Johanna Kajson

Skulle jag vara missnöjd med att vara förälder?

”Detta kommer säkert misstolkas men jag hoppas du förstår mig rätt.. Du framhäver ett väldigt missnöje med att vara förälder. Varje dag är det ett inlägg om hur trött du är, din son vill inte sitta i vagnen, att Charles är mammig etc. Jag har själv en son, 1,5år är han så jag VET att det är jobbigt och vissa dagar vill man bara skrika rätt ut av olika anledningar! Men det jag vill komma fram till är att försök att fokusera på det positiva. Det är väldigt mkt fokus på allt negativt. Om du försöker va positiv så kommer du må bättre, automatiskt bli lite piggare och fungerar inte det så säg ifrån till din sons pappa. Att du måste ha ett break. Familjen är viktigare än jobb, oavsett position på arbetet.. En missnöjd förälder är en missnöjd bebis. Skriv ner 5 saker varje kväll som du är tacksam för, och tänk inte ens på att du inte fick sova natten innan eller så. Bara saker som förgyllt din dag på ngt vis, ex Charles skrattade så han kikna, Charles åt bra med lunch idag, ja du fattar. Så lurar man hjärnan lite 😉 Hmm får säkert en massa skit nu men svårt att få fram hur man menar i skrift. Oavsett, du gör alltid ditt bästa, ha det i åtanke under dagen..”
 
 
 
 
Vi har så oftast så otroligt peppig, hjälpsam och härlig stämning här inne på bloggen med högt i tak och många hör ofta av sig till mig och tackar för att jag lyfter så många olika ämnen – framförallt nu sedan jag blivit mamma. Allt som är klurigt, svårt, roligt, utmananade och ibland tufft. Jag försöker verkligen hålla en mestadels positiv, inspirerande blogg trots trötthet/ endomtetriossmärtor/ kronisk huvudvärk och allt annat som kan få en att lägga sig på golvet och vilja gråta och skrika. (Det gör jag också ibland iofs, när det blir för mycket… Och då delar jag med mig av även det till er – för att jag inte vill att detta ska vara en overklig, rosaskimrande blogg.)
 
Så. När jag igår fick denna kommentaren så  gjorde det faktiskt ont och jag blev uppriktigt ledsen. Den fäste och jag har inte kunnat släppa tanken på att hon som kommenterade upplever att jag är MISSNÖJD med at vara förälder. Det är så elakt skrivet tycker jag, efter år av kämpande, ofrivillig barnlöshet, ivf och tuff graviditet så är jag så enormt tacksam varje dag för Charles. Han är min stora kärlek i livet tillsammans med Rickard och jag älskar honom över allt annat. Såklart. Och jag älskar att vara förälder till honom, det är det coolaste jag gjort. Att skapa honom. 
 
 
 
 
Men betyder det att hela livet och denna bloggen måste vara rosaskimrande, bara positiv och att inget i livet är jobbigt? Att sömnbristen inte tar eller att huvudvärksattacken jag inte kan gå eller stå med inte är fruktansvärt jobbigt? NEJ. Självklart är livet upp och ner och jag skrev lika mycket om tuffa dagar innan Charles som jag gör nu. Och jag skriver dem för att lyfta ämnen många förstagångsföräldrar känner/tänker på/ undrar över/ går igenom. Och jag skriver verkligen inte om hur trött jag är  varje dag – jag tror på riktigt att jag nästan bara skrivit om sömnbristen denna veckan och EN gång tidigare. 
 
 
 
 
Hur kan man skriva till någon ”missnöjd förälder är en missnöjd bebis” ??
 
 
Nej, nu blev jag faktiskt ledsen igen när jag läste kommentaren. 
 
 
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Pia

  Va?? Jag har alltid uppfattat det som att du är så lycklig och tacksam för Charles. Så ofta som du skriver att det är så magiskt och vackert att vara hans mamma, tycker jag att den där kommentaren verkligen var tagen ur luften. Lyssna INTE på sådan nåt mer! Du verkar så härlig och positiv, en riktig glädjespridare!

 2. Anonym

  Usch nej! Jag älskar att du är ärlig och vi är alla där, ena dagen rullar allting på och man älskar mammalivet och nästa dag går allting fel och man vill sova, få skriken att stanna och bara trycka på paus eller mute! Lyssna inte på såna där kommentarer, du är en fantastisk mamma och låt ingen annan få dig att tro annorlunda, oavsett hur trött du är och hur många gånger du skriver det.

 3. Anna

  Så lustigt hur olika vi kan uppfatta en blogg, själv tycker jag inte alls att du verkar negativ eller missnöjd på något sätt.
  Men det kanske som du skrivit i ett svar på nån kommentar här handlar om att den personen själv har ett väldigt "lätt" barn. Då tror jag det är allt för enkelt att tänka att det beror på att man själv gjort allt rätt för att det ska bli så. Och indirekt då att de med mer missnöjda barn gör något fel. Men det handlar ju bara om att alla barn är olika.

  Nej massa pepp till dig som skriver så ärligt, jag (som i början hade en missnöjd bebis) känner igen mig i cirka varenda känsla du beskriver!!

 4. Helena

  Ah men åååh vad jag hatar sånt! Dessutom brukar du väl verkligen inte klaga på att Charles är missnöjd? Att inte gilla vagn är väl inte samma som missnöjd bebis? Jag älskar att du är så ärlig och skriver om både bra och dåligt. Jag var tvungen att sluta följa en massa bloggare efter att de fick barn för jag klarade inte den enbart positiva tonen hos dem. Alla vet ju att småbarnstiden inte är någon dans på rosor, och då blir det så svårt att följa någon som enbart tar upp det positiva. Trams att man inte ska få skriva om verkligheten! Fortsätt vara ärlig, så himla skönt med lite verklighet tycker jag. Kram!

 5. astrid

  Fy fan vilken trist kommentar! Tycker inte att du ska ta åt dig det minsta, men jag vet att en dålig kommentar kommer alltid kännas mer än hundra bra. Jag känner igen mig i att man som nybliven moder aldrig får äga sin erfarenhet, andra mödrar verkar ha svårt att se att bebisar är olika och förstå att man som mamma kan uppleva en och samma situation helt annorlunda! Du har ingen skyldighet att måla upp ditt liv på ett sätt som behagar läsaren – det är ju DIN blogg med dina ord och dina upplevelser. Äg dom. Dom finns där av en anledning, dåliga dagar leder till erfarenhet och bättre dagar. (Jag har en sexmånaders som jag älskar över allt annat och jag har inga problem med att erkänna att det är så satans jobbigt emellanåt. Väntar fortfarande på den där tiden alla pratade så varmt om när dom bara sover och äter. Men nog är jag världens bästa mamma till mitt barn, ändå!)

 6. Amanda

  Men nu förstår jag ingenting! Hur kan man skriva så?! Jag tycker du är sååå positiv, stark och du gör ALLT för Charles! Du är en fantastisk mamma och jag förstår att du blev ledsen för den kommentaren! Försök att skaka av dig den, för Charles har den bästa mamman han kan ha och du som föräldrar utstrålar kärlek, värme och stolthet!

 7. Anonym

  Jag läser din blogg sedan ca 1 år tillbaka och som mamma till en 3-månaders så uppskattar jag verkligen alla dina tankar, känslor osv kring att bli förälder. Det är som en extra kompis som man kan få "hålla i handen" på denna resan.

 8. Anonym

  Jag och min sambo har gått igenom en liknande resa som er med IVF och jag förstår verkligen hur sårande den kommentaren måste ha varit för dig. Inte för att par som har blir gravida på egen väg skulle älska sina barn mindre eller att vi gör det mer, men resan och bandet till barnet är så känsloladdad efter all längtan, smärta och försök. Tusen kramar till dig! Du är en fantastisk mamma och jag tycker att kärleken i er familjer lyser stark och tydlig, och då läser jag bara er blogg! / Jennifer

 9. Anonym

  Jag och min sambo har gått igenom en liknande resa som er med IVF och jag förstår verkligen hur sårande den kommentaren måste ha varit för dig. Inte för att par som har blir gravida på egen väg skulle älska sina barn mindre eller att vi gör det mer, men resan och bandet till barnet är så känsloladdad efter all längtan, smärta och försök. Tusen kramar till dig! Du är en fantastisk mamma och jag tycker att kärleken i er familjer lyser stark och tydlig, och då läser jag bara er blogg! / Jennifer

 10. Anonym

  Jag har ALDRIG upplevt en negativ stämning i dina inlägg, någonsin! Ta inte åt dig av den kommentaren! Du gör ett grymt bra jobb både som förälder och med denna bloggen! Kram till dig

 11. Nina

  Jag tycker det är så skönt att läsa att du har ett normalt liv som alla andra och inte bara den glammiga biten. Jag har själv tampats med sömnbrist sen min son föddes, och kan bli irriterad på sådana som verkar ha allt så himla perfekt (fast varför blir man det egentligen). Hur som helst så tycker jag du ska fortsätta på det spåret och visa livets alla sidor, det finns ingen som tvivlar på din kärlek till ditt barn(man är så sårbar när någon kritiserar just den punkten) och denna människa som gjort det är nog extremt sällsynt. Heja dig! Sömnbrist är btw inget att ta lättsamt på! Heja oss grymma morsor!

 12. Tina

  Johanna du är en fantastisk mamma till C!! Din blogg är grym då du tar upp högt & lågt 🙂 det behöver vi småbarnsföräldrar!!! Du inspirerar. KRAM & trevlig helg

 13. Anna

  Nej, nej, nej! Jag upplever INTE ALLS det så! Jag har själv lilla Agnes, fyra månader, och läser din blogg dagligen för att jag tycker att den är så bra! Tycker att du sätter fingret precis på hur det är att vara småbarnsförälder. Och håller med dig till hundra procent om att det är jätteviktigt att alla sidor kommer fram i en blogg, inte bara det "rosaskimrande". Fortsätt som du gör!!!

 14. L

  Man får klaga!!! Eller berätta att man har det jobbigt (vart går den gränsen egentligen?) Man kan inte gå runt och vara glad hela tiden, man får gnälla och klaga (speciellt när man är småbarnsförälder 😉) .

  Jag tycker du är sjukt positiv trots dina utmaningar i livet! Heja dig!

 15. Anonym

  Bästa Johanna! Jag har inga barn. Jag är ingen förälder. Jag tycker att det är jobbigt att höra föräldrar klaga. MEN jag upplever inte dig så alls. Du delar med dig. Du klagar inte. Du är inte missnöjd. Du är trött. Det är helt förståligt & du ska inte bara välja att vara mamma. Du kan vara mamma med karriär & ändå få dela med dig av att det är jobbigt. Du är en riktig jävla power woman & jag älskar det. Fortsätt precis som innan, vi vet att du älskar din son, att du älskar att vara mamma. Att du älskar ditt jobb & väljer att göra karriär samtidigt som du är mamma! Den där kommentarer var ett slag under bältet. Kasta kommentaren i toaletten där den hör hemma! Puss & ha en fin helg!! Hoppas att du får lite sömn & att du kan släppa skiten som stod i kommentaren då den inte innehåller någon sanning alls.

 16. Anonym

  Bästa Johanna! Jag har inga barn. Jag är ingen förälder. Jag tycker att det är jobbigt att höra föräldrar klaga. MEN jag upplever inte dig så alls. Du delar med dig. Du klagar inte. Du är inte missnöjd. Du är trött. Det är helt förståligt & du ska inte bara välja att vara mamma. Du kan vara mamma med karriär & ändå få dela med dig av att det är jobbigt. Du är en riktig jävla power woman & jag älskar det. Fortsätt precis som innan, vi vet att du älskar din son, att du älskar att vara mamma. Att du älskar ditt jobb & väljer att göra karriär samtidigt som du är mamma! Den där kommentarer var ett slag under bältet. Kasta kommentaren i toaletten där den hör hemma! Puss & ha en fin helg!! Hoppas att du får lite sömn & att du kan släppa skiten som stod i kommentaren då den inte innehåller någon sanning alls.

 17. Lisa

  Gaaaah, vilken otroligt onödig kommentar. Jag känner igen mig så mkt i om hur Charles är som person och hur det bidrar till hur man känner som mamma. Min son som är född 2 juni -14 var också en mkt nyfiken vagnhatare, hade massa massa vilja och ville vara med i allt man gjorde och uttryckte missnöje därefter om han inte fick som han ville. En sån bebis kräver ju rätt mkt av sin förälder till skillnad mot en bebis som nöjt ligger i sin vagn eller på rygg på en filt och jollrar. Man blir ju helt slutkörd ibland, känner sig helt matt av att alltid behöva vara ngn annan till lags, om det så än må vara ens älskade lilla bebis. För Gud vad man älskar dem även om de kör slut på en ibland. Och att du uttrycker livet som du gör på din blogg gör att vi som har liknade bebisar inte känner oss onormala eller fel som föräldrar för att vi känner som vi gör!

 18. Anna

  Jag läser alltid din blogg men har aldrig kommenterat förut, men nu kände jag att det är ett måste. Helt oförståeligt att någon kan tycka att du är missnöjd som förälder. Jag har alltid uppfattat dig som en person som älskar att vara mamma till Charles! Fortsätt precis som du gör! Stor kram

 19. Marit

  I tisdags skrev du i bloggen "Vagn och sömn funkar fortfarande inte men dagarna med Charles är fantastiskt fartfyllda och roliga" skulle en missnöjd mamma skriva d?!?! Du er en underbar mamma till Charles och beskriver föräldraskap från olika perspektiv. Fortsätt med det och strunta i kommentaren! Trevlig helg!

 20. Mirella

  Åh det där kände till och med jag i mammahjärtat trots att det inte var riktat till mig. Så onödigt, så elakt och så dömande. Från att ha försökt i närmare två år till att få barn och varit på utredningar som ledde till IVF-konsultation, tills jag helt plötsligt blev spontan gravid så förstår jag precis hur du menar. Man får skuldkänslor och det ska du absolut inte känna! Man undrar om man inte borde vara mer tacksam för det är egentligen det enda man känner dag ut, dag in för den här lilla personen som äntligen! kom och förgyllade ens hela värld. Du är en mamma men du är framför allt bara mänsklig. Världen är inte svart/vitt utan allt går upp och ner, relationer, vänskap och även föräldraskap. Det är fullkomligt naturligt att bli trött precis som det är att vara glad och att låtsats som annat är fullkomligt löjligt så varför man inte skulle få prata om det, precis som med allt annat, begriper jag överhuvudtaget inte. Jag upplever din blogg och dig precis tvärtom till den där otroligt onödiga och elaka kommentaren så jag hoppas att du blir, i allafall lite, stärkt utav detta och glömmer bort allt det andra tråkiga! STOR KRAM!

 21. Sanna

  Alltså, nu har ju inte jag barn visserligen och har också kroniska besvär och skador. Men vilket jävla bullshit att du skulle vara någon som hela tiden framställer ditt missnöje och hur jobbigt det är att ha barn. Och det här med att om man har en positiv inställning så blir allt automatiskt bättre är jag så trött på att höra. Jag tycker verkligen inte att du har någon negativ inställning, snarare tvärtom och med tanke på de problemen du har så tycker jag du är extremt positiv och konstruktiv i ditt sätt. Heja dig!

 22. Sara

  Vilken löjlig kommentar! Förstår att du bli ledsen men försök verkligen att INTE ta åt dig! Anledningen till att jag älskar din blogg är just för att du är som alla andra mammor och man har en hög igenkänningsfaktor i dig! Tycker inte du på något sätt bara skriver om negativa saker utan om VERKLIGHETEN, och den är både upp o ned 🙂 All pepp till dig och jag hoppas att den kommentaren inte gör så att du inte vågar blogga som innan 🙁

 23. Emi

  Hahah jag som inte är mamma, varken har endometrios eller kronisk huvudvärk lägger mig också på golvet ibland och bryter ihop! Din blogg är superhärlig och jag älskar dina festtips! Ha en fina helg och läs alla peppiga kommentarer du fått här under helgen för det förtjänar du <3

 24. Emma

  Nej nu måste jag bara kommentera (har aldrig hänt tidigare). Personen som skrev den kommentaren har troligtvis bara läst ett axplock av din blogg och bildat sig en uppfattning utifrån det. Jag kikar in här varje dag och vet att du inte är en missnöjd förälder! Du är en tacksam mamma som älskar ditt barn och gör allt du kan för att han ska må bra. Du vet det! Och vi som läser din blogg varje dag vet det också! Kram

 25. Tess

  Men NEJ! Herregud, bara för att allt inte är rosa moln hela tiden (för de flesta är jag rätt säker på) behöver man inte vara missnöjd. Herregud…. Usch töms på luft av sådana kommentarer…. HUR har man mage? Sen är faktiskt barn olika, vissa sover bra, andra mindre bra. Vissa sitter och leker länge själva andra behöver konstant stimulans. OCH det påverkar ju såklart en själv! Man har inte oändligt med energi. Nej alltså så ARG jag blir!!!!! Att man skriver så??? Herregud då läser man ju inte…. Din blogg genomsyras ju av glädje! Samtidigt som den är ärlig. Jag uppskattar allt du skriver OCH känner igen nig i så mycket. Du är bäst Johanna och en otroligt fin och kärleksfull mamma. KRAM på dig!

 26. Jessica

  Fy så onödig kommentar! Upplever dig, likt andra också skriver som positiv och världens bästa mamma till er Charles. Föräldrar känner sina barn bäst och vad är då värre än att få råd om hur man ska göra när man inte ens bett om dom? Nej, lyssna inte på den kommentaren. Får mycket inspiration av att läsa din blogg och precis som du skriver så finns det bra och dåliga saker med allt och det måste få vara ok att känna att allt inte är toppen jämt för det är det ju inte! Kram till dig.

 27. Anonym

  Jag brukar aldrig kommentera men känner att jag som också är nybliven mamma efter år av kamp måste kommentera nu. Jag älskar din blogg och din ärlighet, jag tycker du verkar vara en helt underbar mamma och jag anser att du är en väldigt bra förebild. Jag är väl medveten om att det man visar upp i en blogg är utvalda delar och som du skriver ofta är en rosaskimrande historia på många bloggar. Din blogg är alltid den jag läser först och det gör jag för att jag tycker det är skönt med någon som vågar säga att man är trött, har ont etc. Fortsätt som du gör och försök att inte ta åt dig, du vet ju faktiskt vad verkligheten är ☺️.

 28. Anonym

  Tycker VERKLIGEN inte du är negativ eller verkar missnöjd. Jättekonstig kommentar, jag har snarare tänkt men Gud va bra inställning Johanna har till allt, själv har jag brutit ihop långt tidigare och kastat in handdukar på löpande band. Är fan ingen picnic att ha barn, speciellt inte första när man själv testar sig fram. Ta inte åt dig, du verkar vara en helt underbar mamma till Charles ❤️

 29. Frida

  Hej Johanna! Tack för en grym blogg. Älskar att du inte beskriver allt så jäkla gulligull och underbart. Jag fick barn för 7 veckor sedan och herre min skapare vilken omställning. Noll sömn noll egentid osv. Det tär! Jag läste ditt inlägg om amning och det är precis vad jag känner. Vet inte vad jag ska göra..har du något mail som man kan skriva till dig? Hade bara velat bolla lite tankar kring det. Ha en fin helg! Kram

 30. Anonym

  Oj vad många råd du fick, som du inte ens bett om och från ett antagande om att du är missnöjd som förälder… Som du inte ens gett uttryck för? Inte undra på att du tog illa vid dig. Det skulle nog de flesta göra.
  Nä om den kommentaren skulle vara av omtanke för dig så behöver hen träna på att uttrycka sig på ett sånt sätt så att mottagaren inte känner sig sämst i världen. Om du förstår hur jag menar!

  Du har en jättefin blogg och jag tycker att varje inlägg strålar av kärlek till er C! Att en blir trött o sliten är ju givet, det är ju för att vi föräldrar vill våra barns bästa som vi blir trötta.
  Fortsätt gärna dela med dig, det uppskattas ska du veta!

 31. Anonym

  Oj vad många råd du fick, som du inte ens bett om och från ett antagande om att du är missnöjd som förälder… Som du inte ens gett uttryck för? Inte undra på att du tog illa vid dig. Det skulle nog de flesta göra.
  Nä om den kommentaren skulle vara av omtanke för dig så behöver hen träna på att uttrycka sig på ett sånt sätt så att mottagaren inte känner sig sämst i världen. Om du förstår hur jag menar!

  Du har en jättefin blogg och jag tycker att varje inlägg strålar av kärlek till er C! Att en blir trött o sliten är ju givet, det är ju för att vi föräldrar vill våra barns bästa som vi blir trötta.
  Fortsätt gärna dela med dig, det uppskattas ska du veta!

 32. Cassandra

  stå på dig Johanna!!! Jag tvekar inte en sekund på att du inte är allt annat än nöjd med att vara förälder! Jag uppskattar att du berättat hur det verkligen är och inte målar upp någon puttinuttbild. Tycker inte alla din blogg är negativ och du skriver ofta om det positiva med föräldraskapet också! Vissa kan inte ta att man faktiskt erkänner att det är jobbigt att vara föräldrar i bland utan det ska bara vara "oh att bli mamma är livet". Klart det är men det finns annat också och det är skitjobbigt, punkt slut! Keep up the good work!! Kramar

 33. Sofia

  Jag tycker att bloggen vibrerar av din kärlek till Charles! Sömnbrist etc är ju bara ytliga beskrivningar av tillståndet just nu, medan grunden i livet är lycka och tacksamhet. Så känns det som att du har det. Stor kram!

 34. Anonym

  Nemen vilken konstig kommentar! Jag har aldrig uppfattat något negativt eller missnöjdhet i din blogg, snarare tvärtom. Du känns alltid så positiv och tacksam trots att det är tufft ibland, som vi alla har det. Så roligt och inspirerande att läsa om er vardag. Massa kramar till dig💕

 35. Linda

  Nej nej nej! Jag håller inte alls med den tjejen i hennes kommentar! Jag läser mycket få bloggar och din följer jag dagligen. Varför? Jo just för att du skriver precis så som livet är! Fantastiskt, kul, inspirerande men också deppigt, tungt och motigt. Precis så är det att leva!! Jag får massor av energi av att läsa din blogg. Fina peppiga inlägg smittar av sig och dina jobbigare dagar gör att jag känner mig mindre ensam om att känna så och då blir lite upplyft – jag är inte ensam 🙂

  Jag är trebarnsmamma och lin äldsta är 4 år. Jag älskar mina barn och mitt liv som mamma! Jag är en bit in i karriären men den står lite på paus nu. Mitt föräldraliv är fantastiskt – men också stundtals utmanande, uttröttande och jättejobbigt. Något annat hade jag inte förväntat mig.

  När jag fick mitt första barn så var hon superenkel! BVC kallade henne för skolboksexemplar… Jag förstod inte alls varför mammorna i föräldragruppen alltid satt och beklagade sig över än det ena och än det andra…. Mammalivet var ju superenkelt! (Nu överdriver jag lite då jag visste att jag hade den enkelt men det var svårt att sätta mig in i deras situation då jag aldrig varit där). Sen fick vi barn nummer två… "Ett mer vanligt barn" som BVC sa…. En helt annan utmaning i ön det ena och än det andra under första två åren… Sömn som inte funkade, amning som började krångla vid 4 mån ålder osv… Få förstod jag mina mammavänner mycket mer 🙂

  Jag läser numera blondinbellas blogg och det är just för att hon också börjat skriva mer hur livet egentligen är (som hon själv oxå beskrivit – inte försköna det) och det är det majoriteten av oss vill läsa!

  Kram Linda

 36. Hanna

  Alltså, sen min bebis kom har jag gått tillbaka i ditt arkiv och läst vartenda blogginlägg från när Charles föddes. Och jag har snarare undrat hur du orkar vara så sjutusans POSITIV (på ett bra sätt). Det märks hur mycket du älskar din lilla kille och jag är så impad över allt du tar dig för med en så livlig rackare. Strunta i surisen och tänk på hur mycket glädje du sprider till alla oss bloggläsare. Sen tycker jag också att det är så viktigt att även IVF föräldrar får vara trötta och beklaga sig, precis som oss andra. Man älskar ju inte sin bebis mindre för att man är slutkörd ibland!

 37. Malin

  Jag har faktiskt tänkt precis tvärtom, att du är så positiv trots en vagn- och sovvägrare:) Upplever dig som allt annat än negativ! Du verkar verkligen uppskatta de små sakerna (som att åka pulka med Charles, visa honom julgranar osv) och du är nog en gladare och mer tacksam mamma än de flesta!!

  Så, strunt i kommentaren och fortsätt med det du gör! Din blogg ligger numera längst fram av mest besökta sidor på mobilen, gått om både kenza och blondinbella☺️ Kram

 38. Sofia

  Märklig kommentar… För jag upplever dig som väldigt positiv och peppig 😊 Tycker att du hittar på trix, lösningar och försöker göra det bästa av situationen hela tiden 😊 Ta inte åt dig, det är ju din blogg och det bästa med den tycker jag är att den visar alla sidor av föräldraskapet! Jag har tvillingar på 7 år och en liten tjej på 7 månader. Varje ålder har faser, underbara och mindre underbara 😜 Att ventilera dem och få positiv feedback och pepp tror jag gör att man känner sig mindre ensam! Då blir man taggad 😊 Om kommentarer som denna gör dig ledsen så radera dem, det är din blogg, det är inte meningen att du ska behöva bli ledsen och känna dig kass på grund av att vissa inte kan avväga vad som är ok att skriva och inte. Ha en fantastisk dag Johanna! Nu ska jag ut i slalombacken med 2 små kids som säkerligen kommer vara apdryga emellanåt, men glädjetårarna kommer spruta när de för första gången plogar ned för barnbacken alldeles själva 😂 För så är det att vara förälder 😍

 39. Carolina

  Johanna, jag är en trogen läsare av din blogg men har skamligt nog aldrig kommenterat.Nu är det dags!

  Jag läser flera bloggar som skrivs av nyblivna föräldrar, som jag också är, och du är verkligen en av de mest positiva jag läser! Är imponerad av dig och er, hur ni tar tillvara på varandra, familjen och er själva. Du kommer med kloka tips lika ofta som du ödmjukt ställer frågor och blottar dina funderingar, vilket jag tycker visar på en mogenhet. Din tacksamhet för att ha fått lov att bli mamma går aldrig att ta miste på!

  Jag tror vi är lite lika ibland, normalt hundra järn i elden och drivna men på insidan rätt så sköra mellan varven. En sådan kommentar tar såklart skithårt och sitter kvar länge, länge. Det borde personen som skrev den haft i åtanke! Skickar styrkekramar till dig, du verkar vara grym!

 40. Linnea

  Jag tycker din blogg är toppen o du verkar vara en toppenmamma! Jag har själv en 6 månaders bebis hemma o känner igen mig i mycket av det du skriver! jag tycker det är fantastiskt att höra både bra o dåliga saker, det känns så äkta! Fortsätt skriva ärligt det peppar mig o allt känns mer ok att känna! Du är toppen!

 41. Anonym

  Lite nyansering i debatten. Jag tror att kommentaren skrevs i syfte att peppa, men precis som hen skrev kunde den tas emot fel. Så jag bedömer att den var skriven av omtanke, sen är det ju aldrig kul om någon uppfattar en som negativ.
  Jag såg att Odd kände sig träffad av en bloggläsares kommentar igår, hans inlägg kanske också påverkade hur du reagerade på kommentaren, vad vet jag.
  Hursomhelst: keep up the good work o fortsätt gärna beskriv småbarnsåren på ett nyanserat sett 🙂 /Malin

  1. JOHANNA KAJSON

   Har inte läst odds blogg men när jag läser kommentaren så är det ett skydd att börja med ”nu kanske detta missuppfattas men…” Det står i klartext 1. Att jag uppfattas som missnöjd med att vara förälder. 2. Att missnöjda föräldrar ger missnöjda barn (alltså att JAG gör min som missnöjd.).

   Det blir inte tydligare än så väl?

 42. Eini

  Försök att inte ta åt dig! C verkar inte alls missnöjd. Han är bara mindre imponerad av att vara en lite bebis som inte kan göra allt han vill göra. Och du och R verkar göra ert allra yttersta för att hjälpa, stödja och göra C till en trygg liten individ. Trött är man till och från. Jobbigt är det också. Men man fortsätter att göra sitt bästa. Och är man inte på topp så måste man ju få säga det också. Keep up the good work! Jag läser iaf mer än gärna om både dina upp- och nedgångar!

 43. Alldamnstories

  Johanna läs inte den kommentaren igen! Jag har läst din blogg i flera år och det jag uppskattar med bloggen är hur ärlig du är i den, det har hjälpt mig massor det senaste året. Varje gång jag går in och läser känns det som en trygghet att veta att du beskriver din vardag så sanningsenligt du kan, det blir som en vän man har på avstånd. Och du verkar vara en så underbart, fantastisk mamma till söta Charles! Har VERKLIGEN tänk flera gånger att om jag lyckas ta med mig lite av dina tips, din kärlek och din sköna inställning när jag blir mamma så skulle jag vara jätteglad! Man ser i dina bilder din kärlek och lycka över Charles, och det kan nog ingen som har läst din blogg ett tag missa. Igen, du är fantastisk och en stor inspiration. Snälla sluta inte dela med dig av motgångar och tuffa tider, för även om en person slår tillbaka så lovar jag dig att vi står 100 bakom dig med tacksamhetstårar i ögonen för våra liv som också ibland rasar samman av sjukdom, trötthet, trassel och allt annat som faktiskt hör livet till. Stor stor kram och torka tårarna, vi finns här för att du är en så jävla bra tjej – glöm inte det!

 44. Emelie

  Men fy vilken hemsk kommentar. Ta absolut inte åt dig! Självklart älskar man sitt barn och det är det bästa som hänt en men allt är inte lätt med barn och jag tycker det är så skönt att läsa en blogg som inte gör allt till ett rosenskimmer för det är det verkligen inte. Din blogg är så inspirerande och jag älskar att vi ger tips till varandra! Stor kram till dig!! Den bästa mamma Charles kan ha!

 45. Madde

  Usch vad otrevligt uttryckt. Du är en kämpe och efter allt du gått och går igenom är jag så imponerad att ändå har en sån positiv syn på livet. Och kärleken till din son den genomsyrar allt, den är så självklar. Vi har också en son med "stark personlighet" som BVC uttryckte det och han sover så fruktansvärt dåligt, jag hade blivit så ledsen om någon sagt till mig att det var mitt fel eftersom jag är missnöjd. Jag är lyckligare än någonsin men det är prövande att vara föräldrar och man måste få lov att prata även om det. Stor kram

 46. Tea

  Jag följer och läser din blogg dagligen och inspereras ut av dig Johanna! Läser och tittar mycket på dina fina bilder och inlägg som du gör om ditt liv både innan du blev mamma och nu. Många dagar känner jag igen mig och ibland skulle jag vilja vara lite som du! Jag är så otroligt glad för din och din makes skull att ni äntligen fått ett kärleksbarn till sist! Det är ni så värda, att äntligen lyckas!
  Människan som skrev den bittra kommentaren verkar bara vilja klanka ner på dig men som alla andra skriver här i kommentarerna så måste man ju dela med sig av både positiva o negativa dagar och upplevelser med eller utan barn. Jag tycker du gör helt rätt i att skriva om att du är trött osv, det får ju bara oss dom har barn eller ej att tänka och känna hur det är eller kan bli när man själv blir förälder.
  Kämpa på Johanna! Radera kommentaren ur huvudet och ha en fantastisk helg med din familj! Stora kramar. Tea

 47. Karin Gbg

  Glöm henne! Det är befriande att läsa din blogg, att du älskar Charles över allt annat skiner ju igenom i varje inlägg. Att du däremot vågar vara ärlig med allt som är jobbigt är så skönt! För det ÄR asjobbigt att inte få sova, inte få vara själv, ha ett barn som inte gillar att sitta still och greja. Och det är mer än ok att känna och säga det! Så nej, låt hennes kommentar rinna av dig!

  Kram!!

 48. Carro

  Alltså hallå! Jag har aldrig kommenterat här förut, men nu bara måste jag. Jag tänker rätt ofta "Jag önskar jag kunde vara mer som Johanna Kajson, hon verkar alltid så positiv och peppig". Radera den där kommentaren, det är ju bara hittepå! Heja dig!

 49. A-M

  Den personen som skrev kommentaren kan inte ha läst din blogg särskilt flitigt/ofta/länge! Jag tycker tvärtom att du verkar vara en NÖJD förälder (vad nu det är) att du verkligen njuter av din son, av att vara "föräldraledig" och de små sakerna i vardagen. Det är superjobbigt vissa dagar, särskilt när man inte får sova, bebis missnöjd trots sömn/mat. Kram på dig Johanna! Fortsätt skriv om alla sidor av föräldraskapet!!

 50. Sara

  Knäppaste kommentar jag läst. Jag läser din blogg varje dag och jag tycker du utstrålar sådan enorm tacksamhet, glädje, stolthet och lycka över att vara mamma på ett så äkta sätt. Det hymlas inte om att det kan vara jobbigt och låtsat inte som att man svävar på rosa moln hela tiden. Allt är så naturligt och vackert i den här bloggen och du får mig att må bra och tänka på mitt föräldraskap från olika synvinklar. Tycker du ska fortsätta skriva och visa precis som det är. Du är grym och fortsätt så! Kram Sara mamma till Sander 9 månader

 51. lisa

  Helt ärligt så tycker jag att du inte klagar och snarare lyfter upp fördelarna och lyckan med att vara förälder; när du påpekar något som att er son sover ihop med er i sängen så säger du inte "jag kan inte sova på grund av att det är för lite plats", istället så skriver du att det här kan vara din enda chans och att du därmed får passa på att njuta. Jag tycker även att det är stort av dig att undvika jobb till den mån det går och faktiskt njuta av tiden hemma, klart man blir trött, men det behöver inte betyda att du klagar. Stå på dig och njut av tiden med din son!

 52. Anonym

  Fortsätt blogga som du gör! Det är därför vi läser din blogg, just för att du tar upp både bra och mindre saker i verkligheten som förstagångsförälder. Stor kram till dig och tack för en jättebra blogg! 💕

 53. Therese

  Hej Johanna, jag tycker inte alls att du ska ta åt dig av den kommentaren. Jag har aldrig upplevt dig missnöjd utan snarare som en kämpe. Allting är som sagt inte rosaskimrande men det gör inte dig till varken en sämre människa eller förälder för det. Jag tycker det lyser igenom i varje inlägg hur mycket du älskar er son och hur mycket du kämpar varje dag för att vara den bästa mamman för honom.
  Hoppas att du kan släppa tankarna kring den här kommentaren och fortsätta "pushing through"! Ha det bäst!
  Kramar

 54. Angelica

  Din blogg är underbar och man märker varje dag hur mycket du älskar Charles!! Ta inte åt dig, snälla! Jag läser din blogg just för att det är så högt i tak och att du tar upp så många teman och speglar en vanlig vardag med bäbis. Sluta inte med det! Jag har aldrig fått uppfattningen om att du skulle vara en "missnöjd" mamma, så det behöver du inte tänka på alls! Och Charles verkar vara en riktig liten solstråle! Hoppas att du får en fin fredag nu och tänk inte mer på det här. Kram till er båda!

 55. Johanna

  Nej men på riktigt! Så dumt! Det är ju därför jag läser din blogg för att du trots alla motgångar klarar det. Du är så inspirerande och ärlig alltid. Och du verkar vara en otrolig mamma, jag har lärt mig mycket av dig! Mitt liv är inte rosaskimrande och det är så skönt att du som min förebild visar att du också kan ha det tufft. Blir så upprörd och vill säga så mycket, men du är grym glöm inte det!

 56. Sara

  Jag tycker inte alls att du är missnöjd!! Jag tycker det märks hur mycket du älskar att vara mamma till Charles! Läser din blogg varje dag och den är jättebra och inspirerande! Har en son som är 3 veckor yngre än Charles.
  Kram

 57. Sara

  Jag läser din blogg just för att du förmår att skildra både högt och lågt, bra och mindre bra delar av föräldraledigheten osv. Jag tycker du verkar så ärlig och uppriktig, och ändå skyddar du din privata sfär. Du gör en jättebra blogg, och har till och med överskott att skriva intressanta ’tema-inlägg’ som det om babymat häromdagen. Jag är bara nöjd som läsare och känner igen mig ofta.
  Kram från Sara och bäbis-Elias

 58. Helena

  Jag har ju följt dig sen innan Charles kom och jag slås ofta av hur positiv du är när jag själv hade lagt mig ner och dragit täcket över huvudet. Jag har haft turen att ha ett barn som sover bra på nätterna och älskar att åka vagn och jag tänker ofta på hur det måste vara när just de två sakerna inte funkar. Jag hade blivit galen. Du ger ibland uttryck för att det är jobbigt men aldrig på ett sätt som får mig att tro att du inte tycker om att vara mamma eller att du älskar din son. Vi IVF mammor har på något sätt en högre press på oss att inget får/ska vara jobbigt för nu har vi ju minsann fått det vi kämpat så för. Men det stämmer ju inte, det är jobbigt för oss också,precis som för alla andra mammor. De som säger att det aldrig är jobbigt och beskriver en rosaskimmramde värld lever i förnekelse! Radera den där kommentaren och ta bort den i minne,den är otroligt onödig och inte alls den uppfattningen jag får av dig. I mina ögon är du en riktigt kämpe och jag tycker nästan aldrig att du klagar, bara beskriver hur det är ibland och det på ett bra och sant sätt! Stor kram till dig

 59. Hanna Malmenbratt

  Läs absolut inte den kommentaren något mer!!!! Jag läser bara en blogg, bara din och jag kommenterar själv väldigt sällan men nu måste jag! Jag tycker det är fantastiskt roligt att läsa om ert liv som man många gånger kan känna igen sig i. Det negativa sitter mest troligt i betraktaren tror jag! Sedan har ni också gått igenom mycket som verkligen inte är en "barnlek" alla gånger, starkt och modigt att dela med dig av det tycker jag. Läs istället alla trevliga peppande kommentarer. Trevlig Helg!

 60. Johanna

  Jag läser din blogg varje dag och uppskattar verkligen att allt inte är rosaskimrande. Verkligheten ser ju inte ut så, för någon! Som förälder tycker jag att det är skönt att höra att inte andra mammor alltid är glada och pigga och tycker att allt är superkul! Missförstå mig rätt, självklart vill jag att alla ska må bra…men ibland är det jobbigt och då är det skönt att inte känna sig helt ensam i det!
  Att du skulle vara en missnöjd förälder har inget med saken att göra. Du beskriver ju bara verkligheten av att vara mamma 🙂 Fortsätt med det!
  Massa styrkekramar till dig!