Färsk välling i smoothie? – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Färsk välling i smoothie?

Vi klurade ju ett tag på om vi skulle köra välling eller ej till Charles som ni vet och det verkar VERKLIGEN vara en för- emot rörelse kring detta med välling i Sverige! (Jag bloggade om det här och det kom in massor med kommentarer om hur olika alla tänker, spännande tycker jag…) Efter lite klurande så kom vi fram till att en flaska välling eller två per dygn passar nog oss. Vi är ju inga “sitta vid middagsbordet människor” på kvällen själva så att Charles absolut skulle äta sitt sista mål i stolen är inget som passar oss. Han äter gröt vid 17 tiden och får just nu en flaska ersättning när han går och lägger sig någon gång mellan 19 och 20. Sen sover han till 23/00 ungefär och då ger vi honom en flaska välling och jag måste säga att han har klarat sig lite längre med den än ersättning – sånt är ju olika från barn till barn såklart men han älskar vällingen han får och det kan jag verkligen förstå. Jag har nämligen smakat på den och skulle lätt kunna tänka mig en riktigt smarrig smoothie på Otto-vällingen, frysta hallon och banan – mums!
 
För vi hittade nämligen Otto-vällingen på Cajsa Warg som är en färsk, ekologisk välling och det kändes som en fräsch, bra produkt att ta till när man nu är sugen på att ge välling. Jag kontaktade faktiskt ägarna för jag ville veta lite mer om produkten och de berättade att de finns på Ica också. (kanske inte i alla Ica i hela landet men det finns liksom på Icas huvudlager så om du ber din Icahandlare köpa in den så kan de beställa hem dem från lagret. Andra butiker kan du söka på deras hemsida.) Sånt här gillar man ju – när någon tänker utanför boxen och gör en helt ny produkt som är hälsosammare och nyttigare och släpper den på marknaden.
 
Så, för er som undrade om det blev välling eller inte så kan jag berätta att det blev den här färska vällingen och att Charles alltid klarar sig på ett enda nattmål numera. Hur går det för er andra som klurade på välling eller ej?
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Vi kör välling och tycker det är kanon, det har verkligen gett oss alla bättre sömn (Framförallt bebis som för 2 månader sedan vaknade varannan timme för han var hungrig när jag ammade på nätterna)! J är 8,5 mån äter oftast välling någon gång mellan 17.30-18-30, sen klarar han sig 10-11 timmar och då får han en till flaska välling och somnar om. Ibland vaknar han till någon gång på kvällen men somnar om utan att vi behöver ge honom nåt att äta (när jag ammade var det det enda som kunde få honom att somna om…).
  Kul att höra att ni testat otto-vällingen, den verkar vara bra 🙂 den ska vi också prova om mjölkproteinallergin försvinner 🙂

 2. Lotta

  Min dotter är ca en månad äldre än Charles. Ska testa lite ottovälling till frukost imorgon tänkte jag (så tack för tipset!). Jag kan tipsa om att göra smoothies till Charles, min dotter älskar det! Jag brukar ha havregryn, banan, bärpure, kokosolja och jordnötssmör i. Sen dricker hon det ur vällingflaska. Supersmidigt att göra både till sig och barnet.

 3. Helena

  Vår knatte får gröt som sista mål när vi andra äter middag, och så ammar jag fortfarande så vi kommer nog skippa välling helt. Han är ett och sover hela natten sen han var nio månader kanske. Hade jag inte ammat så hade han nog fått välling vid nattningen, i sängen 🙂

 4. Anonym

  Skulle verkligen rekommendera att koka egen välling på skrädmjök. Går snabbt och man vet exakt vad den innehåller och blir 1l åt gången:)

 5. Anonym

  Skulle verkligen rekommendera att koka egen välling på skrädmjök. Går snabbt och man vet exakt vad den innehåller och blir 1l åt gången:)

 6. Lotta

  Hej, det lilla jag läst om välling är att de flesta är gjort på vete och då med gluten. Otto är ju av havre, vet du nåt om glutenhalten?

 7. Emelie

  Tycker ni gör helt rätt! Man ska göra det som passar ens familj bäst och ibland ska man helt enkelt inte lyssna på vad andra tycker och tänker! Vi ska med ge vår 6 månaders välling just för att jag tror det mättar bra inför natten vad kan det göra för skada liksom! Tror jag ska introducera välling nu i helgen hon får gröt på kvällen men tänkte byta ut det till vanlig mat istället se hur det går. Hon älskar ju sin gröt men det kan hon ju inte leva på 🙂