att livet skulle gå ihop, jag startade inte bolag för pengarnas skull utan enbart för drömmen. Och den drömmen har sakta men säkert ändrats under de senaste åren vilket är läskigt men också spännande. 
 
Man ska inte vara rädd för att “kill your darlings” även om man inte vet man ska göra med tiden man får över när man väl stängt den dörren. Jag tror stenhårt på att några nya, spännande dörrar öppnas om jag bara vågar stänga några gamla som jag inte brinner för längre. Även om det är läskigt som tusan också såklart. Så nu ser jag över bolaget och året som kommer och säger faktiskt upp avtalet med några kunder, knäppt va? Jag vill frigöra så mycket tid jag bara kan för att vara mammaledig och hänga med Charles. Och låta nya tankar och idéer komma till mig.
 
 
Men alla mina fina brudpar finns kvar såklart, hopps vi hörs via radion vid två!
 
 
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    Åh vad roligt att du berättar lite om dina tankar kring eget företagande! Jättekul att läsa verkligen!
    Stycket om kill your darlings är så sant, jag tror själv mycket på att skapa utrymme så kommer nya saker in i ens liv. Kan du inge berätta om hur tankarna gick när du startade bolaget? Vad fick dig att ta steget? Hur tänkte du ekonomiskt för att klara den första tiden?
    Sitter i samma båt så att säga 🙂 har vågat kapa mitt fasta jobb och skapat utrymme för nya möjligheter. Har tankar såklart men… Läskigt! Kram kram