Snögubbar och gröt – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Snögubbar och gröt

Vad skönt det var ändå att sova hemma en natt! Vi packade upp allt igår och körde en maskin tvätt innan vi packade om igen inför resan. Skönt att ha gjort det mesta igår ändå även om vi åker imorgon. 
Denna morgon vaknade jag och Charles vid åtta och då blev det kaffe till mig och havregröt till Charles. Vi körde lite snögubbetema imorse eftersom det ligger ett vitt snötäcke utanför fönstret. 
På tal om gröt, ni har ju så himla mycket bra tips inför resan så jag passar på att fråga om gröt på planet också? Antar att man kan be om tevatten och en mugg att blanda gröten i och har med sig pulver och sked? Ger ni burkmat på planet med? Hur jag har bara gett ersättning förr på planet och den tar ju Charles ju kall så då har vi köpt en flaska vatten helt enkelt.
Diskborste och diskmedel skrev någon var smart att ta med, diskar ni på färden eller har ni med er fler än 3 flaskor? (Vi äger bara tre, har klarat oss på det här hemma). Och sen var tipset att ha mes en massa extra mat och blöjor förutom ombyten också smart om bagaget inte kommer fram – det har aldrig hänt mig så jag tar nog FÖR givet att allt kommer fram…

Sååå många frågor för att få till tips och trix. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Hej måste bara fråga! Är så sugen på att beställa ett marmorbord men småbarnsmamma som jag precis blivit undrar jag om det funkar bra med marmor och barn?! Såg du hade ett matbord i marmor nämligen! Kram F

 2. Anonym

  Hej måste bara fråga! Är så sugen på att beställa ett marmorbord men småbarnsmamma som jag precis blivit undrar jag om det funkar bra med marmor och barn?! Såg du hade ett matbord i marmor nämligen! Kram F

 3. Sanna

  Ersättning är ju smidigt att ha med på tetra till själva flygresan. Även gröt finns på klämmis numera. Ta med liten sked o liten haklapp så löser det sig bra. Äter han burkmat och gröt också så måste det väl räcka med tre flaskor? Så länge är ju inte resan. Trevlig semester!!

 4. Anonym

  Tips är att det finns färdig gröt också på tub, typ som klämmis. Inte vanlig eko hipp men Semper. Vi kör på den när vi är iväg så behöver man inte vatten eller värma utan Betty käkar den rumstempererad. Ha en underbar resa! Så fort man kommer utanför landet känns det som att alla är så hjälpsamma när man kommer med barn så har ni råkat glömma något kommer det med all säkerhet lösa sig genom någon hjälpsam själ.

 5. Helena

  Under själva resan har jag sköljt ur flaskan när tillfälle givits typ på planet eller flygplatsen. Lite flytande tvål och skaka den i vatten funkar rätt bra. Sen kan man skölja den med flaskvatten. Vår tjej åt rumsvarm burkmat direkt ur burken,hade en lång sked med bara! Jag har alltid ordentligt med välling/ersättning med då det alltid funkat för oss i nödsituationer när dottern matvägrat!

 6. Anonym

  Jag hade med en liten plastskål som jag bad att få varmt vatten i för att blanda gröt. Hade faktiskt med mig ett deciliter-mått med för smidighetens skull och färdigmåttade grötportioner och sked.

 7. Anonym

  Kul med resa! Vi flög nyligen med en 8 månaders och de kunde värma en burk mat i vattenbad åt oss. Skulle även rekommendera att ta med vätskeersättning till bebisar (finns bl.a. Semper). Vår lille kille fick vinterkräksjukan och då var det bra att ha så att han fick i sig lite salter och socker i alla fall. Hoppas att ni får en härlig semester!

  1. johannakajson
   JOHANNA KAJSON

   Vi köpte också med den från Semper. Usch stackaren, hopas inte hela resan blev kräksjuk.

   Okej så ni lät dem värma en burk och så åt hen så mycket hen ville ha? Satt hen i den enes knä och andra matade då? (Har bara matat i matstol, hahaha)